Foto. Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Jim Jordan (R-Ohio) er en av de skarpeste på Republikansk side, og han beviste det da justiskomiteen holdt høring med Bob Mueller. Jordan visste at Mueller ikke kom til å svare, så han leverte svarene selv. Svarene hentet han fra Muellers egen rapport.

De var helt ødeleggende for Mueller.

Hver gang Mueller svarte: -Can’t get into that. Jeg kan ikke gå inn på det, svarte Jordan: -Jeg siterer fra din egen rapport.

Jordan kan storyen på fingerspissene.

Den 31. juli 2016 starter FBI en kontraetterretningsoperasjon mot en medarbeider til Trump-kampanjen: George Papadapoulos. Grunnlaget er noe Papadopoulos sa til Australias ambassadør til Storbritannia, Alexander Downing, om at russerne hadde Hillary Clintons eposter. Denne informasjonen utløser en lavine av informanter som sendes mot Papadopoulos for å finne ut hva han visste og hvor han hadde det fra. Hvor hadde han det fra? Fra en mystisk diplomat, Josef Mifsud.

FBI intervjuet Mifsud i februar 2017. Han løy for FBI tre ganger. Hvorfor ble han ikke siktet, spør Jordan.

-Dere tiltalte en rekke mennesker for å ha løyet, deriblant Papadopoulos, Paul Manafort, selv en trestjerners general, Michael Flynn. Men dere tiltalte ikke mannen som satte hele denne storyen i bevegelse, sa Jordan.

Mueller ser utilpass ut. Han vil ikke svare på noe om Mifsud. Hvorfor er det avslørende? Fordi Mueller heller ikke vil svare på noe om eks-agent Christopher Steele, hvis rapport ble brukt til å starte overvåking av Trump-kampanjen.

Hvis Mueller skulle komme til bunns i russisk påvirkning på valget og et mulig samarbeid med Trump-kampanjen, hvorfor vil han ikke svare på hvorfor de ikke tiltalte professoren som er opphavsmannen til FBIs granskning?

Jordan treffer et ømt punkt.

Videre: FBI etterforsket et mulig Trump-Russland-samarbeid i ti måneder og fant ingenting. Bob Mueller holdt på i 22 måneder og fant intenting. Likevel vil Demokratene fortsette å etterforske.

Er det ikke en nærliggende forklaring at det ikke finnes noen collusion og at målet hele tiden har vært å undergrave Trump? Når Mueller ikke vil tiltale Mifsud, tyder det ikke på at det hele er et avtalt spill?

Tilhører Mifsud russisk eller vestlig etterretning, spør Jordan.

Mueller nekter å svare.

Konklusjonen på dagens høring er at det er Mueller som nå står i tiltaleboksen, sammen med sine oppdragsgivere: John Brennan, James Clapper, Eric Holder, Susan Rice og en rekke andre topper i Obama-administrasjonen, inklusive Barack Obama selv.

En person kjøper ikke forklaringene til Mueller. Han lar seg ikke avspise med at Mueller ikke ville tiltale Mifsud. Han vil til bunns i hvem Mifsud handlet på oppdrag fra. Den personen er USAs justisminister William Barr, og han kommer til å finne svaret. Han er allerede i full gang, sa Jim Jordan.

Det var som å kaste hansken til Demokratene og Mueller.

De står for tur. Mueller kan bli stevnet for en grand jury og da nytter det ikke å svare: I can’t get into that.

 

 

 

Forhåndsbestill Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.