No Drama-Obama risikerer å bli trukket inn i etterforskningen av Trumps kampanje. Ble overvåking og provokasjoner styrt fra Det hvite hus? Mange har mistanke om det. Ettermælet kan bli annerledes enn Obama forestilte seg.

En ny meningsmåling gjort av CNN er dårlig nytt for Obama-administrasjonen og Demokratene. Med Mueller-rapporten på bordet ble beskyldningene om Trumps «Russian collusion» tilbakevist. Likevel terper Demokratene på Trumps skyld, enten det er skatt, hans tidligere advokat Michael Cohen eller justisminister William Barr. Demokratene nekter å slippe og det har gitt et backlash.

Blant de spurte mener nå 44% at Demokratene går for langt i sin etterforskning av Trump, opp fra 38% i mars.

Det er en viss diskrepans melloom dette tallet og de 58% som mener at Kongressen bør sette i gang en egen etterforskning om hvorvidt Trump gjorde forsøk på å hindre etterforsker Robert Mueller og hans team i å gjøre jobben sin.

61% ønsker at Mueller-rapporten skal legges frem i usladdet versjon, hvilket neppe blir gjort: Justisminister Barr offentliggjorde under forrige ukes senats-høring at justisdepartementet har 14 nye saker knyttet til valget i 2016 under etterforskning, og da deler av Mueller-rapporten berører noen av disse sakene må sensitiv informasjon holdes unna offentligheten.

Spørreundersøkelsen CNN har gjort avdekker imidlertid at hele 69% av de spurte mener det må settes i gang en etterforskning etter hvem og hva som førte til at  Mueller fikk i oppgave å etterforske Trump: Dette er det avgjørende tallet som skremmer vannet av Demokratene.

  • Investigate the origins of the Justice Department’s inquiry into Russian interference in the 2016 election which led to Mueller’s investigation:
  • Congress should do this: 69%
  • Congress should not do this: 28%
  • No opinion: 3%

«The origins» er Obama-administrasjonen, og 69% av de spurte mener altså at Obamas justisdepartement fra 2016 bør etterforskes. Det er en rekke forhold knyttet til The Steele dossier (som Hillarys kampanje betalte for), den rettslige FISA-ordren om avlytting m.m. som trenger å komme opp i dagen. Hva visste Obama og når visste han det? Hvorfor gjorde ikke Obama-administrasjonen mer for å hindre russisk påvirkning i det amerikanske valget? Det vil garantert bli mye spennende som publiseres fra justisminister Barr i tiden fremover.

Det er ca 37% som ønsker å stille Trump for riksrett, mens andelen for Obama, GWH Bush og Bill Clinton i deres respektive regjeringstider lå og vippet rundt 30%. Alt skrålet om riksrett er med andre ord ikke spesielt nytt eller oppsiktsvekkende for Trump. Det er en permanent tilstand i deler av den amerikanske befolkningen.

Hele meningsmålingen kan leses her.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂