I brevet som avtroppende nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice skrev til seg selv 20. januar er det en halvpart som har vært stemplet TOP SECRET. Den ble frigitt av Director of National Intelligence, Richard Grenell, tirsdag.

Brevet har vakt mistanke om at Rice forsøkte å slette sine spor. Hvem skriver brev til seg selv på administrasjonens siste dag for å forsikre om at alt er gjort etter loven?

Spesielt ikke når brevet handlet om møtet i Det hvite hus 4. januar hvor «alle» var og tema var påtroppende nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Flynn hadde hatt en telefonsamtale med den russiske ambassadøren 29. desember. Obama var fullt informert om innholdet og tok det opp med FBI-sjef James Comey.

Det var ikke noe merkelig at en påtroppende sikkerhetsrådgiver snakket med Russlands representant, alle administrasjoner driver den type relasjonsbygging før tiltredelsen. Men Flynns samtaler ble gjort til noe suspekt og ekstraordinært. Var det fordi det var noe spesielt med dem, eller var det fordi Obama-administrasjonen var fast bestemt på å felle ham?

Slik kan det se ut, hvis man ser på hva som siden skjedde:

FBI hadde allerede gransket Flynn i fire måneder. Ikke noe negativt var blitt funnet. Og likevel skulle det ikke være trygt å dele informasjon om Russland med ham? Dette stinker.

The section showed that Comey affirmed to Obama he was proceeding «by the book,» and went on to discuss concerns about Flynn’s known conversations with Russia’s ambassador at the time — conversations that would play a role later in the criminal case against Flynn.

Rice continued: «From a national security perspective, Comey said he does have some concerns that incoming NSA Flynn is speaking frequently with Russian Ambassador [Sergey] Kislyak. Comey said that could be an issue as it relates to sharing sensitive information. President Obama asked if Comey was saying that the NSC should not pass sensitive information related to Russia to Flynn.»

RIce then wrote, «Comey replied, ‘potentially.’ He added that he has no indication thus far that Flynn has passed classified information to Kislyak, but he noted that ‘the level of communication is unusual.'»

Republicans have zeroed in on the Rice email amid heightened questions over the handling of the Russia probe and top-level awareness inside the Obama administration.

Obamas bekymring for å ha Flynn på innsiden virker merkelig all den stund Obama hadde ventet med å innføre sanksjoner til desember. Demokratene snakket om at Trump hadde forbindelse med russerne, men de gjorde ikke noe med det. Plutselig, rett før Obama skal gå av, velger han å innføre sanksjoner.

Det rimer ikke.

Republikanerne er blitt utålmodige, de vil ha svar og hver avsløring utløser nye spørsmål. Nå har Trump en Director of National Intelligence som tør å nedgradere dokumenter og som har myndighet til det. De andre har vært tafatte eller direkte motarbeidet ham.

Hvis Republikanerne skal vinne i november må de få katta ut av sekken nå. Hvis ikke vil Demokratene bli oppildnet til å forsøke å ta ut Trump en gang til. De snakker allerede om en ny riksrett.

Declassified Susan Rice email shows Comey suggested ‘sensitive’ info on Russia not be shared with Flynn

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.