Nytt

Senator Chuck Schumer og Nancy Pelosi har problemer med å holde styr på de unge radikale representantene.

Speaker of the House, Nancy Pelosi, vil ikke reise riksrettssak mot Trump. Hun sier riksrettssak kun er aktuelt hvis det er tvingende nødvendig og at det vil splitte nasjonen. Trump ikke er verdt det, sier hun.

“Impeachment is so divisive to the country that unless there’s something so compelling and overwhelming and bipartisan, I don’t think we should go down that path, because it divides the country. And he’s just not worth it,” Pelosi told the Post.

Uttalelsen kan kun bety at Pelosi mener det ikke foreligger tvingende grunner. Ryktene vil ha det til at spesialetterforsker Bob Mueller vil legge frem sin rapport denne uken. Det har ikke lekket ut noe som tyder på at han har funnet fellende bevis mot presidenten.

Ledende Demokrater nekter å sette strek, selv etter to års etterforskning, og har varslet en enda bredere etterforskning. Kan Pelosis uttalelse tolkes som en underkjenning av deres bestrebelser?

Demokratene lider under intern splittelse over de radikale utspillene til Ilan Omar om Israel og jøder. Pelosi har måttet bøye seg for de radikale unge representantene.

Er en ny splittelse ved å komme til syne i spørsmålet om riksrett?

However, their pleas have not deterred some Democrats from demanding President Trump’s ouster. In a recent appearance on MSNBC, Sen. Chris Murphy (D-CT) claimed the president’s actions have already “crossed the threshold of what was brought for impeachment” against President Richard Nixon. “[W]hat we know is that the president’s behavior has already crossed the threshold of what was brought for impeachment before the House in the Nixon administration and the Clinton administration. In fact, he crossed those thresholds in the first weeks or months of office. And so, that is another means, if these other means fail, to control this president,” he said.

 

 

 

Nancy Pelosi Rules Out Impeachment: Trump ‘Just Not Worth It’