Det finnes ingenting i amerikansk historie som Trumps rallyer. I natt, mens Demokratene stemte for å avsette ham, var han i Battle Creek, Michigan. Folk hadde stått ute i kulda i dagevis for å være sikre på å komme inn. Trump har fått en following som vokser, mens Demokratenes minsker og blir mer hissig. Foto: Tannen Maury/EPA/Scanpix

Anti-Trump-mediene koser seg med ordet riksrett og tror at nå som det er formelt vedtatt, er loddet kastet. Men Pelosis ord onsdag kveld om at «vi får se», viser hvor tynt grunnlag hun har.

31 av Demokratene i Representantenes hus kommer fra valgdistrikter som Trump vant i 2016. De kan like gjerne svinge tilbake 3. november 2020. Da ryker flertallet.

Derfor ligger Pelosi på vinden og den forteller henne at riksrett ikke er populært blant velgerne.

Men hun presses av en radikal fløy innen sitt eget parti, anført av Alexandra Ocasio Cortez, leder av Firerbanden, the Squad. Disse er ikke bare radikale. De er til venstre for venstre, «left of left». En av dem, palestinske Rashida Tlaib, mente at Kongressen kunne sende sitt eget politi til Det hvite hus for å arrestere Trump. Maxine Waters (CA) har drevet kampanje for å «impeach 45» – Trump er den 45. president – i flere år.

Arkivklipp viser at snakket om å stille Trump for riksrett begynte bare timer etter at han hadde avlagt eden. Riksrett var m.a.o. forvandlet til et politisk våpen.

Det synes ikke velgerne noe om.

De har sett av anti-Trump-mediene er blitt besatt av Trump. Så lenge spørsmålet om Russia collusion var uavgjort – dvs så lenge spesialetterforsker Bob Mueller og hans team arbeidet – kunne velgerne holdes i age: Adam Schiff sa at han hadde sett ugjendrivelige bevis for at Trump var i lomma på Putin. Tidligere CIA-sjef John Brennan sa Trump var landsforræder og at Putin trolig hadde noe på ham. De spente buen høyt.

Da Mueller ikke kunne legge frem et eneste bevis for «collusion», brast buen. Anti-Trump-mediene gikk videre og dreide fokus mot justisminister William Barr og obstruction of Justice, men nå begynte interessen enten å dale blant velgerne, eller de vendte seg mot Demokratene. Også blant Demokratene finnes det mennesker som forstår hva uskyldspresumpsjonen går ut på: Det er en grunn til at en rettsstat holder seg med et slikt prinsipp. Det er nemlig umulig å bevise sin uskyld. Hvis man er uskyldig er det  nemlig umulig å bevise at man ikke har begått en kriminell handling, hvis påtalemyndigheten sier det motsatte. Man kan ikke bevise en negativ.

For folk utenfor rettssystemet er ikke dette umiddelbart innlysende, men for folk på innsiden er det elementært. Likevel sa Demokratiske representanter som Eric Swalwell (CA): -Hvis du er uskyldig, så bevis det, til Trump.

Demokratene var ikke villig til å endre kurs. Den forvandlet dem gradvis til en mobb.

Samtidig har utrettelige journalister og Republikanere nøstet i andre tråder, som begynte med Hillary Clintons e-poster og endte med at hun og Demokratene bestilt en drittpakke om Trump, såkalt oppo-research. Denne rapporten, utarbeidet av den tidligere britiske agenten Christopher Steele, ble levert til FBI som brukte den som grunnlag for å søke om overvåking av Trump-medarbeider Carter Page til spesialdomstolen FISA. Dette er en domstol som bak lukkede dører avgjør om en borger skal settes under overvåking. Kravene til at søknadene bygger på verifisert materiale er derfor strenge.

Men vi vet nå med sikkerhet at FBI under James Comey leverte en rapport som de visste var høyst tvilsom. Advarselen hadde kommet fra både britiske myndigheter og folk i Justisdepartementet: Steele var ikke til å stole på.

I januar 2017 intervjuet fem FBI-agenter det som var hovedkilden til Steele. Russeren var sjokkert over at Steele hadde inkludert materiale som var bar-prat og rykter, som tissehistorien. FBI visste nå med usvikelig sikkerhet at hele rapporten var bygget på rykter. Likevel meldte de ikke tilbake til FISA-domstolen at grunnlaget for overvåking var falt bort. De lot som ingenting.

FBI forsvarer seg med at de fikk opplysninger om russerne og Trump som gjorde at de måtte starte en kontraetterretningsoperasjon 31. juli 2016, kalt operasjon Crossfire Hurricane.

Problemet er bare at konsulentselskapet Fusion GPS hyret Steele allerede i mars. Allerede da var operasjonen mot Trump i gang. Snart skulle Trumps valgmedarbeider George Papadopoulos møte «interessante mennesker» som fortalte ham at russerne satt på Hillarys og Demokratenes eposter. Andre møtte Papadopoulos med avlyttingsutstyr og spurte ham om det ikke var slik at han visste at russerne satt på eposter. Når Papadopoulos svarte ble dette utlagt som at informasjonen kom fra ham.

Slik trådte Den dype staten frem. Det var slik den fanget folk i en felle. Det var slik Paul Manafort ble dømt, Rick Gates, Roger Stone og George Papadopoulos. Det systemet Bob Mueller bygget opp fortsetter å dømme folk, lenge etter at Russia collusion falt sammen.

Men jo mer som kommer for en dag, jo tydeligere blir Den dypes statens metoder synlige.

Obama weaponized etterretning, politi og justisvesen for å gå etter en politisk motstander som han hatet. Hatet kommer fra Demokratene. Hillary Clinton sa hennes mann ble utsatt for et «vast rightwing conspiracy» da hennes mann ble tatt for å ha innledet et forhold til Monica Lewinsky.

Dette er de progressives svar på politisk strid: Kriminalisering og sverting.

Det begynner å gå opp for amerikanerne at denne metoden vil forvandle deres demokrati til en overvåkingsstat.

Den såkalte FISA-domstolen hadde i 2018 hele 1081 søknader til behandling. Av dem ble en avslått og en sendt tilbake.

Et politisert FBI og en domstol som blåstempler søknader om overvåking vil forvandle USA til et land der bare de progressive nyter fulle rettigheter. Trumps velgere vil være fratatt stemmeretten.

Dette har begynt å gå opp for velgerne. I New York og New Jersey ble det denne uken delt ut førerkort til illegale innvandrere. Køene strakte seg over kvartaler.

Førerkort kan brukes som ID ved valg.

Det er over 22 millioner illegale i USA. Likevel vil Demokratene ha åpne grenser.

Velgerne begynner å forstå tegningen. Selv latinos og asiater som brukte lovlige kanaler for å komme til USA og nå er i arbeid, forstår at Demokratene ikke er deres venn.

De stemmer Trump.

 

 

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂