Nytt

Insidere spisser ører når de hører at Michael Flynns’ business-partner Bijen Rafiekian er frikjent og at bevisene mot ham var tynne. Frikjennelsen er et slag mot Bob Muellers folk. De kokte sammen tiltaler på tynt grunnlag. Hvis også Flynn skulle bli frikjent ville det være en stor skandale. Saken viser hvor mange fronter som er åpnet og hvor mange overraskelser vi kan ha i vente. Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix 

 

En dommer i Virginia frikjente tirsdag Michael Flynns forretningspartner, Bijan Rafiekian, for anklagene han ble dømt for i juli.

Refiekian ble dømt for ikke å ha registrert seg som lobbyist for en utenlandsk makt, selv om alle vet at dette, FARA, er en sovende lov.

Dommeren sa i den 39 sider lange kjennelsen at bevisene var utilstrekkelige. Han skrev at de manglet tyngde og var «circumstanial», dvs indirekte.

Hvis regjeringen anker, vil Refiekian få en ny rettssak, bestemte dommeren.

The decision is the latest in a series of setbacks against the Justice Department in cases spun off from the special counsel’s probe.

Michael Flynn har fått en ny advokat, Sidney Powell, som selv har jobbet som statsadvokat. Hun regnes som meget dyktig og har krevd dokumenter utlevert. Hvis man skal tro hva James Comey selv har forklart – og skrytt av offentlig – ble Flynn offer for et setup. FBI visste det var kaotiske forhold i Det hvite hus i januar 2017. De benyttet seg av det til å sende to agenter over for å intervjue Flynn. Andrew McCabe, no 2 i FBI, forsikret Flynn om at han ikke trengte å ha advokat til stede. Det var bare ren rutine.

Men det var slett ikke rutine. FBI reiste senere tiltale mot Flynn for å ha løyet. Han ble tatt på senga. Bob Muellers folk satte inn et hardkjør. Hans utgifter til advokater steg og han ble tvunget til å selge huset.

Det skal ha vært trusler om å trekke inn sønnen, som gjorde at Flynn erkjente seg skyldig. Men Powell fikk Flynn til å trekke tilståelsen.

Hvis Powell klarer å bevise at Flynn gikk i en felle og at Muellers høyre hånd, Andrew Weissmann, brukte skitne metoder for å felle ham, kan det slå tilbake på Obama og hans toppfolk.

 

In Shock Decision, Judge Reverses Conviction Of Michael Flynn’s Lobbying Partner

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!