Bildet: Det har kommet frem flere opplysninger som stiller Mike Flynn i et tvilsomt lys. Han begynner å bli et problem også etter at han gikk av. Nå har han sagt seg villig til å vitne for FBI og Kongressen mot garantier om straffrihet. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix.

Michael Flynn har sagt seg villig til å si det han vet til FBI og Kongress-komiteer hvis de kan gi ham immunitet, dvs beskytte ham mot å bli straffeforfulgt.

Flynn var en kort periode nasjonal sikkerhetsrådgiver, inntil han måtte gå av fordi han ikke hadde fortalt visepresident Mike Pence den hele og fulle sannhet om sine kontakter med russerne.

Siden har det kommet frem at han var betalt konsulent for Erdogan.

Mike Flynn, President Donald Trump’s former national security adviser, has told the Federal Bureau of Investigation and congressional officials investigating the Trump campaign’s potential ties to Russia that he is willing to be interviewed in exchange for a grant of immunity from prosecution, according to officials with knowledge of the matter.

Flynn vet antagelig mye om den påtroppende administrasjonens Russlands-planer. Men det trenger ikke være annet enn policy-diskusjoner. Demokratene og liberale medier er på jakt etter bevis for at Trumps folk sto i ledtog med russerne. De vil bruke Flynns uttalelser for hva det er verdt.

Men – interessant nok – foreløpig er det ingen som har takket ja til Flynns tilbud.

As an adviser to Mr. Trump’s presidential campaign, and later one of Mr. Trump’s top aides in the White House, Mr. Flynn was privy to some of the most sensitive foreign-policy deliberations of the new administration and was directly involved in discussions about the possible lifting of sanctions on Russia imposed by the Obama administration.

He has made the offer to the FBI and the House and Senate intelligence committees through his lawyer but has so far found no takers, the officials said.

I tillegg til Erdogan, har Flynn arbeidet for Russia Today, og har mottatt titusenvis av dollar fra tre russiske selskap.

Denne virksomheten ser mer mistenkelig ut i dag, enn da hans opptreden på RTs galla-middag i Moskva ble kjent.

Demokratiske medlemmer av etterretningskomiteen i Representantenes Hus, har bedt å å få utlevert Flynns egenerklæring da han skulle sikkerhetsklareres. Hvis han ikke har vært åpen om alle sine oppdrag kan han ha begått lovbrudd.

Tre andre personer har sagt seg villig til å vitne for Kongress-komiteene og ingen av dem har bedt om immunitet.

The other three—former Trump campaign manager Paul Manafort and former Trump advisers Roger Stone and Carter Page—all have volunteered to speak to the House and Senate committees and haven’t asked for immunity from prosecution, according to the individuals, committee officials and representatives for the individuals.

Hvor kom lekkasjen om Trump-avlytting fra?

Devin Nunes sjokkerte det liberale Washington og mediene med nyheten om at Trump var blitt avlyttet, uavhenig av russer-sporet. Nå gjør New York Times et stort nummer av at det var folk i Det hvite hus som ga ham informasjonen. Men det sa Nunes selv ved fremleggelsen:

A pair of White House officials helped provide Representative Devin Nunes of California, a Republican and the chairman of the House Intelligence Committee, with the intelligence reports that showed that President Trump and his associates were incidentally swept up in foreign surveillance by American spy agencies.

The revelation on Thursday that White House officials disclosed the reports, which Mr. Nunes then discussed with Mr. Trump, is likely to fuel criticism that the intelligence chairman has been too eager to do the bidding of the Trump administration while his committee is supposed to be conducting an independent investigation of Russia’s meddling in the presidential election.

Som om Demokratene i komiteene ikke meler sin egen kake? Under høringen i Senatets etterretningskomite forrige mandag minnet Adam Schiff (D) fra Californias tale mer om sluttprosedyren i en rettssak. Han var der for å bevise Trumps skyld, ikke avklare noe som helst.

NYTimes sier fire «tjenestemenn» er avisens kilde. Spørsmålet vil være: Er det utro tjenere i Det hvite hus, eller er det folk i sikkehetsapparatet som avlytter og lekker?

Several current American officials identified the White House officials as Ezra Cohen-Watnick, the senior director for intelligence at the National Security Council, and Michael Ellis, a lawyer who works on national security issues at the White House Counsel’s Office and was previously counsel to Mr. Nunes’s committee. Though neither has been accused of breaking any laws, they do appear to have sought to use intelligence to advance the political goals of the Trump administration.

NYTimes mener at ansatte i Trump-administrasjon har opptrådt kritikkverdig når de ønsker å fremme Trumps politiske mål. Hvor forført av sine egne ønsker går det an å bli? NYTimes’-journalistene skriver rene dumheter.

Interessant nok ville den nye nasjonale sikkerhetsrådgiver, McMaster, skyve Cohen-Watnick ut, men han ble reddet av Jared Kushner og Stepen Bannon.

Mr. Cohen-Watnick, 30, is a former Defense Intelligence Agency official who served on the Trump transition team and was originally brought to the White House by Michael T. Flynn, the former national security adviser.

He was nearly pushed out of his job this month by Lt. Gen. H. R. McMaster, who replaced Mr. Flynn as national security adviser, but survived after the intervention of Jared Kushner, the president’s son-in-law, and Stephen K. Bannon, Mr. Trump’s chief strategist.

https://www.wsj.com/articles/mike-flynn-offers-to-testify-in-exchange-for-immunity-1490912959

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂