Hva visste han og når fikk han vite det? er de to spørsmålene som går igjen. Nå må Obamas nærmeste forklare seg og presset Obama vil trolig øke.

Justiskomiteen i Senatet, ledet av Lindsey Graham, starter høringer i Senatet om Obamagate 3. juni. De øverste ledere for etterretning og justis i Obama-administrasjonen er innkalt.

Høringene kommer som et foreløpig klimaks etter frigivelse først av hva disse lederne sa bak lukkede dører i 2017: James Clapper, Susan Rice, John Brennan, James Comey, Evelyn Farkas, – ingen av dem hadde sett direkte bevis på at Trumps team samarbeidet med russerne. Likevel var det det de hadde sagt offentlig i over ett år.

Spørsmålet som ble hengende i luften var: Løy de bevisst, eller unnlot de å fortelle offentligheten at de hadde oppdaget at det ikke var hold i anklagene? Hvorfor lot de spesialetterforsker Bob Mueller holde på helt til våren 2019? Russlands-hysteriet har ødelagt tilliten mellom partiene og skapt mye sinne blant Trumps velgere.

Neste bombe var papirer fra FBI som viste at ledelsen i begynnelsen av januar 2017 satt og diskuterte hvordan de skulle få fjernet den nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn. Var det mulig å få ham til å lyve uten at han forsto det selv?

Avsløringen gjorde at justisminister William Barr hev ut tiltalen mot Flynn. Men dommeren som har saken, Emmett Sullivan, nektet å spille med og har overlatt til en pensjonert Clinton-dommer å vurdere den. Det er å kaste hansken mot justisminister William Barr.

Tredje bombe var avsløringene av at Obama-administrasjonen hadde latt det gå inflasjon i av-anonymisering av amerikanere som snakket med utenlandske makter. Først var det antallet slike saker – flere hundre, deretter navnene på de som søkte National Security Agency om “demasking”: Det var nær sagt alle toppfolkene rundt Obama, inklusive hans egen stabsjef, McDonough.

Fjerde bombe var nedgraderingen av andre halvdel av brevet nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice skrev på innsettelsesdagen for Trump: 20. januar.

I dette brevet gjentar Rice tre ganger at Obama har bedt dem følge boka i granskningen av Michael Flynn.

By the book: Men hvilken bok? spurte Florida-represesntanten Matt Gaetz.

I den andre halvdelen står det også at FBI-sjef James Comey var usikker på om det var lurt å dele info om Russland med Flynn. Den påtroppende nasjonale sikkerhetsrådgiveren var m.a.o en sikkerhetsrisiko.

FBI hadde etterforsket Flynn siden august og ikke funnet noe.

Likevel ville Comey sette ha i karantene.

Det lød som om Obmas folk ville ha Flynns skalp. De klarte å få ha avsatt og overlott jobben med å begrave ham til Bob Mueller.

Hvis Flynn blir restituert vil han garantert “synge” om hva han har opplevd. Advokaten hans, Sidney Powell, har skrevet bok om justismord før, og til dels med de samme aktørene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.