Spesialetterforsker John Durham har tiltalt Igor Dansjenko og plassert ham i varetekt. Dansjenko var primærkilde nummer én for den britiske eks-agenten Christopher Steele, som forsynte Steele med innholdet i drittpakken om Trump før valget i 2016. Da FBI foretok to avhør av ham i januar og mars, innrømmet Dansjenko at det hele var basert på rykter, sladder og fyllerør.

Det er New York Times som kommer med nyheten, men avisen har ennå ikke fått tak i tiltalen.

Det er bare et par måneder siden Durham tiltalte advokat Michael Sussmann for å ha løyet til FBI om en server i toppen av Trump Tower som det ble påstått kommuniserte med Alpha bank i Moskva. Sussmann lot som han gjorde dette av samvittighetsgrunner, men han handlet i virkeligheten på oppdrag fra Hillary Clinton.

Sussmann var ansatt i advokatselskapet Perkins Coie. En annen advokat, Marc Elias, har også kommet i søkelyset og har sluttet.

Det er en ring av mennesker som går igjen, og Durham har endelig begynt å taue dem inn. Kanskje det var derfor Christopher Steele selv stilte til intervju for ABCs George Stephanapoulos nylig, og fremdeles gikk god for drittpakken som han har gitt navn til. Steele tror fortsatt at Trumps advokat Michael Cohen dro til Praha for å møte russerne. Ingen andre gjør det.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.