Dommer Juan Merchan har gått med på å utsette straffeutmålingen til Donald Trump til 18. september. Den skulle falt 11. juli. Trump har i løpet av en uke gått fra seier til seier i rettsprosessene mot ham.

Det er et stort nederlag for Biden og Demokratene som denne gang satset på at lawfare skulle vinne valget for dem. Tidligere har de benyttet konspirasjoner om Russia collusion og valgsvindel. Demokratene vil gjerne straffeforfølge de som sier valg er stjålet. Selv bruker de uten å skamme seg samme anklage.

Det var statsadvokat på Manhatten, Alvin Bragg, som tok en anmodning fra Trumps advokater til følge og gikk med på å utsette straffeutmålingen. Den skulle falt 11. juli.  Utsettelsen skyldes dommen i høyesterett mandag hvor det ble slått fast at presidenten har immunitet.

En del av bevisene som ble lagt frem, bl.a. kommunikasjon mellom Trump og Michael Cohen, stammer fra tiden hvor Trump var president.

Dommer Juan Merchan gikk med på utsettelsen som er en stor seier for Trump. Mye kan skje innen den tid.

En utsettelse ville representere et overraskende tilbakeslag for saken, som førte til den første domfellelsen av en amerikansk president.

Domsavsigelsen ville sannsynligvis være det eneste øyeblikket med strafferettslig ansvarlighet for den tidligere presidenten, som har vært anklaget to ganger og tiltalt fire ganger, og hvis andre saker er blitt forsinket. (NTB)

Det ble spekulert i at Trump kunne bli dømt til fengsel på Rikers Island. Nå virker det som om Merchan har fått kalde føtter.

Den 12. juli skal no.3 i justisdepartementet Matthew Colangelo vitneforklare seg i Kongressen. Han ble sendt fra Washington til New York for å lede prosessen mot Trump.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.