Sakset/Fra hofta

Speaker of the House har store problemer med å holde Demokratene sammen. En måte å gjøre det på, er å fortsette angrepene på presidenten, særlig økes volumet når det viser seg at Demokratene er ille ute.Til venstre: Ilhan Omar, en av tre muslimske representanter. Pelosi aner ikke hvordan hun skal takle deres åpne antisemittisme.

Demokratene trapper opp kampen mot justisminister William Barr og det er ikke mulig å lese av NTBs dekning at dette er utspill fra politiske motstandere som er desperate fordi de vet at det de har holdt på med i to år kommer til å bli avslørt.

Det er tonnevis av dokumentasjon på at Justis og FBI har politisert etatene og brukt makten mot Trump. Når Demokratene reagerer er det ikke fordi det Barr sier er uhørt. Det er fordi det er spot on. De frykter resultatene.

Nå har Demokratene forfulgt Trump i tre år til sommeren med alt de kunne mønstre. Det ga null resultat. Nå vil justisministeren se på metodene de brukte.

Selvsagt mener Demokratene det er uhørt. Og CNN. NTB leser visst ikke Wall Street Journal eller ser Fox News?

Demokratene i Kongressen reagerer skarpt på uttalelser fra USAs justisminister William Barr om at Donald Trumps valgkamp ble utsatt for «spionasje» i 2016.

De beskylder justisministeren for å forvrenge FBIs etterforskning i en kontraspionasjesak for å gjøre president Donald Trump til lags, skriver CNN.

– Jeg er forbløffet, dette viser manglende respekt for dem som jobber i justisdepartementet. Enten mangler han forståelse for hvordan etterforskningen i en kontraspionasjesak foregår – eller så misforstår han med vilje, sier demokraten Mark Warner i Senatets etterretningskomité til kanalen.

Lederen av Representantenes hus, Nancy Pelosi, sier Barrs uttalelse viser at han er i ferd med å miste grepet.

– Han er USAs justisminister, ikke Donald Trumps, sier hun.

NTBs vakt skriver det rene vrøvl. Det er ikke Barr som har «bestemt» at Muellers beviser ikke er gode nok til å reise tiltale mot presidenten. Det er Mueller. Rapporten blir offentliggjort til uken. Den måtte vaskes av sikkerhetsansvarlige. NTB gjengir den mest smålige, usaklige kritikk fra Demokratene.

Demokratene er fra før lite fornøyd med Barr, særlig på grunn av at han så langt ikke har gjort spesialetterforsker Robert Muellers Russland-rapport offentlig.

Barrs beslutning om at det ikke er solide nok beviser for at Trump har forsøkt å hindre Russland-etterforskningen har også vakt reaksjoner. Mueller tar i rapporten ikke stilling til om presidenten har forsøkt å hindre rettens gang, men understreker at etterforskningen ikke frikjenner ham for dette.

NTB forsøker å vri det til at det er Barr som frikjente Trump, at han har vridd Mueller-rapporten til noe den ikke er. Dette er grovt uetterrettelig. Muellers enorme arbeid førte ikke til at en eneste amerikaner ble tiltalt for Russia collusion. Det er det ikke mulig å få med seg ved å lese NTB.