Bildet: Carter Page dro til Moskva på egen regning juli 2016 og fikk beskjed om at han ikke representerte Trump. Han skal, ifølge Steele-rapporten, ha holdt møter med to av toppene i et russisk oljefirma og de skal ha tilbudt ham 18 prosent av aksjene, mot at Trump arbeidet for å heve sanksjonene. Det fremstår helt bløtt. Det ville vært snakk om astronomiske summer.

Avlyttingen av Carter Page førte også til at andre Trump-medarbeidere ble avlyttet, viser utskrifter fra avhøret av Carter Page i

Når én person blir avlyttet blir også de han snakker med avlyttet.

A Republican member of the House Intelligence Committee acknowledged said it would be no surprise if the FISA warrant on Page captured other Trump associates, creating potentially sticky choices for FBI officials who are supposed to eavesdrop on conversations between U.S. citizens very sparingly.

«If you’re authorizing surveillance on someone associated with a political candidate for national office … you’re going to sweep up conversations with other members of that team,» said the GOP lawmaker. «It just emphasizes for me the very heavy burden they have of getting it right.»

Det kommer ikke akkurat som noen stor overraskelse. Men kanskje det var hensikten med å overvåke Page? At man dermed fikk tilgang til å overvåke andre i Trump-leiren?

In November testimony to the House Intelligence Committee, Page told lawmakers that Bannon called him sometime shortly before Trump’s Jan. 21, 2017 inauguration, asking him to cancel a planned television appearance on that day. By then the former investment banker and energy consultant had long been exiled from the Trump orbit following reports that he was under investigation for ties to Moscow.

Litt etter litt vokser overvåkingen av Trump-leiren. Når det samtidig pågår en skittkampanje mot Trump, betalt for av Clintons og furnert av russerne, begynner bildet å bli ganske mørkt.

Experts in national security law said the FBI would have retained the conversation as evidence if it seemed pertinent to their investigation into allegations that Trump associates coordinated with the Kremlin — an inquiry that has since widened to focus on whether any officials, including Trump himself, tried to obstruct the probe.

Bannon, once among Trump’s most trusted campaign and White House advisers, is expected to meet soon with special counsel Robert Mueller.

På en måte styrker dette Trumps sak: Hvis FBI har overvåket hans nærmeste medarbeidere, som Bannon, uten at det er funnet noe, er det samtidig en benektelse av at det er noe i Russia collusion-historien.

FBI surveillance of Carter Page might have picked up Bannon

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂