Ilhan Omar stilte i en hijab i det amerikanske flaggets farger da Trump holdt sin State of the Union-tale. Hun måtte vite at hele Amerika ville få med seg hvordan hun brukte flagget. 

Det er brutt ut full strid blant Demokratene i Kongressen om holdningen til Ilhan Omars uttalelser om Israel. Speaker Nancy Pelosi skal ha blitt så frustrert og irritert under et plenum-møte onsdag at hun reiste seg og gikk. – Siden dere ikke vil høre på meg er det ikke noen vits i at jeg er her, skal hun ha sagt.

House Speaker Nancy Pelosi is «taken aback» by the growing dissent and anger among rank-and-file Democrats over a possible resolution to formally condemn anti-Semitism, a Democratic source told Fox News on Wednesday — highlighting Pelosi’s tenuous grip on control over the House and underscoring the growing power of the party’s nascent far-left progressive wing.

Pelosi even reportedly walked out of a meeting Wednesday with Democrat House members, setting down her microphone and telling attendees, “Well if you’re not going to listen to me, I’m done talking.»

Selv om også senior-representantene blant Demokratene er radikale i deres kritikk av presidenten, er det likevel noen grenser når det gjelder Israel. 80 prosent av amerikanske jøder har tradisjonelt stemt Demokratisk. Nå  er denne lojaliteten i fare.

Ilhan Omar og RashiaTlaib, begge muslimske, Omar somalisk, Tlaib palestinsk, har Israel øverst på agendaen. De får støtte fra Demokratenes nye stjerne, Alexandra Ocasio-Cortez.

Omar har bare vært i Kongressen i tre måneder, men hun har allerede rukket å utløse skandale på skandale. Hun beklaget første gang hun snakket om at representantene i Kongressen er kjøpt av pro-israelske krefter, men er nå tilbake i samme spor. Den Demokratiske ledelsen er bekymret. De forstår at dette kan komme til å bli et hovedtema frem mot valget. I verste fall kan det bli helt ødeleggende for partiets sjanser.

Allah

Omars tidligere uttalelser blir hengende ved henne. Det hjelper ikke at hun tar avstand fra en tweet fra 2012 når hun fortsetter i samme spor. Den gang ba hun Allah vekke folkene mot Israel.

Omar — who also tweeted in 2012 that «Israel has hypnotized the world, may Allah awaken the people and help them see the evil doings of Israel» — refused to address questions on Wednesday about accusations that she’s anti-Semitic.

Spliden og striden skaper frustrasjon i partiet:

A frustrated senior House Democratic aide told Fox News on Tuesday: «Here we are again, fighting with ourselves. I’ve spent another week dealing with this and not on policy.»

Svartes kongressgruppe støtter Omar

Omar har meldt seg inn i gruppen for svarte representanter og der er det motstand mot å kritisere Omar.

Fox News has been told that the Democratic caucus is trying to get the language of the proposed anti-Semitism language “right,» and that there is concern about mentioning Omar by name — a non-starter for many members of the Congressional Black Caucus.

Omar er medlem av utenrikskomiteen, hvor hun kan gjør Israel-kritikk til sitt varemerke. Republikanerne krever henne fjernet og for Nancy Pelosi ville det vært et problem mindre. Men den progressive fløyen vil neppe gå med på det.

Republikanerne kan vise til at da en av deres representanter, Steve King, kom med uttalelser om svarte og hvite som i dagens USA er uspiselige, tok de han vekk fra komiteen han var medlem av.

Farlig

Det som er farlig for Demokratene er hvis jødiske Demokrater føler seg utsatt og må velge mellom å forsvare seg selv som jøder og være med på karusellen i partiet. En slik konflikt ligger under overflaten og vekker stor uro.

Fox News was also told one senior House Democratic lawmaker expressed concern about the influence pro-Israel interest groups have over the Democratic caucus, prompting debate about a resolution to condemn anti-Semitism in the first place. Their complaints came in contrast to the push by a trio of Jewish lawmakers who have pushed hardest for the resolution: House Ethics Committee Chairman Ted Deutch, D-Fla., House Foreign Affairs Committee Chairman Eliot Engel, D-N.Y., and House Appropriations Committee Chairwoman Nita Lowey, D-N.Y.

Hvis amerikanske politikere må gå ut og si:» Vi føler oss ikke lenger beskyttet som jøder» vil det påføre Demokratene ubotelig skade.

Riksrett

På toppen av det hele fører Rashida Tlaib an i kampen for å reise riksrettssak mot presidenten, noe Pelosi heller ikke liker.

The apparent tension comes as freshman Democratic Rep. Rashida Tlaib — who herself has been accused of recent anti-Semitic comments — also clashed with party leadership on Wednesday, after joining protesters to say she’d introduce a resolution this month urging the Judiciary Committee to move forward with impeachment proceedings against President Trump. Pelosi has consistently resisted calls to impeach Trump, saying such an effort would be premature.

Men her er Pelosi ikke helt på linje med Jerry Nadler fra New York som mandag stevnet 81 mennesker i Trumps krets og krevde omfattende dokumentasjon utlevert. Han stoler ikke lenger på Bob Muellers granskning og vil starte sin egen sammen med Adam Schiff.

Også riksrettssaken er et stridstema blant Demokratene. Det kan lett bli slik at mediene er mer opptatt av indre splid, enn presidenten.

Deres nye ansikt

Republikanerne lar ikke sjansen gå fra seg. Flere sier at Omars Israel-utspill ikke er et feilskjær. Det er Demokratenes nye ansikt.

Rep. Dan Crenshaw, R-Texas, sees it differently, saying the “far-left” elements in the Democratic Party believe exactly what Omar is being accused of implying.

“There is a far-left wing of their party that … is in true disagreement with them. They truly do not like Israel.  They truly believe all the things that Omar has been saying,” Crenshaw told MacCallum. “She believes it. That should really be clear to everybody by now.  She’s been trying to tell us for a long time and it’s been explained away multiple times now. There’s been apologies made for her.”

Gammelraddisene støtter Omar

Bernie Sanders og Elizabeth Warren støtter Omar. Det er forbausende at Sanders tør å legge sin stemme i hennes vektskål. Sanders er gammel kommunist. Han bekrefter at det er en allianse mellom venstrefløyen og islamister. Kittet som binder dem sammen er antisemittisme.

Selv jøder kan være antisemitter.

The prolonged delay in passing an anti-Semitism resolution — which threatens to become a public-relations headache for Democrats with each passing day — spilled over into the 2020 presidential race as well on Wednesday, as White House contender Bernie Sanders, who is Jewish, defended Omar in a statement.

“Anti-Semitism is a hateful and dangerous ideology which must be vigorously opposed in the United States and around the world,» Sanders wrote. «We must not, however, equate anti-Semitism with legitimate criticism of the right-wing, Netanyahu government in Israel. Rather, we must develop an even-handed Middle East policy which brings Israelis and Palestinians together for a lasting peace. What I fear is going on in the House now is an effort to target Congresswoman Omar as a way of stifling that debate. That’s wrong.”

Added Elizabeth Warren: «Branding criticism of Israel as automatically anti-Semitic has had a chilling effect on our public discourse and makes it harder to achieve a peaceful solution between Israelis and Palestinians.»

 

Rank-and-file Dems revolt against Pelosi over resolution to condemn anti-Semitism

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.