Jim Jordan (R-OH) er blant de dyktigste og mest fryktede republikanere i Representantenes hus. Jordan har en egen evne til å legge Demokratene i bakken. Han er tidligere profesjonell bryter. Foto: Erin Scott/Reuters/Scanpix

Det har skjedd et rollebytte i Washington: Nå er det Demokratene som forsvarer særdomstoler som kan spionere på amerikanske borgere uten at de vet det og uten at de kan forsvare seg.

Den såkalte FISA-domstolen opererer i hemmelighet. Den ble opprettet i midten av 1970-årene for å kunne overvåke kommunikasjon mellom amerikanere og utlendinger på amerikansk jord. Etter 9/11 ble adgangen til overvåkning kraftig utvidet.

Det spesielle med den er at påtalemaktens søknad om overvåking fremmes i all hemmelighet. Den mistenkte har ingen forsvarer. Det er en prosess der påtalemakten har all makt og alt ansvar.

FISA-domstolen må fornyes innen 15. mars. Demokratene ønsker å fortsette ordningen, men Republikanerne vil ha forandringer.

FBI og Justisdepartementet la inn en søknad om overvåkning av Trump-medarbeider Carter Page som de visste bygget på sviktende grunnlag. Brorparten av søknaden bygget på Steele-rapporten, som de også visste var tvilsom, og som de skjulte var betalt av Hillary Clinton.

Ledelsen for Justisdepartementet og FBI ber med andre ord om hemmelig overvåkning av en amerikansk borger på grunnlag av et materiale som var laget av en britisk eks-agent som ikke la skjul på at målet var å hindre at Trump ble valgt. Personene som motarbeidet Trump, brukte som argument at han var i samrøre med en fremmed makt, Russland. Selv brukte de en utenlandsk eks-agent og hans russiske agenter som kilder.

Republikanerne sier: Hvis de kan gjøre dette mot en amerikansk president, forestill deg da hva de kan gjøre mot en vanlig borger.

Tidligere har rollene vært byttet om: Republikanerne har vært for fullmakter, Demokratene har vært imot. Nå hyller Demokratene overvåkningstjenestene.

Dette er, som Joe Biden sier, en kamp om Amerikas sjel. Men hans sjel – Obamas og Hillarys – er mørk.

Det er Den dype statens sjel, det er Sikkerhetsstaten som Edward Snowden og Julian Assange har gitt gløtt av.

Det er denne staten Demokratene støtter, og som de har skaffet seg kontroll over. De har brukt den politisk, og det ønsker de å fortsette med.

Dermed er de kommet på kollisjonskurs med rettsstaten og forfatningen.

Donald Trump har utpekt John Ratcliffe til ny Director of National Intelligence. Ratcliff er – stikk i strid med hva NTB skrev – særdeles godt skodd for oppgaven. Derfor frykter Demokratene ham.

Jordan said that Ratcliffe identified issues with the FISA process “three years ago” and got pushback from House Intelligence Committee Chairman Adam Schiff and then-FBI Director James Comey. (…)

“I think they’re scared [Ratcliffe] is going to clean FISA up,” Jordan said.

“It was John Ratcliffe and a handful of others who saw this and called it out so no wonder the Democrats don’t want him to be nominated as the head of DNI, but he’s the right one for the job.”

En kongressmann som vet hva han snakker om og ønsker å rydde opp, er uønsket av Demokratene og Resistance-mediene. De har for mange lik i skapet:

“In summer 2016, the FBI launches an investigation and spies on four American citizens associated with the president’s campaign and, to make matters worse, they further spied on them by going to the FISA court to spy on [the former Trump campaign aide] Carter Page and they lied to the court 17 times,” Jordan said

Jordan uttalte seg etter et møte mellom justisminister William Barr og Republikanerne i Senatet om FISA-reform.

Jim Jordan: Why Democrats are ‘scared’ of Trump’s pick for intelligence chief

Avledning

Demokratene vil ikke snakke om det som skjedde. De lager støy som gir inntrykk av at noe har skjedd: En dommer utnevnt av Bush II, og som selv har vært FISA-dommer, krever at Barr legger frem en usladdet versjon av Mueller-rapporten. Han mistenker politisk redigering.

U.S. District Court Judge Reggie Walton, who is presiding over a lawsuit brought forth by the Electronic Privacy Information Center (EPIC) — a nonprofit in Washington, D.C., focused on privacy and First Amendment issues — in conjunction with BuzzFeed News, said that an independent review of the full, unredacted report is necessary because he has «grave concerns about the objectivity» of Barr’s Justice Department in authorizing redactions in line with department rules and exemptions allowed under the Freedom of Information Act (FOIA).

Mens NGO-er på republikansk side, slike som Tom Fittons bruker offentlighetsloven til å få frem skjult informasjon, gjør Demokratene det motsatte: De bruker den legale prosessen til å konstruere misbruk.

Da Mueller-rapporten frikjente Trump, gikk de over til å snakke om obstruksjon av rettsprosessen. Det er nettopp hva de selv bedriver. Uavlatelig.

Demokratene vil, som britene sier, have the pudding and eat it too, dvs. ha i både pose og sekk. De vil at prosessen går sin gang, men når de er uenig i utfallet, kommer de med innvendinger.

«The court seriously questions whether Attorney General Barr made a calculated attempt to influence public discourse about the Mueller Report in favor of President Trump despite certain findings in the redacted version of the Mueller Report to the contrary,» Walton wrote.

Barr laget et resyme av Mueller-rapporten, og dommeren sier i ettertid at det var subjektivt. Han sier det etter at vi har lest rapporten. Hvis resymeet på fire sider var tendensiøst, ville offentligheten med letthet kunne påvist det umiddelbart.

Grunnen til at Barr sladdet Mueller-rapporten, var at den inneholdt materiale fra en storjury som det ikke er lov å offentliggjøre, i tillegg til sikkerhetsbelagte opplysninger.

Demokratene fikk tilbud om å lese en usladdet versjon i et sikkert rom i Kongressen, men benyttet seg ikke av det.

 

 

 

Federal judge slams AG Barr over Mueller report, vows to review unredacted version

Hvis du vil følge amerikansk politikk, skal du støtte Document:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.