At drittpakken mot Trump var basert på løgn, vet vi. Men fremdeles er det brikker vi ikke har kjent til. Spesialetterforsker John Durham har gjort to trekk som viser at han mener alvor: Først tiltalte han advokat Michael Sussmann for å ha løyet for FBI. Fredag arresterte og tiltalte han primærkilden til drittpakken, russiske Igor Dansjenko.

Dansjenko innrømmet da han ble avhørt av FBI i flere omganger første halvår 2017 at han var primærkilden. Han uttrykte forbauselse over at informasjonen han leverte ble løftet frem til en prominent plass og presentert som solid. Selv hadde han bare formidlet sladder, sa Dansjenko.

Alle trodde primærkilden var en russer. Det var han også, men han var bosatt i USA og hadde vært ansatt ved Brookings Institution fra 2005–2010. I denne tiden ble han overvåket og etterforsket som en mulig russisk spion. Christopher Steele ble betalt av FBI for informasjon som kom fra en mulig russisk agent.

FBIs troverdighet holder ikke gjennom forløpet, og det må være Durhams store problem. FBI er blitt et korrupt politi og det gjelder ikke bare Steele-rapporten.

Alle lyver i Trump-heksejakten. Absolutt alle. Det er lag på lag av løgner.

Steele ble betalt av FBI, men da de oppdaget at han ga intervjuer til mediene om etterforskningen av Trump, var de nødt for å kutte ham ut. Dvs. de gjorde det bare offisielt. Uformelt fortsatte de å møte ham – Bruce Ohr hadde kontakten – og det var Steeles rapporter som dannet ryggraden i søknaden om å få overvåke Carter Page og dermed hele Trump-kampanjen.

Da CIA opplyste at Carter Page hadde jobbet for dem, ville det ha ødelagt søknaden om overvåking. FBI-advokat Kevin Clinesmith forandret følgelig ordlyden i e-posten slik at det sto at for CIA var Page ukjent.

Clinesmith fikk bare et rapp over fingrene og slapp å sone. Å forfalske bevis er ok hvis man er advokat i det føderale politiet.

Når Durham ruller opp hva som skjedde, burde han samtidig tiltalt FBI-ledelsen, men så langt har han ikke kommet.

Men han nøster.

Hillary Clinton er tvers igjennom korrupt. Hun satte ut ryktet om at Trump var en russisk agent. Men det var hun og Bill som hadde tjent en formue på å selge 20 prosent av USAs urangruver til russerne.

Hillary visste at 2016 var siste sjanse. Hun ga seg selv alle rettigheter. Hanskene var av.

Hillary omgir seg med et nettverk av operatører, litt som en mafiaboss som vet at alle før eller senere kommer til nytte. Washington er blitt et korrupt sted hvor alt handler om kontakter og penger. Clintons er blant de verste. Men det kan også bli deres bane.

Steele-rapporter åpner med at Dansjenko sier han har hatt en samtale med leder for det russisk-amerikanske handelskammeret, og han fortalt at Trump var Kremls mann. Under avhør kommer det senere frem at Dansjenko konstruerte samtalen. Den var fri fantasi.

Dansjenko var et hjul i et større maskineri.

Durham avslører en ny figur, Charles Dolan, og han er interessant ikke minst for sine tette kontakter til Moskva og Clintons. Det var ved slutten av tiden ved Brookings at Dansjenko ble introdusert for Dolan.

.Around the end of that employment, the indictment asserts, he was introduced to “PR Executive-1,” a Clinton crony who the New York Timesconfirmed is Charles Dolan.

Mr. Dolan has long been in Clinton circles, having served seven years as head of the Democratic Governors Association and state chairman of Bill Clinton’s 1992 and 1996 presidential campaigns. President Clinton appointed him to a State Department advisory commission, and the indictment notes he was an active “volunteer” on Mrs. Clinton’s 2016 campaign. He also had far more ties to Russians than anyone in Mr. Trump’s circle, having for eight years helped handle “global public relations for the Russian government” and throughout 2016 interacted frequently with senior Russian officials and Russian Embassy staff.

Dolan hadde vært PR-agent for Kreml i åtte år. Men han har ingen skrupler med å konstruere de mest nedrige historier om Trump. Det var Dolan som fant på tissehistorien som mediene har elsket å sitere.

The indictment reveals that in August 2016, Mr. Danchenko asked Mr. Dolan for any “thought, rumor or allegation” regarding the summer’s resignation of Paul Manafort as Mr. Trump’s campaign manager. Mr. Danchenko explained he was working on a “project against Trump.” Mr. Dolan replied that he’d had a drink with a “GOP friend of mine who knows some of the players” and provided gossip. Sentences of this email appear nearly verbatim in the Steele dossier, though they are (hilariously) sourced to a “close associate of TRUMP.” To add farce to fantasy, the indictment says the Mr. Dolan later told the FBI he’d fabricated meeting a GOP friend and had simply passed on info he’d read in the press.

The indictment notes Mr. Dolan was connected to yet other people and events that appear in the dossier. He traveled to Moscow in June 2016 to plan a conference. He stayed at the Moscow Ritz-Carlton, where he met the general manager and staff and toured the presidential suite. The dossier’s ugliest accusation against Mr. Trump, which involves disgusting sexual acts, happens to be set in the Ritz-Carlton’s presidential suite and to mention the hotel manager and staff. Mr. Danchenko met with Mr. Dolan at the Moscow hotel on that trip. He flew soon after to London to provide information to Mr. Steele for his dossier.

Når vi vet hvor kynisk Steele-rapporten ble utnyttet, først av FBI og e-tjenestene og deretter av mediene, er det vanskelig ikke å bli fylt av kvalme. Dette er et råttent system, blottet for lojalitet til det demokratiske systemet. En av grunnene til at folk ikke anerkjenner Biden som legitim, er nettopp at han har vært i sumpen i 47 år og kjenner korrupsjonen ut og inn. Den har gått ham i blodet. Det er utenkelig at ikke Biden var informert om det som foregikk. Han foreslo selv på det famøse møtet i Det hvite hus 5. januar 2017 at Michael Flynn skulle anklages for å ha brutt the Logan Act, en lov fra 1800-tallet som aldri er blitt anvendt.

Moral er et fremmedord i Washington, og Biden er blant de mest korrupte.

 

Durham and the Clinton Dossier

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.