Dommeren i delstaten New York, som leder straffesaken mot Donald Trump, utstedte mandag en kjennelse som nekter den tidligere presidenten å legge ut bevis i sin sak på sosiale medier.

I sin kjennelse gikk dommer Juan Merchan i stor grad etter samme linje som statsadvokaten i Manhattan, Alvin Bragg, ved å begrense hva Trump kan offentliggjøre av nye bevis fra påtalemyndigheten før saken kommer for retten, skriver NBC.

Kjennelsen sier at «alt materiale og informasjon gitt av staten til forsvaret i samsvar med deres oppdagelsesforpliktelser, utelukkende skal brukes til å forberede et forsvar i denne saken.»

Merchans domsavsigelse sa at alle med tilgang til bevisene som blir overlevert til Trumps team fra statsadvokater «ikke skal kopiere, spre eller avsløre» materialet til tredjeparter, inkludert sosiale medieplattformer, «uten forhåndsgodkjenning fra retten».

Påtalemyndighetene hevdet at de trengte «garantier som vil beskytte materialets integritet», og sa at «risikoen» for at Trump ville bruke bevisene upassende var «betydelig».

– Donald J. Trump har en langvarig, og kanskje enestående historie, med å angripe vitner, etterforskere, påtalemyndigheter, jurymedlemmer, dommere og andre som er involvert i rettssaker mot ham, noe som setter disse personene og deres familier i en betydelig sikkerhetsrisiko, argumenterte statsadvokatens kontor i forrige måned.

Trumps advokater hevdet at dette ville hindre den tidligere presidentens rett til å komme med sin side av saken.

– Kjennelsen krenker president Trumps rett til fritt å diskutere sin egen karakter og kvalifikasjoner for føderalt embete og hindrer samtidig det amerikanske folks rett til å høre president Trumps side av historien, uttaler de.

Trump har hevdet at dommeren og statsadvokat Alvin Bragg er partisk mot ham, og advokatene hans sendte inn papirer i forrige uke for å få saken overført til en føderal domstol.

Denne forespørselen er fortsatt under behandling.

Trumps advokater og statsadvokatens kontor svarte ikke på forespørsler om kommentar mandag.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.