Sakset/Fra hofta

Vi har et ordtak på kontoret: – Nå skjer det mye. Det er redaktørens forsøk på å kommunisere at det skjer ting som man ut fra tidligere erfaring ville ansett for oppsiktsvekkende. I dag passerer de i rasende fart og blir knapt registrert.

Farten og endringene er blitt en vesentlig faktor i seg selv. Den danske regissøren Ole Christian Madsen lager spillefilm av angrepet på Krudttønden 14. februar 2015, der Lars Vilks var målet, men regissør Finn Nørgaard ble drept da han forsøkte å stanse Omar el Hussein.

«………Tiden bevæger sig hurtigere og hurtigere. Fire år i dag er ikke det samme som fire år for ti år siden. Den informationsmængde, vi som mennesker bearbejder hvert år, er mangedoblet inden for få år. Hvem kan huske, hvor mange der omkom under angrebet i Stockholm i 2017? Hændelser passerer på globalt plan hurtigere og hurtigere……«

Det hjelper ikke akkurat at mediene selv velger å «glemme» begivenheter som ikke passer inn i deres narrativ.

Theresa May er mellom barken og veden, og det synes. Her på det ekstraordinære toppmøtet i Brussel 10. april. Foto: Olivier Hoslet/Reuters/Scanpix

I natt ble Brexit utsatt til 31. oktober. Noen forsøker å stjele Brexit fra det britiske folk, og de får hjelp av en statsminister som ser ut til å ha mistet styringen. Man skulle tro at en statsminister fra Norge ville sett parallellen mellom britenes nei og nordmennenes.

Men nei.

– For Norge er det en fordel hvis Storbritannia velger å bli i EU i framtida. Det gir ryddigere forhold, sier Solberg til NTB.

At Solberg kan si dette og nonchalant overse at vi snakker om en folkeavstemning, sier mye om Erna Solberg og regjeringen hun leder. Norge har beveget seg et langt stykke under hennes ledelse, bort fra demokrati og inn i et post-demokrati hvor tingene avgjøres i overnasjonale organ.

Erna slipper brysomme spørsmål fra NTB av typen: – Men vil ikke dét være i strid med folkeviljen?

Oppgjør med Demokratenes maktmisbruk

Offisielt var det bare for å diskutere budsjettet til justisdepartementet at justisminister William Barr var innkalt til budsjettkomiteen, men det utviklet seg til en dramatisk forestilling, og alle forsto at Barr kommer til å ta et oppgjør med Demokratenes maktmisbruk. Foto: Aaron P. Bernstein/Reuters/Scanpix

Demokratene og anti-Trump-mediene ble onsdag rystet da justisminister William Barr sa under en kongresshøring at Trump-kampanjen var blitt utsatt for spionasje. Barr sa at det kan ha vært grunner til det, og at han aktet å finne ut om slike forelå. Videre sa han at slik kontraetterretning må foregå etter visse retningslinjer, og han ville undersøke om de var fulgt. For det tredje sa han at det var merkelig at ikke Trump-kampanjen selv var blitt gjort oppmerksom på at russerne forsøkte å infiltrere kampanjen, siden den hadde to tidligere statsadvokater det hadde vært naturlig å snakke med.

Alle insidere visste hva dette betød: Barr kommer til å sette i gang maskineriet som gransker Demokratene og deres eventuelle misbruk av statsapparatet for å frikjenne Hillary og ødelegge Trumps sjanser.

Mediene og Demokratene var onsdag kveld hysteriske. En demokrat krevde at Barr ble stilt for riksrett.

NTB

NTB har en sak hvor Barrs opptreden er satt inn i en ramme hvor den virker som del av Trumps konspirasjonsteorier om sine motstandere, som igjen fyrer opp under høyreorienterte over hele USA.

– Det de gjorde, var forræderi, det de gjorde, var forferdelig, det de gjorde, var brudd på grunnloven, sa han til journalister i Det hvite hus. Presidenten krevde straff for dem som sto bak.

De harde ordene vil etter alt å dømme nøre opp under en utbredt konspirasjonsteori i høyreorienterte kretser i USA som går ut på at Demokratene og det som omtales som «den dype staten» forsøker å omgjøre Trumps valgseier i 2016.

Når landets justisminister sier det ble begått spionasje mot en av kandidatene og at det er grunn til å se på det, forsøker NTB å rettferdiggjøre det og sykeliggjøre presidenten.

Grunnen er selvsagt at NTB skal betjene kunder som selv er så anti-Trump at de ikke ønsker å høre nyheter som kan tale til hans fordel.

Der har du det demokratiske underskuddet i kortform. I realiteten har de tatt oksygenet ut av det offentlige rom, og vi lever som pausefiskene i NRKs akvarium.

Pølsevev

Selv meldingen NTB sendte ut, er full av halvsannheter og løgner.

Avis: Demokrat blir trolig tiltalt i Mueller-etterforskning

Det er ventet at demokraten Gregory B. Craig blir tiltalt i forbindelse med hans arbeid for Ukrainas tidligere prorussiske regjering, ifølge New York Times.

74-åringen vil bli tiltalt de neste dagene, melder hans advokater, skriver avisen.

Saken mot Craig, som er tidligere rådgiver i Det hvite hus under Barack Obama, er et ledd i Russland-etterforskningen ledet av spesialetterforsker Robert Mueller.

Han blir i så fall den første demokraten som blir siktet i en sak knyttet til Muellers etterforskning. Han kan også bli den første til å bli siktet etter at Mueller leverte rapporten om Russland-etterforskningen til justisminister William Barr.

Minst 34 personer og tre virksomheter har enten erklært seg skyldig, blitt siktet eller på en eller annen måte kommet i søkelyset i forbindelse med etterforskningen. Flere medarbeidere i Trumps valgkampapparat har blitt felt av Muellers team, deriblant tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har erkjent å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trump ble innsatt som president.

Trumps tidligere rådgiver Roger Stone er tiltalt for å ha løyet for Kongressen, for å ha påvirket vitner og for å ha motarbeidet rettsvesenet i forbindelse med sin kontakt med WikiLeaks og hackingen av Demokratenes e-poster. (NTB/Hanad Ali)

NTB har ikke med det mest vesentlige for utviklingen av saken: at det var politiske sirkler i Ukraina som lekket opplysningene til New York Times om at Paul Manafort hadde gjort lobbyarbeid for Moskva-vennlige Party of Regions, nettopp i den hensikt å skade Trump og hjelpe Hillary. Det ville selvsagt vært en god investering i en fremtidig Hillary-administrasjon som alle var sikre på ville komme.

Da Trump vant, var det andre som ønsket å fortelle om urent spill, særlig når presidenten ble beskyldt for å ha konspirert med Putin og for å skylde ham seieren. Den amerikanske ambassadøren i Kiev sørge for at disse justispersonene ikke fikk visum til USA.

Der har du justice Obama og Hillary-style.

Tony Podestas bror, valgkamplederen til Hillary, drev for øvrig det samme lobbyarbeidet for Ukraina som Manafort.

Hvordan slutte å lyve?

Når du lyver på et så høyt nivå og så omfattende, blir alt du skriver løgn.

Det er det som har skjedd med norske medier om den største politiske skandalen i amerikansk historie.

Norske medier er på feil side. De er på de korruptes side og tror de kan utsette sannhetens øyeblikk ved å fortsette å lyve.

 

 

Hvis du synes at arbeidet Document har levert om Mueller-rapporten fyller et hull i offentligheten, bør du vurdere å støtte oss. Ingen annen har gjort jobben. Det er ikke skryt, men fakta.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.