Kommentar

Mediene vil ha oss til å tro at det er Donald J. Trump som er the bad guy. Han er et historisk feiltrinn som snart vil bli rettet opp. Eller som en Google-direktør sa på et internt møte rett etter valget: En dump i veien.

Men de mest spennende historiene er de hvor the good guys viser seg å være the bad guys.

Lee Smith er kjent som en fremragende gravejournalist. Han har skrevet boken: The Plot Against the President: The True Story of How Congressman Devin Nunes Uncovered the Biggest Political Scandal in U.S. History.”

Vi vet mye om operasjonen for å først diskreditere kandidat Donald Trump, og senere operasjonen for å velte ham som president.

Lee Smith bringer likevel ny innsikt, ikke minst takket være samarbeidet med Devin Nunes som i 2017 og 2018 var leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus, den jobben Adam Schiff (D-CA) har nå.

All erfaring bygger på det man vet. Virker det som skjer plausibelt ut fra det som har skjedd?

Da Obama plutselig bestemte seg for å utvise russiske diplomater kom det helt uforberedt. Han hadde ikke gjort noen ting med russerne på to år, men latt dem holde på.

After refusing to act while the Russian election meddling was actually occurring, Obama responded in December. He ordered the closing of Russian diplomatic facilities and the expulsion of thirty- five Russian diplomats. The response was tepid. The Russians had hacked the State Department in 2014 and the Joint Chiefs of Staff in 2015. And now Obama was responding only on his way out.

Even Obama partisans thought it was weak. “The punishment did not fit the crime,” said Michael McFaul, Obama’s former ambassador to Russia. “The Kremlin should have paid a much higher price for that attack.”

Bare timer etter at resultatet forelå begynte Hillary Clinton å snakke om at Trump var en illegitim president. Han skyldte Putin seieren.
Hillary visste godt at dette var en løgn. Hun hadde selv betalt et stort apparat av mennesker for å fabrikere historien om at Trump var blitt groomet av russerne i minst fem år.
Nå bygget hun videre på Steele-rapporten som FBI hadde bestilt. Obama-administrasjonen og e-tjenestene beskyldte Trump for å drive konspirasjon med fremmed makt og til å markedsføre denne teorien brukte de utenlandske agenter!
Det nye og originale med Smith er at han lander et Colombi-egg i strømmen av informasjon om Russland og Trump: Alle har vært opptatt av Steele-rapporten, men man glemmer at alt er som bestilt av FBI og CIA. Man begynner i feil ende.
Det er etatene som har som yrke å lage etterretningsoperasjoner som har bestilt Steele-rapporten og alle «bevis» mot Trump.
Etatene har brukt sin ekspertise til å gå etter USAs 45. president.
Det er den største skandale i amerikansk historie og vi vet tilstrekkelig til å se konturene og hvem som har trukket i trådene.
Etatene – særlig de syv etterretningstjenestene, men også andre mektige byråkratier – vet at en president kun sitter i fire eller åtte år. Selv sitter de til «evig tid», dvs de overfører kunnskap og policy til etterfølgere. De kan derfor «sit out» en president de ikke liker og motarbeide ham/henne, ,så vedkommende blir en lame duck, en hjelpesløs president. De har byråkratiet forsøkt med Trump. Men han er en fighter.
Obama
Obama og byråkratiet var i sync. Obama kunne obstruere Trumps arbeid før han gikk av.
Etter valget utvidet han listen over etater og nivåer som fikk lese hemmelig, klassifisert materiale. Dermed visste han at risikoen for lekkasjer var mangfoldiggjort. Og allerede før innsettelsen begynte lekkasjene. Målet var å gjøre Det hvite hus til kaos.
De lyktes nesten. I det minste fikk publikum en oppfattelse av at alt var rot. Hver eneste gang en medarbeider går av, sender NTB ut en oppdatert liste over hvor mange som har sluttet i Det hvite hus.

Men de skriver ikke at Trump skifter ut personer som har vist seg upålitelige, som er uenig med ham, og om alle innenfra som har motarbeidet ham.

Den siste i rekken er CIA-analytiker Eric Ciaramella som er den såkalte varsleren som har utløst riksrettsprosessen, dvs han er ingen ekte varsler, for det han hørte var annenhånds.

Det mediene «glemmer» er at det ikke er første gang det lekkes fra en fortrolig samtale Trump har hatt med en utenlandsk leder. Samtalene med Mexicos president og Australias statsminister ble også lekket og mediene frydet seg over å kunne avsløre hvor sleivete Trump var.

Det har aldri skjedd før at en president blir outet på denne måten. Hensikten er å gjøre ham maktesløs. Hvis presidenten ikke kan ha en fortrolig samtale med en annen leder, er han i virkeligheten passivisert.

Mediene

Allerede Dwight Eisenhower advarte det amerikanske folk mot det militær-industrielle kompleks da han gikk av. Det har siden vokst og nettet gir dem en makt som aldri før i historien.

Lee Smith: Amerikanerne har skjønt det. De har forstått at dette er en mektig klasse byråkrater som ikke respekterer demokratiske valg. De har forstått at det er to ulike systemer: En for denne eliten og ett for vanlige mennesker.

Denne eliten tror den kan gjøre hva den vil og at gjengjeldelsen aldri vil ramme dem.

De har en slik tro på sin egen posisjon at de trodde de kunne velte en populistisk president.

Da gapte de over så mye at det har fått fordøyelsesproblemer.

For to år siden var uttrykket den dype staten noe mainstreammediene og byråkratene ikke villle bruke. Nå sitter en tidligere viseadmin for CIA og skryter av the deep state.

Det skjedde på George Mason-universitetet 30. oktober. På podiet satt den sparkede nestlederen for FBI, Andrew McCabe som mistet pensjonen fordi han ble tatt i løgn, tidligere CIA-sjef John Brennan og John McLaughlin.

Når et medlem av den dype ataten skryter av at den eksisterer og er den som redder USA, har noen gått skoene av seg.

McLaughlin sier at CIA har som oppgave å finne sannheten. CIA holder seg til sannheten. De lyver ikke.

Han kunne like gjerne sagt det motsatte: CIAs oppgave er å lyve.

Men CIAs oppgave er ikke å velte en folkevalgt president. Det er indirekte dette McLauglin innrømmer at Eric Ciaramella forsøkte med Adam Schiffs hjelp.

Riksrettssaken pga Ukraina er bare siste og tredje forsøk på å ødelegge Trump. Men de har brukt så lang tid at sporene er blitt synlige: Steele-rapporten, Operasjon Crossfire Hurricane – som var kontraetterretningsoperasjonen. mot Trump-kampanjen, lekkasjene og fellen for Michael Flynn, Comeys intriger, utnevnelsen av Bob Mueller, alt obstruksjonsbråket og nå Ukraina – alt har skapt støy. Men noen har gjennomskuet støyen og sett hva som foregår: Et kupp for å velte presidenten.

Smiths bok er bare nok et bevis for at de ikke lykkes. Amerikanerne vil ikke bli styrt av en junta.

Se det timelange intervjuet med Lee Smith på American Thought Leaders:

 

Se også intervjuet med McLaughlin og flere klipp hvor Demokrater som Chuck Schumer truer Trump med e-tjenestene.

 

 

Document har som eneste norske medie fulgt dramaet i Washington.

Hvis du mener dette er viktig, så støtt oss!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.