Justisminister William Barr skuffet mange Trump-velgere tirsdag. Demokratene har fått herje med Trump i fire år, mens Republikanerne ikke kan bruke fire uker på å etterforske valgsvindel. Foto: Jeff Roberson/AP/Scanpix

Justisminister William Barr sier i et intervju med AP at hans departement ikke har funnet bevis på valgsvindel i et omfang som kunne påvirket resultatet. Dette står i skarp kontrast til hva Rudy Giuliani sier.

“To date, we have not seen fraud on a scale that could have affected a different outcome in the election,” the news service quoted Barr as saying.

Giuliani repliserte at justisdepartementet konkluderer før de har undersøkt. Det har ikke vært gjennomført omfattende granskninger av alt materialet Giuliani, Powell og Ellis har skaffet til veie.

Reuters supplerer med «uten bevis» innskutt i en nyhetssak, dvs synsing som fakta:

Trump has repeatedly claimed without evidence that the election was marred by widespread fraud, allegations that have been repeatedly rejected by state and federal officials.

Det blir ikke mer sant av at de etablerte mediene er enige om å si det samme. Ikke så lenge en avis som theepochtimes.com kan fortelle noe annet:

Phill Kline, the director of the legal group Thomas More Society’s Amistad Project, has claimed that as many as 280,000 ballots were transported from New York to Lancaster, Pennsylvania, where the ballots “disappeared.”

Phill Kline er ingen hvem som helst. Han er tidligere statsadvokat i Kentucky.

Når mediene avfeier slike som ham, skaper de en tillitskløft. Det er tonnevis av bevis på at alt ikke gikk riktig for seg.

Kline, a former district attorney and Kansas attorney general, said he received evidence that between “130,000 to 280,000 completed ballots for the 2020 general election were shipped from Bethpage, New York, to Lancaster, Pennsylvania, where those ballots and the trailer in which they were shipped disappeared” on Oct. 21. Kline cited the statements from a USPS subcontractor that he described as a whistleblower.

Når Barr sier de ikke har funnet bevis store nok til å påvirke resultatet, så oppfattes dette av Trump-velgere som at Barr ikke ønsker å vite. Barr gjør det han har anklaget forgjengeren for: Han politiserer rettsvesenet. Barr vet utmerket godt at Russia Collusion tæret på Republikanernes tillit til rettssystemet. Nå gjør Barr samme feil, etter deres mening. Til tross for alvorlige indiser på fundamentale feil, godkjenner han resultatet uten nærmere undersøkelser.

In the news release, the Amistad Project stated it obtained sworn testimony that suggests “over 300,000 ballots are at issue in Arizona, 548,000 in Michigan, 204,000 in Georgia, and over 121,000 in Pennsylvania.”

Ansatte i postvesenet deltok i valgsvindelen. Det har underkontraktører  fortalt.

Kline also asserted in a news release that USPS workers engaged in “widespread illegal efforts” to influence the election. At least one of the whistleblowers said that they transported thousands of prefilled ballots across state lines, which, if true, would be a federal crime. His group made an “estimate” of the number of ballots that disappeared.

Kline said that they will share this information with law enforcement, including the FBI, U.S. attorneys in other areas, and local prosecutors “who are aware of our evidence.”

The whistleblower, Jesse Morgan, a truck driver for a subcontractor with the USPS, said at the news conference that he was driving a truck filled with potentially upward of 288,000 ballots on Oct. 21, according to Just The News. The truck—and ballots—disappeared from a parked location in Lancaster at a USPS depot after he dropped it there, he said.

Morgan added that USPS personnel exhibited “odd behaviors” that “grossly deviate[d] from normal procedure and behavior” on that day. The driver said he was transporting completed mail-in ballots with addresses in Harrisburg but he had to deliver his ballots to Lancaster, which he felt was unusual. That was before the trailer “disappeared,” in Morgan’s words.

Barr hadde imidlertid en annen kunngjøring å komme med: Han har utnevnt statsadvokaten i Connecticut, John Durham, til spesialetterforsker. Samme rolle som Bob Mueller hadde. Det gjør at en eventuell ny justisminister ikke kan sparke Durham og gravlegge hans resultater. Nå må arbeidet gå sin gang.

Dermed har de samme folkene som eventuelt kommer inn i Biden-administrasjonen et Damoklessverd hengende over sitt hode: Folk som nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan og Tony Blinken spredte myten om Russia collusion som de visste var en løgn.

 

Trump allies Barr, Giuliani at odds on discredited election fraud claims 

Up to 280,000 Ballots ‘Disappeared’ After Being Transported From NY to Pennsylvania: Amistad Project Director

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.