Dramtisk skylag over Washington samme kveld som Bob Mueller overleverer sin rapport til justisminister William Barr. Foto: Joshua Roberts / Reuters / Scanpix

Muellers frikjennelse av Trump må komme som et sjokk på anti-Trump-mediene og Demokratene som har dyrket Russia collusion-fantasien så lenge at de begynte å tro på den selv.

De vet godt at det var Hillary og Demokratene som drev med Russia collusion. The Clinton Foundation fikk 145 millioner dollar – dollar – for å selge 20 proent av USAs urangruver til Putin. Hillary drev butikk i butikken. Norge var villig medhjelper og skjøt inn 640 milllioner kroner.

Mueller-rapporten handlet aldri om å finne sannheten om Trump og russerne. Mueller visste helt fra starten at de ikke kom til å finne noe. Nestleder i FBIs kontraetterretning, Peter Strzok, sa allerede da Mueller ble utnevnt – 17. mai 2017 – at «there is no there there». FBI hadde holdt på i ni måneder uten å finne noe.

Men Strzok visste utmerket godt at Hillary og Demokratene hadde mange svin på skogen. Han hadde hjulpet til med å sørge for at hun ikke ble tiltalt for å ha ødelagt 33.000 eposter og flere titalls telefoner og harddisker.

Mueller-etterforskningen ble ikke opprettet for å finne ut sannheten om Trump, men for å skjule sannheten om Hillary.

Derfor er vi nå bare ved halvgått løp. Nå kan det virkelige gravearbeidet begynte: Hvem ga ordre om å sverte Trump?

The Hills John Solomon har funnet frem til interessante forbindelser til Ukraina. I august 2016 avslørte New York Times valgkampleder Paul Manaforts lobbyarbeid for Ukrainas Moskva-lojale Party of Regions, Manafort måtte gå av.

Hvem lekket disse opplysningene? Solomon har funnet ut at det var den amerikanske ambassadøren i Kiev som lekket for å skade Trump. Manafort hadde nemlig en kollega på PR-siden, Tony Podesta, bror til Hillarys valgkampleder, John Podesta. Disse drev samme lobbyarbeid for Ukraina i Washington. Manafort ble kastet for ulvene og revet i stykker. Tony Podesta har hittil gått fri.

I Kiev-sirkelen dukker også den britiske eks-agenten Christopher Steele opp. Dette er så tidlig som vinteren 2015/2016.

En annen som har gjort sine hoser grønne i Kiev er daværende visepresident John Biden. Dvs ikke ham personlig, men sønnen Hunter. Han er med faren og gjør forretninger nærmest på frakkeskjøtene til faren, uten å ha spesielle forutsetninger.

Clinton-systemet spiller dirty. De har årtiers erfaring med hvordan ting fungerer og har skodd seg, politisk og økonomisk. Det koster dem ingenting å bruke denne kunnskapen til å klekke en plan for å kompromittere Trump.

Når det umulige skjer at Trump vinner, blir innsatsen høyere. Men Clinton-systemet står med Obamas folk rustet også for denne oppgaven: Å ødelegge USAs 45. president.

Det begynner psykisk med møtet i Trump Tover i januar 2017, hvor etterretningssjefene forteller om russisk påvirkning, og insinuerer at Trump kan takke Putin for seieren. Svimeslått av disse opplysningene tar FBI-sjef James Comey Trump på tomannshånd og forteller ham at det finnes en rapport som mediene allerede har, hvor det hevdes at Trump har vært i seng med tre russiske prostituerte på et hotell i Moskva, hvor de på hans oppfordring tisset i sengen.

Trump sier at han med en gang forsto at dette var et «setup» og et «takedown». Han forsto at han var under angrep. Fordi han er en fighter gikk han til motangrep. Ikke alle liker måten han gjør det på. Men det er slik han er.

Trump har over 60 millioner følgere på twitter. Han er den første politiker i Vestens historie som har tatt igjen med mediene.

Muellers frikjennelse er derfor en historisk seier. Trump overlevde, han lot seg ikke knekke.

Comey fortalte ham på tomannshånd at han ikke var under etterforskning. Men da Comey fikk spørsmål om dette under utspørringer i Kongressen, ville ikke Comey svare.

Dette overbeviste Trump om at det var en sammensvergelse mot ham.

Hvilket det var. Nestleder i Justisdepartementet, mannen som hadde overoppsynet med Bob Mueller, Rod Rosenstein, tilbød seg i mai 2017, å bruke avlyttingsutstyr i møter med presidenten, for å kunne bruke grunnlovstillegg 25 og få ham avsatt. Stemningen var hysterisk.

Trump var som en elefant de ikke fikk ram på. Rosenstein hadde selv skrevet memorandumet som avsatte Comey. Nå ville han få erklært presidenten utilregnelig.

Den samme Rosenstein skrev en fullmakt til Mueller i august 2017 som offentligheten til denne dag ikke aner hva gikk ut på.

Dette er ting vi vet, og det er mye annet vi vet som forteller en fantastisk historie om forsøkene på å få fjernet Trump.

Hittil har noen få titalls journalister kjempet en modig kamp mot anti-Trump-hysteret. Nå blir deres jobb lettere.

Det er kommet en ny justisminister. Han kan samarbeide med generalinspektøren for FBI og Justis, Michaell Horowitz  som kommer med en ny rapport snart.

Hvis granskningen blir så ødeleggende for folk i toppen av Justis og FBI som vi har hatt indikasjoner på, kan det bli et krav i offentligheten om at alle kort må på bordet. Det kan bety storjury med alle rettigheter.

Det har festet seg et inntrykk i offentligheten av at det er to slags lovsystemer i USA: En for de liberale, venstresiden og en annen for høyresiden.

Det trengs en opprydning og en storjury kan være måte å gjøre det på for å gjenopprette tilliten til systemet. Men da må alle kort på bordet.

Det vil måtte svi..

Den nye justisministeren William Barr, kan bli mannen som må utføre den oppgaven historien har lagt i fanget på ham.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller bidra med et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.