De Trump-hatende mediene har gjort jobben for Trump ved å bli besatt av ham. Det er nå åpnet et Donald J. Trump Presidential Twitter Library» i Washington. Her henger også bildet som viser Trump som George Washington, som tvitrer mens han krysser elven Delaware. Når mediene ikke kan levere det de påstår, blir Trump sittende igjen med overtaket. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Da Donald Trump ble valgt blåste eliten til kamp. De ville ha revansj. Hele deres politikk har handlet om at de aldri har akseptert resultatet. De har fremstilt Trump som illegitim og uverdig.

Russia collusion var våpenet som skulle fjerne ham. De Trump-hatende mediene, Demokratene, Hollywood, Silicon Valley og Obamas sikkerhetssjefer som har fortsatt å spille en åpen politisk rolle, la opp til fellelse når Mueller-rapporten kom.

Da Mueller ikke leverte rev det teppet vekk under hele deres argumentasjon. De satt igjen med obstruction of justice og riksrett. De har for lite å gå på til at båten bærer. Speaker of the House, Nancy Pelosi, kan godt si bak lukkede dører at hun ønsker å se presidenten i fengsel, men hun tør ikke sette i gang riksrettssak. Men nesten alle de Demokratiske kandidatene gjør det.  Mange mener det vil gi Trump seieren i 2020.

At vi har nådd et vippepunkt tyder alt bråket med George Stephanopoulos på. Stephanopoulos forsøkte å lokke Trump utpå ved å spørre om hvordan han ville reagere hvis en fremmed makt tilbød ham negativ informasjon om motkandidaten. Han nevnte Russland og Kina. Trumps svar er mer utstudert enn det motstanderne fikk med seg. Trump brukte Norge som eksempel. Hvis «Norway» henvendte seg og sa det satt på interessant informasjon, ville jeg sett på den, hvis det var noe betenkelig ved den ville jeg kontaktet FBI, sa Trump.

Men det var ikke det de Trump-hatende mediene og Demokratene «hørte». De «hørte» at Trump nærmest tilsto det de hele tiden har hevdet: At han samarbeidet med russerne. De «glemte» Muellers konklusjon: At det ikke fantes noe bevis på slikt samarbeid i 2016. Nå satt Trump og innrømmet at han ville gjøre det i 2020 hvis han fikk sjansen.

De gikk bananas og når man hører hvor «over the top» de er, får man mistanke om at Trump visste akkurat hva han gjorde. Han ville la Demokratene og Trump-hatende medier avsløre seg selv. Han vet at han står på trygg grunn. Demokratene og mediene kan rase så mye de vil. Det gjør ikke inntrykk.

Barr

Men det som gjør at Trump provoserer Demokratene og mediene helt bevisst, er at han vet hva som kommer: Han vet at med William Barr som justisminister har han sikret seg en politiker og fagmann som har det som trengs for å ta et oppgjør med korrupsjonen under Obama.

Joe Biden gjentok denne uken at Obamas to perioder var skandalefrie.

Tom Fitton i Judicial Watch kunne i natt fortelle om dokumentene de har fått utlevert som viser at det var en representant for senator John McCain som foreslo at Skatteetaten skulle plage livet av høyreorienterte grupperinger som Tea Party-bevegelsen. Skattedirektøren Lois Lerner trengte ingen overtalelse. Hennes etat «gikk etter» de høyreorienterte. Det ble en stor skandale da Tea Party-folkene forsto tegningen. Obama beskyttet henne og hun har aldri måttet stå til ansvar, i likhet med andre tjenestemenn under Obama. Denne immunitet mot å bli stilt til ansvar er et gjennomgående trekk ved Obamas åtte år.

Forsyner seg

Hvis du tillater byråkratiet å bli et politisk våpen vil det åpne døren til annen korrupsjon. Du tillater byråkratene å bryte med den etikk og pliktmoral som en forvaltning må ha for å tjene borgerne. Hvis ikke blir byråkratene en herskerkaste som tar seg stadig større friheter.

Samme tendens er synlig i alle vestlige land: Byråkratiet overprøver demokratiske valg. Det nye høyre har ikke helt forstått at statsapparatet er fylt av folk som vil sabotere en ny politikk. Denne taktikken er slu: Hvis velgerne ser at det ikke blir noen forandring, vil de skuffet vende seg bort.

Overmot

Barr har i et intervju til CBS nylig sagt at han får dårligere svar i dag enn da han tiltrådte når det gjelder kontraetterretningen/spionasjen mot Trump. Måten Barr sier det på, signaliserer at han ikke kommer til å gi seg før han får svar.

De svarene kommer til å ryste, ikke bare Washington, men vestlig politisk kultur. For det er samme elite som har styrt og styrer Vest-Europa. Den er like innbitte motstandere av Trump som Obama.

Trump vant 1-0 med Mueller-rapporten. Han kommer til å vinne 2-0 når avsløringene kommer.

Trump vet han er på offensiven og at Demokratene og mediene ligger svært dårlig an.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.