William Barr er en av Trumps viktigste medarbeidere. Demokratene forsøkte å parkere ham under Mueller-rapporten. Nå bruker de Ukraina for hva det er verdt. Foto: Juri Gripas/Reuters/Scanpix

Speaker of the House, Nancy Pelosi, anklaget fredag justisminister William Barr for å ha blitt en del av dekkoperasjonen som skal skjule Trumpes spill med og rundt Ukraina.

Barr har sporet av, sa Pelosi. Det er temmelig spesielt på bakgrunn av den respekt Barr nyter godt av i brede kretser. Barr begynte i CIA på 70-tallet og er nå justisminister for annen gang. Han trenger ikke bevise noe.

House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif., said Friday that Attorney General William Barr has «gone rogue,» alleging there was an attempted «cover-up» of the whistleblower complaint that has led to an impeachment inquiry of President Trump.

«He’s gone rogue,» Pelosi said on MSNBC’s «Morning Joe» after host Joe Scarborough asked if she was concerned that the country’s institutions could fail due to Barr’s behavior.

«I think where they are going is the cover-up of the cover-up, and that’s very really sad for them. To have a Justice Department go so rogue, they have been for a while, and now it just makes matters worse,» said Pelosi, faulting Barr for instructing the director of national intelligence to bring the whistleblower complaint to the White House.

Allerede under innlevering av Mueller-rapporten kom de første anklagene mot Barr. Han ble beskyldt for å blande seg inn, for ikke å frigi alle dokumenter etc.

Det er neppe tvil om at Pelosi og Demokratene frykter Barr. Han har satt i gang to seriøse undersøkelser av hva som skjedde da Trump-kampanjen ble satt under etterforskning sommeren 2016. Barr sa for en stund siden at han stilte seg mer uforstående i dag enn da han tiltrådte.

Han lovte å komme til bunns i spygate, men det er ikke sikkert Demokratene er like begeistret.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.