Speaker of the House, Nancy Pelosi, har holdt litt igjen på riksrettskjøret, men skal nå være overtalt til å gi sin støtte. Hun har lovet å komme med en kunngjøring tirsdag 24. september. Foto: Alex Wong/AFP/Scanpix

Demokratene går i stim mot riksrett. Det er ennå et stykke igjen til de har flertall i Representantenes hus, men riksrettssak er nå blitt det de går etter.

Utslagsgivende er Ukraina, men Demokratene kan ha forregnet seg, liksom de gjorde med Russia collusion.

Demokratene brant seg skikkelig på Russia collusion. De hadde lovet avsløringer i to år. Da skapet viste seg å være tomt, rettet de anklagen mot justisminister William Barr.

Hadde ikke Resistance-mediene vært i samme båt, ville smellen blitt enda større. Men begge fikk stygge riper i lakken. Mange amerikanere fikk nok.

De reagerer på spillet, på de voldsomme anklagene som viser seg ikke å romme noe.

Samtidig får de med seg at Demokratene er de som har samarbeidet med russerne og har anvendt etterretning og spioner for å ramme Trump-kampanjen og senere velte presidenten.

For hver avsløring av deres renkespill vokser fallhøyden.

Tidligere FBI-sjef James Comey fikk mange skudd for baugen da generalinspektøren for FBI og Justisdepartementet, Michael Horowitz, offentliggjorde rapporten om Comeys bruk av hemmelige memorandumer som han lekket til pressen. De var skrevet av Comey i tjenesten og tilhørte følgelig FBI, men Comey mente de var hans og at han kunne gjøre med dem hva han ville.

Det mente ikke FBI, og ikke Justisdepartementet. Det ble ikke reist tiltale i denne omgang, men det er allment antatt at Comey ligger dårligere an i den nesten rapporten fra Inspector General som omhandler godkjenning av overvåking av Trump-medarbeider Carter Page. Comey og hans menn sendte inn en søknad til spesialdomstolen FISA som de visste bygget på en ikke verifiserbar rapport, skrevet av den britiske eks-agenten Christopher Steele. Når det føderale politiet søker tillatelse til å spionere på en politisk kampanje med falskt underlagsmateriale, løper de en stor risiko.

Men i stedet for å stanse opp og besinne seg, gjør Demokratene det motsatte. De øker farten.

De bruker flertallet i Representantenes hus til å innkalle Trump-medarbeidere og familie til nye avhør.

Resistance-mediene gjør sitt for å velte Trump.

Det var de nye anklagene mot Kavanaugh, publisert av New York Times, som viste seg å være hentet ut av tynn luft. Offeret husket ingenting, noe NYT bekvemt utelot.

Så var det den amerikanske dobbeltagenten i Kreml som måtte hentes ut fordi Trump holdt på å blåse hans cover. Problemet for CNN var at agenten var hentet ut før Trump tiltrådte.

Så dukket «varslersaken» opp. Washington Post var først ute med at en person med etterretningstilknytning hadde fått høre at Trump hadde ringt Ukrainas nye president og presset ham til å innlede granskning av Joe og Hunter Biden.

Kilder nær Det hvite hus kunne fortelle at det ikke var en kilde som personlig hadde hørt telefonsamtalen. Dessuten: Når presidenten ringer utenlandske ledere, er det mange på linja, både folk i begge ender og tredjeparter som måtte avlytte. At Trump skulle si noe så stupid på en åpen linje, faller på sin egen urimelighet.

Det heter nå at Trump holdt tilbake 400 millioner dollar for å presse president Zelenskij. Men grunnen var ikke Bidens, men korrupsjon. Trump ville sende et signal om at USA ikke skal være den som alle tar for gitt vil betale.

Men Demokratene har ikke tid til å vente. De jobber seg opp, og stadig flere er klare til å starte riksrettsforberedelser.

Demokratene har behandlet Trump som landsforræder helt siden han tiltrådte.

“These allegations are stunning, both in the national security threat they pose and the potential corruption they represent,» the lawmakers said. “These new allegations are a threat to all we have sworn to protect. We must preserve the checks and balances envisioned by the Founders and restore the trust of the American people in our government. And that is what we intend to do.”

Dette skriver en gruppe demokrater i Washington Post.

Representant John Lewis (D-GA) hørtes ut som om han var klar til å reise galgen.

In an emotional speech on the House floor, Rep. John Lewis, D-Ga., called for an impeachment investigation, saying “he has waited.”

“Sometimes I’m afraid to go to sleep for fear that I will wake up and our democracy will be gone, will be gone, and never return,” he said. “This administration demonstrates complete disregard and disdain for ethics, for the law and for the constitution. They have lied under oath, they have refused to account for their action and appear before legislative body, who have the constitutional right to inquire about their activities.”

He added: “We cannot delay. We must not wait. Now is the time to act.”

“The future of our democracy is at stake. There comes a time when you have to be moved by the spirit of history to take action to protect, preserve the integrity of our nation,” he continued. “I believe, I surely believe the time to begin impeachment proceedings against this president has come. To delay or to do otherwise would betray the foundation of our democracy.”

Men hva hvis Demokratene tar feil denne gangen også?

Republikanerne er overbevist om at Ukraina blir en bumerang for Demokratene.

Det er Bidens som burde frykte søkelys på Ukraina. John Solomon i the Hill og Peter Schweizer har jobbet med Ukraina og Bidens lenge. Det de forteller, kan dokumenteres.

Mange mener at Bidens kandidatur er over.

 

Forhåndsbestill boken her til spesialpris!