Donald Trump sa rett ut at han undrer seg over hvor justisdepartementet og FBI er når landet opplever den største valgsvindelen i sin historie. Disse to institusjonene burde være de første til å sjekke ut vitneforklaringene som er kommet. Men de har forsvunnet, sa Trump.

“You would think if you’re in the FBI or Department of Justice, this is the biggest thing you could be looking at,” Trump said. “Where are they? I’ve not seen anything.”

“They just keep moving along and they go on to the next president,” he continued.

Trump har intet å tape på å være direkte, og han vil fortsette å være det, vel vitende om at det tærer på tilliten til disse institusjonene. Særlig justisminister William Barr har vært fraværende helt siden i sommer. Han lovet at spesialetterforsker John Durham ville levere sin rapport rett etter Labour Day. Men intet skjedde. Han har kun kommet med en meget forbeholden melding om valgfusk. Barr har gått AWOL – tatt permisjon uten tillatelse.

Blant Trumps velgere er det få som venter seg noe av Christopher Wray. Han har sabotert Trump siden han tiltrådte, og det har bare blitt verre frem mot valget. FBI satt på laptopen til Hunter Biden i syv måneder uten å foreta seg noe. Trump har grunn til å være forbannet.

Hvor er Durham?

“I ask, are they [DOJ and FBI] looking at it? Everyone says, ‘Yes, they’re looking at it,’” Trump said on Sunday. “Look, where are they with [Former FBI director James] Comey, [former FBI Deputy Director Andrew] McCabe and all of these other people?”

“They lied to Congress, they lied, they leaked, they spied on our campaign,” he added, referencing the Russia probe.

He went on to ask, “Where are they with all of this stuff? And what happened to [U.S. Attorney John] Durham? Where’s Durham?”

Bitterheten mot systemet har bygget seg opp hos Trump-velgerne. De har fått demonstrert at det er to rettsstandarder i USA: én for Demokrater og én for Trump-Republikanere. De førstnevnte kan gjøre hva de vil, de andre blir spionert på, overvåket og lagt feller for, og mange av velgerne vil derfor tro at valget var et tilsvarende setup. The fix was in.

Hvis velgerne skulle hatt tiltro til systemet, måtte justisminister Barr tatt et oppgør med Obama-administrasjonen. Dyktige journalister og kongressrepresentanter har gravd frem nok til at folk som vil vite, vet. Det at Republikanerne ikke klarte å ta et slikt oppgjør, er for Trump-velgerne et bevis på at partiet er fullt av forrædere og svikere som løper maktens ærend, og ikke republikkens. Det har skjedd en patriotisk fornyelse under Trump som ikke lar seg stanse. Overbevisning om valgfusk vil bare fyre opp under den.

Dominion

Trump får ingen hjelp hverken fra FBI, justisdepartementet eller medier som Fox News når det gjelder de mest alvorlige anklagene om valgfusk: valgmaskinene til Dominion Voting Systems.

Det burde vært en smal sak å få sjekket ut opplysningene om at selskapet og maskinene ble utviklet i Venezuela og er brukt til å vinne valg for Hugo Chavez. De dementiene som er kommet fra selskapet, er helt summariske og uten verdi. Mindre nettsteder har gravd frem historien, og når disse artiklene deles, blir de blokkert av Big Tech.

Det er slik det ser ut i korrupte stater: glatt fasade og ingen kommentar.

Men Trump gir seg ikke

En betydelig andel amerikanere – nær halvparten av dem som stemte – kjenner stanken av noe råttent. Noen vet, men sier ingenting. De som burde sagt noe, som justisministeren, sier ingenting. Det er ikke beroligende.

“All I can say is I haven’t heard, with all of the fraud that’s taken place, nobody has come to me and said, ‘Oh, the FBI has nabbed, you know the people that are doing this game. The FBI is looking at Dominion,’ which nobody even knows where they’re based, which nobody even knows where the votes are counted.”

“What we are really dealing with here and uncovering more by the day is the massive influence of communist money through Venezuela, Cuba and likely China in the interference with our elections here in the United States,” Powell said.

Disse påstandene er så alvorlige at de ikke vil forsvinne hvis de ikke avkreftes på en troverdig måte. Den tausheten som FBI og justisdepartementet har lagt for dagen, øker mistenksomheten for hver dag som går, og nå har Trump satt ord på den.

Trump beseiret Russia collusion. Nå har han fått en enda større motstander: valgsvindel med utenlandske bakmenn.

Disse påstandene vil fortsette å undergrave tilliten til myndighetene, og hvis Trumps velgere ikke får et svar de føler de kan ha tillit til, vil den splittelsen som har eksistert i fire år, bli enda dypere. Folk finner seg ikke i at stemmen deres blir annullert. Trump kommer ikke til å nøle med å bruke dette for hva det er verdt.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.