George Papadopoulos har en sterk partner i sin italienske kone Simona Mangiante. Hun visste hvem professor Josef Mifsud var. Likevel forsøkte FBI å få henne til å bære avlyttingsutstyr i møter med George, som på det tidspunkt fremdeles var kjæreste. Disse etterretningsfolkene hadde hastverk og gjorde feil på feil.

 

Den italienske statsministeren Conte sparket onsdag seks etterretningssjefer fra tre ulike tjenester, det rene blodbad. Sosialistene protesterte.

Sparkingen settes i sammenheng med at det er kommet frem at Italia var senter for konspirasjonen mot Trump-kampanjen.

Arbeidet som ble nedlagt for å felle Trump var så stort at de som ikke følger dag for dag ikke bare mister tråden, men får en følelse av vantro. Er dette virkelig mulig?

Nå rakner nettverket fordi man ikke hadde full kontroll. En person som George Papadopoulos, som arbeidet for Trump, viser seg å være langt mer betydningsfull enn det offentligheten tidligere fikk inntrykk av.

I et intervju med Mark Steyn forteller Papadopoulos at han med base i London arbeidet med Israels olje og gassfunn i det indre Middelhav. Israel samarbeidet med Kypros, og Papadopoulos sier han var på fornavn med den kypriotiske statsministeren.

Våren 2016 begynte det å skje merkelige ting. Han støtte sammen med «interessante» mennesker som viste ham stor oppmerksomhet. Noen hadde vakre damer på slep som også var interessert i ham, men på en annen måte enn bare forretninger. En av dem het Azra Turk. Hun var ledsager til professor Stefan Halper.

Halper har arbeidet i årevis som informant for Pentagon, CIA og FBI. Grunnen til at han og andre er blitt avslørt er at USA ennå ikke er en bananrepublikk: Det finnes ærlige journalister, aktive og tidligere agenter, tjenestemenn og dommere, som kjenner lukten av noe råttent. Disse menneskene forteller hva de vet. De forstår at en amerikansk valgkampanje var blitt utsatt for en sammensvergelse uten sidestykke. Noe som kan minne om et stille kupp.

Det oppsiktsvekkende i forhold til Watergate og Nixon-tiden er at hovedparten av mediene denne gang er på feil side. Nå er de på maktens side og kaller kritikk av FBI og CIA for et angrep på institusjonene.

Dette er en posisjon som er uholdbar når det viser seg at disse institusjonene er blitt korrumpert av medienes politiske favoritt fremfor noen: Barack Obama.

Spionasjen mot Trump brøt elementære regler: Hvis en amerikaner blir gjenstand for oppmerksomhet fra en utenlandsk, fiendtlig makt, skal de varsles og advares. Ingen av disse reglene ble fult i Trumps tilfelle. Tvert imot: Man brukt materiale man visste var falskt. Det er derfor som statssekretær Kathleen Kovalecs intervju med Christopher Steele 11. oktober i Washington er så viktig: Kovalec oppdaget at Steele var en løgner og bløffer som var ute i politisk ærend. Han maste på at mappen hadde hadde snekret sammen måtte komme ut før valget 8. november. Dette var et politisk motiv som en agent ikke skal ha. Hun alarmerte FBI, som ikke foretok seg noe, men brukte Steeles mappe som grunnlag for å søke om overvåking av Trump-medarbeider Carter Page.

Å brukte materiale som man vet er upålitelig og kanskje fabrikert, er en grov forsømmelse som kan medføre fengsel.

Italia

USA har et etterretningssamarbeid med fire andre land som kalles Five Eyes, bestående av USA, Storbritannia, Australia, Canada og New Zealand. USA brukte Storbritannia til å gjøre ting som det ikke kunne gjøre hjemme. Det er lenge siden det kom frem. Britenes svar på National Security Agency, GCHQ overvåket Trump-kampanjen, men i tillegg mobiliserte man agenter som fungerte som provokatører.

Ett senter for konspirasjonen mot Trump var Link Campus University i Italia, som brukes til opplæring av spioner for bl.a CIA. Den maltesiske professoren Josef Mifsud var tilknyttet Link University. Han var blant de mystiske personene som Papadopoulos støtte på og som viste en overdreven interesse for om Trump-kampanjen hadde fått Hillarys eposter av russerne.

Papadopoulos visste ingenting om Trump og russerne og forsto ikke spørsmålene. De fremsto for ham som underlige. Da den ene etter den andre tok det opp, forsto han at det handlet om en etterretningsoperasjon.

Italia er det første landet som lar avsløringene få konsekvenser. Statsminister Conte ønsker ikke å komme på kant med Trump.

I spissen for operasjonen mot Trump sto CIA-sjef John Brennan. Brennan har vært en av dem som har gått lengst i å svine til Trump som en agent for russerne. Da Bob Mueller konkluderte med at det ikke fantes grunnlag for alle anklagene om Russia collusion satte det et spørsmål ved Brennans troverdighet. Hvordan kunne han i to år late som om han visste noe, når det viste seg ikke å holde stikk? Har han bløffet?

Brennan har i likhet med anti-Trump-mediene valgt å øke volumet og ikke innrømme noe som helst.

Hoderullingen i Italia er dårlig nytt for Brennan, Comey, Clapper og alle de andre toppene i Obama-administrasjonen som konspirerte mot Trump.

USA har fått en justisminister som vil til bunns i spillet mot Trump. Hvis han får en samarbeidspartner i et land som deltok i sammensvergelsen, kan det begynne å spøke for noen og enhver.

William Barr har US government i ryggen. Blir de tatt for noe straffbart blir de tiltalt.

Storbritannia

Et land som ikke bekjenner er Storbritannia. Telegraph har i dag en artikkel om Christopher Steele som er ren apologi og hvitvasking. Den påstår at Steele høsten 2016 hadde flere møter med ledere av MI6 som ble like alarmert som Steele. Telgraph skriver som om Steele innhentet ekte informasjon om Trump.

Telegraph unnlater å fortelle at Steele står fullstendig avkledt. Han har plantet desinformasjon midt i det politiske systemet i verdens supermakt for å ødelegge for en av presidentkandidatene. USA har en lov som forbyr fremmed påvirkning av et valg. Det har vært mye snakk om russerne. Men hva med Steele? Hvis den britiske regjering var involvert kan det få alvorlige følger for forholdet.

Det virker ikke som om Telegraph forstår hvor stort dette er. Avisen later som om Steele var i god tro og overser fullstendig at ingenting av betydning i rapporten er blitt bekreftet.

I stedet fremstiller avisen Steele som den seriøse agenten som ville alarmere amerikanerne om at de holdt på å velge en russisk agent. Da det ikke hjalp, gikk han til ledelsen for britisk etterretning.

Dette er falskhet fra ende til annen. Steele-rapporten var ingen nyhet for britisk etterretning i november 2016.

With Mr Trump now heading for the White House for certain, Mr Steele decided it was his obligation – his national duty – to alert the British Government about what he had found.

I livsfare

Steele var bekymret for at FBI ikke ville ta rapporten hans alvorlig, skriver Telegraph. Det er det rene vrøvl. De brukte den for alt den var verdt, men uten å fortelle FISA-domstolen at den var betalt for av Hillary og Demokratene og at Steele hadde brutt skrevne regler om ikke å lekke til pressen. Steele holdt møter med journalister over en lav sko.

Spørsmålet som må stilles er: Hvem handlet Steele på oppdrag for? Han oppførte seg så dumt av folk i Obama-administrasjonen reagerte. Både Kathleen Kovalec og Bruce Ohr, no fire i Justis, varslet FBI om at han var en løs kanon.

Når Telegraph glorifiserer ham er det et tegn på hvor man skal lete. Det de skriver virker latterlig ut fra hva vi nå vet.

Each time he believed he was risking his life.

“He feared that either the Russians or the Trump team had found out what he was doing and that they could take physical reprisals,” a friend of Mr Steele said.

He thought the odds of that were low – Mr Steele is said to have put the chance of an attack at 5 per cent. But it was a possibility nonetheless.

Steele hadde fått materialet av russiske kilder. Hvorfor skulle de ta livet av ham? Han utførte den største og mest vellykkede desinformasjonskampanjen noensinne.

 

How former MI6 spy Christopher Steele revealed dossier details to old friend from espionage world
Artikkelen er utrolig nok skrevet av seniormedarbeidere: Ben Riley-Smith, us editor Robert Mendick, chief reporter. Noen må åpenbart føle at viktige interesser står på spill.

SpyGate Shake-Up: Prime Minister of Italy Fires Top Officials from Italian Intel Agencies

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂