Nytt

Michael Cohen skiftet side og forrådte sin mest berømte klient. Han hadde gjort opptak av Donald Trump. Opptakene ga han til teamet som har til oppgave å ødelegge presidenten. Det er handlinger som hefter ved ens ettermæle for all fremtid.

Michael Cohen fikk tre års fengsel, lavere enn aktoratets påstand. Det er den strengeste straffen idømt hittil og vil neppe motivere andre til å samarbeide med spesialetterforsker Bob Mueller.

Cohen, som i sin tid sa han ville ta en kule for Trump, snudde 180 grader og inngikk en samarbeidsavtale med Mueller. Men hva han fikk ut av det kan man lure på.

Cohens avsløring gjaldt de 130.000 dollar som han betalte Stormy Daniels og Karen McDougal for at de ikke skulle gå til mediene med deres historier om Trump. En såkalt NDA – non-disclosure agreement.

Slike avtaler benyttes av kjendiser som ikke ønsker offentlig å bli blamert. Hush-penger som det også kalles, trenger ikke være bevis for at noe har skjedd, men i Trumps tilfelle virker det overveiende sannsynlig at de har hatt et forhold.

Karen McDougal har i detalj beskrevet forholdet til Trump. Hun sa til Anderson Cooper at hun var forelsket i Trump. Hverken Stormy Daniels eller McDougal har hatt noe negativt å si om Trump. Det passer dårlig med det bildet anti-Trump-mediene og politikerne har tegnet av Trump. Han har likt damer, men hans motstandere har ikke lykkes å få dem til å stå frem med negative historier.

CNN og andre anti-Trump-medier har derimot fråtset i detaljer som for noen år tilbake ville vært ansett som utenkelige i et hovedstrømsmedie.

Stormy Damiels er hardpornostjerne. Likevel skriver Sally Quinn i Washington Post i en anmeldelse av hennes bok at hun lager gode filmer.

De liberale mediene har senket nivået til et så lavt nivå at de befinner seg under Trump.

Derfor blir ikke amerikanerne moralsk indignert av at han har hatt kvinne-historier. Det er nok å ta av hos Demokratene.

Dekningen er selektiv. Nylig tapte Stormy Daniels saken hun hadde anlagt mot Trump fordi hun mente han hadde krenket henne med en tweet. -Innenfor 2nd. amendment, sa dommeren, dvs ytringsfriheten. Stormy Daniels ble dømt til å betale Trump nærmere 300.000 dollar i advokatutgifter.

Stormy Daniels er blitt fanget i anti-Trump-tornadoen. Det har Cohen også.

Anti-Trump-fløyen har gjort et stort nummer av at de 130.000 dollar var et brudd på valgkampanjereglene. Men Trump betalte de av egen lomme. Det var en privat affære. Hvis Demokratene forfølger dette som lovbrudd vil det slå tilbake på dem selv.

Amerikanerne blir lettere irritert, hvis Demokratene fortsetter slår det over i sinne. De husker en annen kandidat, John Edwards, som tok av kampanjemidler for å betale en elskerinne. Det kostet ham kandidaturet. Obama brøt reglene med 2 millioner dollar og måtte betale tilbake flere hundre tusen dollar.

Ingen kan hindre Trump å bruke sin formue på hva han vil. Noe annet ville være meningsløst.

Da nyheten om Cohens skifte av side ble kjent, lå det spenning i luften. Hadde han noe på lager?

Men storyen har fislet ut. Det gjorde den da Cohens advokat, Lanny Davis, trakk påstander om at hans klient hadde ødeleggende bevis mot Trump. Enda mer beklemmende var innrømmelsen av at det var han som hadde vært kilden til en story Davis selv gikk ut med på CNN. En sirkelargumentasjon m.a.o.

Michael Cohens advokat Lanny Davis trekker påstander han kom med om at hans klient skal ha overhørt at Trump senior og junior snakket om et forestående møte i Trump Tower hvor junior skulle få dritt om Hillary Clinton.  Det samme gjelder påstander om at Trump senior skal ha hatt kjennskap til hacking av Demokratenes servere.

Davis sa også noe annet viktig: Cohen har aldri endret sin forklaring om at han aldri har møtt russere i Praha sommeren 2016 på vegne av Trump. Det påsto den britiske eks-agenten Christopher Steele i sin famøse rapport.

Derfor er det vesentlig at det står ingenting i dommen om et slikt samarbeid:

Cohen has not been accused in either case of working with Russians to interfere in the 2016 election.

Så hva blir det igjen? Hush-penger for å få et kvinnebekjentskap til ikke å gå til mediene?

Når Demokratene snakker om riksrett på et slikt grunnlag gjør de seg til latter.

Og Cohen? Han må sone tre år for å ha løyet til Kongressen. Om hva? For å ha sagt at planene om et Trump Tower i Moskva pågikk et halvt år lenger enn han oppga. So what? Trump Tower ble aldri bygget.

Cohen ble også dømt for skattesnusk. Tre år er uansett strengt. Hans dom vil neppe friste andre til å samarbeide med Mueller.

Cohen ga noen merkelige uttalelser før dommen falt:

Speaking to the court before his sentence was issued, Cohen largely avoided addressing tax evasion and bank fraud, focusing instead on Trump’s “dirty deeds.”

Cohen asserted that his “blind loyalty” to Trump led him to commit many of his crimes.

“Today is the day that I am getting my freedom back,” Cohen said, according to reporters in the courtroom.

“I have been living in a personal and mental incarceration ever since the day that I accepted the offer to work for a real estate mogul whose business acumen that I deeply admired.”

Dommen er ingen PR for Mueller og hans team. De lurer folk til å begå mened for deretter å presse dem. Cohen lot seg presse og sitter igjen med tre år bak murene.

Litt av en betaling.

 

MICHAEL COHEN SENTENCED TO 36 MONTHS IN PRISON

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!