En jury i Washington DC har frikjent advokat Michael Sussman for tiltalen om å ha løyet til FBI. Sussman oppsøkte FBIs øverste juridiske leder James Baker og sa han hadde informasjon om at det i Trump Tower sto en datamaskin som kommuniserte med Moskva. Sussman sa han kom på eget initiativ. Det stemte ikke. Han var sendt av Hillary.

Det kom frem under rettssaken at Hillary personlig godkjente at ryktene som ble til Russia collusion, ble spredt til mediene.

Juryen hadde politisk slagside. Flere var tilhengere av Hillary.

Kjennelsen er et dobbeltegget sverd. Den viser at det finnes to typer lovanvendelse i dagens USA. Tilhører du toppen av det Demokratiske partiet går du fri. Hillary gikk også fri for å ha hatt en privat server hvor hun oppbevarte regjeringsdokumenter. Det var FBI-sjef James Comey som personlig sto frem og sa de ikke hadde funnet grunn til å reise tiltale mot Hillary. Dette var i juli. I slutten av juli innledet FBI formelt Operation Hurricane som var en kontraetterretning mot Trump. Sussmann oppsøkte Baker 19. september.

Dokumenter viser at Hillary satte ut ryktene om Trump og Putin for å avlede oppmerksomheten fra hennes egne lovbrudd.

At Sussman ble frikjent er både et nederlag for amerikansk rettsvesen og for spesialetterforsker John Durham.

Han får en ny sjanse i oktober da rettssaken mot russeren Igor Dansjenko kommer opp.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.