Nytt

Michael Cohens advokat Lanny Davis trekker påstander han kom med om at hans klient skal ha overhørt at Trump senior og junior snakket om et forestående møte i Trump Tower hvor junior skulle få dritt om Hillary Clinton.  Det samme gjelder påstander om at Trump senior skal ha hatt kjennskap til hacking av Demokratenes servere.

Det var i et intervju med Washington Post søndag at Cohen trakk seg og sa han bare snakket på instinkt. Han hadde ikke mer å gå på.

Davis’ abrupt about-face came in an interview with the Washington Post on Sunday.

He said «he is no longer certain about claims he made to reporters on background and on the record in recent weeks about what Cohen knows» about Trump’s dastardly collusion activities.

Asked how confident he was that Trump knew about the hacking before it became public, Davis said: “I am not sure. There’s a possibility that is the case. But I am not sure.”

Davis added: «I was giving an instinct that he might have something to say of interest to the special counsel about hacking. In retrospect, I am just not sure.”

Davis helgarderer. Han vil ikke gå god for mistankene, for han har ikke noe som underbygger dem. Det er m.a.o ren spekulasjon.

Davis innrømmer også at han var kilden til et stort oppslag i CNN i juli om at presidenten visste om møtet i Trump Tower på forhånd. Davis innrømmer altså at han har vært kilden til nyhetsartikler som brukes av mediene mot Trump. Det er et oppsiktsvekkende tilbaketog.

Det slo ned som en bombe for en uke siden da statsadvokaten i Southern District of New York sto frem og sa Cohen var tiltalt for skattesvik, men også å ha utbetalt penger på vegne av en kandidat i valgkampen. Pengene gikk til Stormy Daniels og National Enquirer for Karen McDougals story om affæren med Trump. Anti-Trump-mediene var over seg.

Davis spente forventingene enda høyere da han sa at dette var bare småtteri mot det Cohen kom til  å fortelle:

Davis, Bill and Hillary Clinton’s longtime consigliere, told MSNBC’s Rachel Maddow on Tuesday that Cohen had “knowledge about the computer crime of hacking and whether or not Mr. Trump knew ahead of time about that crime and even cheered it on.”

On Wednesday, Davis told PBS’s NewsHour, “I believe that Mr. Cohen has direct knowledge that would be of interest to Mr. Mueller that suggests — I’m not sure it proves — that Mr. Trump was aware of Russian government agents hacking illegally, committing computer crimes, to the detriment of the candidate who he was running against, Hillary Clinton.

In another interview on Wednesday, Davis said his client had «information that would be of interest to Mr. Mueller in his probe of a conspiracy to corrupt American democracy, very similar to the indictment of the 12 Russians.”

Men nå trekker Cohen disse påstandene. Han gjorde et tilbaketog allerede sist uke da han sa at Cohen holdt fast ved at det som står om ham i Steele-rapporten er løgn. Han var aldri i Praha på oppdrag for Trump for å snakke med russerne.

But the dossier arguably suffered its heaviest blow on Wednesday after Clinton-connected lawyer Lanny Davis emphatically denied one of the document’s most intriguing allegations.

Davis said the dossier’s claims that his client, former Trump lawyer Michael Cohen, traveled to Prague in August 2016 as part of a conspiracy with the Kremlin are “100 percent” false.

Men disse dementiene ble overhørt av anti-Trump-mediene som gikk i spinn over at Trumps advokat forrådte ham.

Lanny Davis er en Clinton-advokat. Hvis han presiserer at Cohen ikke var budbringer mellom russerne og Trump, hva blir igjen? Pengene til Stormy Daniels og McDougal kom fra Trumps egne lommer. De kan ikke være brudd på kampanjereglene.

Cohen last publicly disputed the dossier on June 28, when he wrote on Twitter that the “dossier misreports 15 allegations about me.”

“My entire statement must be quoted – I had nothing to do with Russian collusion or meddling!” he said.

It had been unclear if Cohen planned to maintain those denials in the wake of guilty plea earlier this week. But Davis answered the question in a series of interviews on Wednesday.

“Thirteen references to Mr. Cohen are false in the dossier, but he has never been to Prague in his life,” Davis said Wednesday in an interview on Bloomberg.

“Never, never in Prague. Did I make that? Never, never, ever. Ever,” Davis told MSNBC’s Chuck Todd.

“And the reason, just to let your viewers know, what we’re talking about is that the dossier, so-called, mentions his name 14 times, one of which is a meeting with Russians in Prague. Fourteen times false,” he continued.

Davis was even more emphatic in an interview with BBC Newsnight.

“The answer is 100 percent ‘no.’ Never has he ever been in Prague. And the 13 other references to my client in the so-called dossier are false,” Davis said in the interview, pounding the table to underscore each specific denial.

Washington Posts artikkel er ikke akkurat flatterende for Davis.

Davis told The Washington Post that he cannot confirm media reports that Cohen is prepared to tell special counsel Robert S. Mueller III that Trump had advance knowledge of the 2016 Trump Tower meeting, where Donald Trump Jr. expected to receive damaging information about Clinton from a Russian lawyer.

CNN reported last month that Cohen was claiming to have witnessed Trump being informed of the Russians’ offer by Trump Jr. and that the then-candidate approved the meeting.

Dette kalles sirkulær rapportering. FBI har brukt det ved å late som om de har andre kilder som bekrefter Steele-rapporten, når det i virkeligheten er Steele som har snakket med reportere som så skriver artikler på bakgrunn av «etterretningskilder».

Nå innrømer Davis å være kilden for CNNs bombenedslag av en artikkel om at Cohen skal ha vært vitne til at Trump senior og junior diskuterte møtet med Natalia Veselnitskaja.

Det var ikke dekning for å si dette. Det kom fra Davis selv. Han plantet m.a.o storier.

The information in the Post story, which was attributed to one person familiar with discussions among Cohen’s friends, came from Davis, who is now acknowledging his role on the record.

Davis said he should not have expressed such confidence in his information.

“I should have been more clear — including with you — that I could not independently confirm what happened,” Davis said, adding: “I regret my error.”

Dette er et helt ødeleggende tilbaketog. På toppen av det hele sier Davis at Cohen står ved det han forklartte i Kongresshøringer.

Last fall, Cohen testified to House and Senate Intel committees that he had no advance knowledge of the meeting between Donald Trump Jr., Jared Kushner, Paul Manafort, and Russian lawyer Natalia Veselnitskaya.

And Davis told CNN’s Wolf Blitzer last Wednesday that his client’s testimony before the House and Senate regarding the infamous meeting «was accurate,» and that Cohen was merely in the room «during a discussion with junior and dad.»

According to the Post, Cohen sent word to the Senate Intel Committee saying that he had no desire to amend his testimony.

So what are the truth-telling Resistance heroes Cohen and Davis up to?

Davis virker å ha vært opp som en løve og falt ned som en skinnfell. Han oversolgte klientens avsløringer. Indirekte er det også et nederlag for Bob Mueller og statsadvokatembetet i Southern District of New York, som bevisst lekket at betalingene til Daniels og McDougal var på vegne av en av kandidatene, og at det var en alvorlig forbrytelse.

Disse statsadvokatene er utpekt av Obama. De er ute etter Trump.

Men det er ikke forbudt å bruke egne penger på egne interesser. Det har ingenting med valgkampen å gjøre.

Bob Mueller sitter tomhendt tilbake. Men han har klart å ødelegge Michael Cohens liv. Det spørs om han kommer til å vinne så mange poeng på det. Ikke fordi Cohen ikke kan ha svin på skogen, men pga metodene Mueller bruker. Han presser folk til de kaster inn håndkleet.

Cohen Lawyer Lanny Davis Admits He Was Peddling Bogus Info About Russia Collusion

STEELE DOSSIER PUSHERS LAY LOW AFTER LANNY DAVIS BOMBSHELL

Lanny Davis: No New Evidence, Just ‘Mr. Cohen’s Word Versus Mr. Trump’s’