Justisminister William Barr og John Durham.

Justisminister William Barr sier han ikke har planer å utnevne en spesialetterforsker som vil fortsette etter hans avgang lille julaften og granske Hunter Bidens skattesaker eller tilfeller av valgsvindel. Trump-tilhengere og mange Republikanere har bedt om at Barr utnevner spesialetterforsker som ser på både Biden jr og valget.

Barrs svar vil provosere Republikanere og Trump-tilhengere og befeste inntrykket av at det ikke lenger er likhet for loven i USA.

Republikanerne er redd at etterforskningen legges ned når eller hvis  en Biden-administrasjon overtar. Derfor krever de at Barr utnevner en spesialetterforsker før han går av. Nå sier Barr nei, det ser han ingen grunn til..

«I think to the extent that there’s an investigation, I think that it’s being handled responsibly and professionally,» Barr said Monday about the investigation into Hunter Biden. «To this point I have not seen a reason to appoint a special counsel and I have no plan to do so before I leave.»

Dette er en etterforskning som en ny justisminister kan lukke ned når det måtte passe ham.

Da Barr grep inn i saken mot tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynns sak, siden det var oppdaget maktmisbruk, skrek Demokratene opp og Obama kalte det justismord at det var begått justismord.

Når Barr later som om etterforskningen av Hunter Biden er i trygge hender taler han mot bedre vitende.

«To this point, I have not seen a reason to appoint a special counsel and I have no plan to do so before I leave,» Barr said Monday during a press conference.

Det er andre gang Barr signaliserer at han er på establishments side. Forrige uke kom det frem at Hunter Biden har vært under etterforsknin, ikke bare for skattesaker, men for hvitvasking i to år. Barr sa han ikke ville la det bli kjent fordi det kunne påvirke valget. Han fikk til svar fra kritikere at det var nettopp det han gjorde ved å skjule Bidens korrupsjon for velgerne. Også Joe Biden er involvert i Hunters forretninger.

Hunter er ikke bare under etterforskning. Det er nedsatt en storjury som grankser ham. Det skjer i saker hvor det er overvekt av sannsynlighet for at det er begått kriminelle handlinger.

A well-placed government source told Fox News that Hunter Biden has been a subject/target of the grand jury investigation. According to the source, a «target» means that there is a «high probability that person committed a crime,» while a «subject» is someone you «don’t know for sure» has committed a crime.

Saken mot Hunter ble åpnet fordi finansdepartementet registrerte mistenkelige transaksjoner, såkalte Suspicious Activity Reports

En del av disse involverte Kina.

Another source familiar with the investigation told Fox News the SARs were regarding funds from «China and other foreign nations.»

Det er kommet frem at Hunter solgte tilgang til visepresidentens kontor. Joe Biden er derfor implisert. Utad har han sagt at han ikke visste noe om sønnens forretninger. Det står ikke til troende.

I mai 2019 utnevnte Barr statsadvokaten i Connecticut, John Durham, til å granske overvåkingen og spionasjen mot Trump-kampanjen.For en uke siden bledet kjent at Barr 18. oktober hadde forfremmet Durhan til spesialetterforsker.

«Before the election, as you know, I designated John Durham as a special counsel because I wanted to provide him and his team with assurance that they’d be able to finish their work, and they’re making good progress now, and I expect they will be able to finish their work,» Barr said. «And I am hoping that the next administration handles that matter responsibly.»

 

Barr says he has ‘no plan’ to appoint election, Hunter Biden special counsels

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.