Statsadvokatembetet i Southern District of New York har tatt ut tiltale mot finansdirektøren i Trump Organization for skattesvik. Beløpet er en bagatell i forhold til omsetningen. Det gjelder frynsegoder til ledere som ikke er rapportert. Det er finansdirektøren som får svi.

Allen Weisselberg ble ført inn i håndjern som en annen skurk. Når man vet at New York slipper alle ekte skurker ut på gaten etter kort tid, er forskjellsbehandlingen slående: Statsadvokaten er ute etter å ta Trump. De klarte ikke finne noe på Trump selv, og håper å kunne presse Weisselberg til å angi sin sjef. Samme metode forsøkte spesialetterforsker Bob Mueller å bruke mot Michael Flynn, Rick Gates og Paul Manafort. De bruker isolasjonscelle og økonomisk ruin som pressmiddel. Men kun Trumps personlige advokat Michael Cohen har vendt seg mot sin tidligere arbeidsgiver og selv han har ikke ville lyve om en tur til Praha som han aldri tok.

Finansdirektør Allen Weisselberg og advokatene i Trump Organization erklærer seg ikke skyldig etter å ha blitt siktet for bedrageri, tyveri og skattesvindel.

Weisselberg ble ført inn i rettssalen i New York iført håndjern. Ifølge påtalemyndigheten er han ansvarlig blant annet for å ha underslått 1,7 millioner dollar, tilsvarende rundt 15 millioner kroner, i skatt, skriver nyhetsbyrået Reuters. Skattefusket skal ha pågått i mer enn 15 år.

Saken er knyttet til urapporterte goder gitt til ledere og andre ansatte om mulig bruk av leiligheter, biler og betaling av skolepenger.

Meldte seg

Dette er den første siktelsen som blir tatt ut av statsadvokaten på Manhattan etter tre år med etterforskning av tidligere president Donald Trumps selskap.

Weisselberg meldte seg for myndighetene og ble sett gående til rettslokalene på Manhattan torsdag morgen med advokaten sin.

– Han vil kjempe mot disse anklagene i retten, sa advokatene hans, Mary Mulligan og Bryan Skarlatos, tidligere torsdag.

Wall Street Journal har tidligere skrevet at Weisselberg ikke har villet samarbeide med etterforskerne.

Vil sverte presidenten

Tidligere president Donald Trump ble ikke selv siktet i denne runden.

Trump overlot kontrollen av selskapet til Weisselberg og sønnene Donald Trump Jr. og Eric Trump da han ble president.

Trump Organization har sagt i en uttalelse at Weisselberg blir brukt som en brikke i et spill for å sverte den tidligere presidenten.

– Dette er ikke rettferdighet, dette er politikk, hevder selskapet.

Trump selv avviser anklagene.

– Den politiske heksejakten fra radikale demokrater, som New York nå overtar ansvaret for, fortsetter. Dette splitter landet vårt mer enn noen gang før, sier han i en uttalelse. (NTB)

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.