Nytt

Jim Jordan (R-Ohio) er blant initiativtakerne til å få avsatte visejustisminister Rod Rosenstein. Jordan nevnes som avløser for Paul Ryan når han trekker seg som Speaker of the House. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Elleve republikanere i Representantenes hus har fremmet et forslag om å stille visejustisminister Rod Rosenstein for riksrett.

Medlemmer av justis- og kontrollkomiteen i Representantenes hus ramser opp Rosensteins systematiske sabotering av henvendelser fra Kongressen. Kontrollkomiteen har overoppsyn med den utøvende makt som mandat og har rett til å be om dokumentinnsyn.

Det har justisdepartementet under Rod Rosenstein systematisk nektet komiteene. Etter mange utsettelser og mye mas har de fått utlevert dokumenter som er så sladdede at de er nærmest uleselige. Via andre kilder er det kommet frem at sladdingen skjuler detaljer som prisen på nytt konferansebord til FBIs nestsjef Andrew McCabe. Dermed punkteres begrunnelsen om at sladdingen skjer av etterforsknings- eller sikkerhetsgrunner.

Men det er mer: Under avhør i Kongressen er det kommet frem at justisdepartementet saboterte å oversende innkallinger av tjenestemenn til vitneavhør i Kongressen, såkalte subpoenas.

Rosenstein er medskyldig i misbruk av særdomstolen som tillater overvåking av amerikanske borgere, den såkalte FISA-domstol. FBI og justisdepartementet sendte inn søknader om overvåking av Carter Page, som var tidligere medarbeider av Trump-kampanjen. Men FBI unnlot å opplyse om at de bygget søknaden på en rapport fra en britisk eks-agent Christopher Steele som var betalt av Hillary Clintons kampanje og Demokratene. Også Rosenstein undertegnet en av søknadene. Dermed er han inhabil i spørsmål om Russia collusion.

Det er Rosenstein som er spesialetterforsker Bob Muellers overordnede. Det kan han umulig være når han selv er implisert, skriver republikanerne.

Justisminister Jeff Sessions sa seg unnskyldt for befatning med Russia collusion fordi han selv var vitne i saken. Rosenstein overtok og fikk utnevnt Mueller. Men han er mer part i saken enn Sessions noen gang har vært. Likevel er han uimottagelig for kritikk, beskytter Mueller og forsøker å sabotere de folkevalgte som bare gjør jobben sin.

Et siste punkt i tiltalen er at Rosenstein har gitt Mueller to fullmakter, den ene ved utnevnelsen 17 mai ifjor, den andre i august. Denne siste er så hemmelig at Kongressen ikke en gang har fått lese den.

Republikanerne har mistanke om at Muellers etterforskning drives som kontraetterretning, og da gjelder helt andre regler enn ved vanlig etterforskning. Verktøyene er mer omfattende og det er mye større problemer for de folkevalgte å utøve kontroll eller få innsyn.

Å vedta riksrett krever bare simpelt flertall i Representantenes hus, men det må totredels flertall til i Senatet for å avsette Rosenstein.

Mueller-etterforskningen og alt dens vesen er blitt en stat i staten, og den som holder en beskyttende hånd over den er Rod Rosenstein.

Målet er å felle USAs president.

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!