New York Post avslører at mannen som ble sendt inn for å spionere på Trump-kampanjen og kanskje også fungere som agent provocateur, er Cambridge-professoren Steven Halper.

Det var New York Post og Washington Post som i lange analytiske oppsummerende artikler, avslørte at FBI hadde minst én, kanskje flere, spioner i Trump-kampanjen.

Det er Halpers modus operandi, måten han oppførte seg på, som gjør at to navn spesialetterforsker Bob Mueller har etterforsket, Carter Page og George Papadopolous, mener han forsøkte å fritte dem ut og deretter plante villedende informasjon.

Det er ikke bare FBIs renommé som står på spill her. Da det ble ubehagelig mye oppmerksomhet om Steele-rapporten, som består av uverifiserte rykter om Trump, og det attpåtil viste seg at den ble betalt for av Hillary og Demokratene, lanserte New York Times en påstand om at det var Papadopolous’ oppførsel i London som utløste etterforskningen av Trump.

Papadopolous var i London der han tilbrakte en fuktig aften med Australias ambassadør Alexander Downing. Her skal han ha bablet noe om at russerne satt med Hillarys eposter. Da Wikileaks to måneder senere begynte publiseringen våknet Canberra og varslet Washington. Slik er the official story. Men så kom korreksjonene.

Først ved at Papadopolous og Carter Page gir helt andre fremstillinger av samtalene enn det som er lekket av anonyme kilder til New York Times.

Men det som får mange til å spisse ører er at New York Times skriver om at FBI hadde spioner i Trump-leiren og at FBI dagen etter at de lukket saken mot Hillary for serverne, sendte to agenter til London for å snakke med Christopher Steele. En av dem var Peter Strzok. Strzok er mannen som var «all over the place»: Han ledet etterforskningen av Hillary, var med på intervjuet med henne, og involvert i å skrive statementet som frikjente henne. Han ledet også intervjuet med Michael Flynn og ble ansatt av Bob Muellers team. Det var først da internkontrollør Michael Horowitz oppdaget at Strzok hadde skrevet titusenvis av meldinger til sin elskerinne, FBI-advokat Liza Page, der de to overgikk hverandre i å uttrykke avsky for Trump, at ting begynte å skje. Mueller avskjediget Strzok, men det var for sent. Katten var ute av sekken.

FBI nektet å utlevere meldingene, og hevdet på et tidspunkt at 50.000 var forsvinnet pga bytte av telefoner. Hver gang måtte de gi seg. Horowitz fikk meldingene og en del er lekket til pressen.

Om ganske kort tid skal Horowitz levere den første rapporten om FBIs håndtering av Hillary-epostene og serveren. Det sies at den er knusende.

For å gardere seg har FBI den siste uken hatt flere lange saker der de forsøker å fremstille opprinnelsen til Trump-etterforskningen. Men det foreligger nå så mye informasjon at de kunnige med en gang ser når NYTimes avslører ekte informasjon: Som at det var minst en spion i Trump-leiren, og at han kan ha snakket Papadopolous trill rundt, dvs plantet informasjon.

Hvis det er plantet informasjon og en ubekreftet rapport som ligger til grunn for mistanken om Russia collusion, er det mye som taler for at det hele er en plantet story. Da er det ikke så rart at Bob Mueller og tre kongresskomiteer ikke har funnet noe bevis for Russia collusion.

Halper har jobbet for Nixon, Ford og Reagan-administrasjonen. Han var svigersønn til CIAs nestsjef.

Det er måten han tilnærmet seg Trumps medarbeidere på, som virker mistenkelig.

Halper made his first overture when he met with Page at a British symposium. The two remained in regular contact for more than a year, meeting at Halper’s Virginia farm and in Washington, DC, as well as exchanging emails.

The professor met with Trump campaign co-chair Sam Clovis in late August, offering his services as a foreign-policy adviser, The Washington Post reported Friday, without naming the academic.

Clovis did not see the conversation as suspicious, his attorney told the paper — but is now “unsettled” that “the professor” never mentioned he’d struck up a relationship with Page.

Måten han kontaktet Papadopolous på, var enda merkeligere.

Days later, Halper contacted Papadopoulos by e-mail. The professor offered the young and inexperienced campaign aide $3,000 and an all-expenses-paid trip to London, ostensibly to write a paper about energy in the eastern Mediterranean region.

“George, you know about hacking the e-mails from Russia, right?” the professor pressed Papadopoulos when they met, according to reports — a reference to Trump’s campaign-trail riffs about Hillary Clinton’s private e-mail server.

Sources close to Papadopoulos told NBC News that he now believes Halper was working for an intelligence agency.

Ting tyder på at Halper sto på lønningslista til CIA/FBI. Han har fått betydelige utbetalinger.

The Department of Defense’s Office of Net Assessment — a shadowy think tank that reports directly to the secretary of defense — paid Halper $282,000 in 2016 and $129,000 in 2017.

George H.W. Bush kom fra jobben som sjef for CIA. Da han sto som visepresidentkandidat for Ronald Reagan mot Jimmy Carter, lekket Halper materiale om Carter som CIA satt på til Reagans kampanje.

Dette minner mistenkelig om det Halper har gjort for FBI/CIA mot Trump.