Nytt

Donald Trump kommenterte sin tidligere advokat Michael Cohens avtale med spesialetterforsker Bob Mueller ved å si at han er et svakt menneske.

Cohen ødelegger sitt eget rykte så lenge det ikke er noe substans i det han forteller. Han sa torsdag at det var mer kontakt mellom Trump-systemet og Moskva om mulighetene for å bygge et Trump Tower der, enn det som presidenten har sagt. Men det eneste han kan underbygge det med er et brev til pressetalsmann Dmitrij Peskov. Noen måneder mer kontakt og hva så? Trump har hele tiden fortalt om planene, men at det ikke ble noe.

Hva er det Cohen har å bringe til torgs?

Inntrykket man sitter igjen med er at han lar seg presse av Mueller. Tilstrekkelig er kjent om Muellers metoder til at man vet hvordan han går frem: Hun truer vitnene til samarbeid. Det kan han gjøre fordi han sitter på den mistenktes kommunikasjon gjennom flere år. Han kan stille spørsmål om hvordan det ene og det andre forholdt seg, og ingen klarer å huske alle detaljer. Vipps har Mueller en tiltale for mened. Eller han kan true den tiltalte til å si det han ønsker han skal si.

Metodene har vært brukt så mange ganger at den kritiske del av offentligheten er blitt skeptisk. Mueller tiltaler mennesker, som knekker og kommer med tilståelser. Men hvor er innholdet? Så langt har det ikke fremkommet noe som tyder på at det var et samarbeid mellom Trump og russerne.

Derimot var det et langvarig og tett samarbeid mellom Clintons og Putin.

Det fikk Mueller og FBI Hillary frikjent for.

Men siste ord er ikke sagt.

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.