Sakset/Fra hofta

Spesialetterforsker Bob Mueller.

Kimberley Strassel, kommentator og en av lederskribentene i Wall Street Journal, lodder krisen i USA: Amerikanerne har mistet tilliten til institusjonene. Det var derfor Trump ble valgt.

Vi hører aldri at det er noe galt i USA, for det vil si at det var noe galt under Obama.

For norske medier kom synden inn i verden med Trump. Derfor er det bare riktig når spesialetterforsker Bob Mueller eller Obamas påtaleansvarlige «plukker» ned den ene Trump-allierte etter den andre.

At det kunne være noe galt med Muellers embetsutførelse streifer dem ikke, selv om bevisene for dette er overveldende og hele Amerika er klar over det.

Norske brukere har ennå ikke fått vite at Demokratene har «svin på skogen» i massivt omfang, og at det handler om en organisert undergraving  av kandidat og senere president Trump.

Bevisene for dette er etterhvert så omfattende at det å fortie dem er bevisst å lede borgerne bak lyset.

Anders Magnus og NRK gidder ikke legge skjul på at de fryder seg over all motgangen for Trump.

De stiller ikke ett spørsmål ved immunitetene som hagler i øst og vest og tiltalene.

Ben Shapiro påpeker at immuniteten som økonomiansvarlig for Trump-organisasjonen, Weisselberg, og CEO for National Enquirer David Packer har fått, ikke er rettet mot Trump, men mot Michael Cohen, Trumps advokat.

Russia collusion-etterforskningen handler om alt annet enn Russia collusion. NRK/Magnus later som om det er en sammenheng mellom pornorstjerner og playboymodeller og Putin-samrøre. Det er det ikke.

Derimot er det samrøre mellom russerne, Hillary og The Resistance, som liberale medier og Demokratene er medlem av. Denne sammenhengen har såvidt vites aldri vært fremme i norske medier. De har knapt nevnt Christopher Steele. At no fire i justisdepartementet, Bruce Ohr, hadde over 70 møter med Steele og formidlet mer dritt om Trump til FBI via en bakdør, er et ikke-tema, til tross for at kongresskomiteer har mast om å få utlevert dokumenter i månedsvis. Alle som følger med i amerikansk politikk kjenner til dette. Men ikke norske mediebrukere. De holdes i en intetanende enfoldighet.

Kimberley Strassel setter setter fingeren på et avgjørende og ømt punkt: Da statsadvokat Robert Khuzami tirsdag forkynte tiltalen mot Michael Cohen sa han salvesesfullt:

“His day of reckoning serves as a reminder that we are a nation of laws, with one set of rules that applies equally to everyone.”

Det lød litt oppstyltet og kvalmt. Hvorfor? Fordi det ikke lenger er likhet for loven i USA. Demokratene har kapret justisvesenet og politiet og bruker det politisk. Derfor gjør ikke anklagene mot Trumps «associates» inntrykk på hans velgere. Snarere tvertimot. Amerikanerne er rasende, fordi fru justitia bare er blind på det ene øyet.

They are instead furious that Lady Justice seems to have it in for only one side.

Anders Magnus har fortsatt å kverne på at Trump ønsker en justis som passer ham, mens Sessions forsøker å være upartisk. Det motsatte er tilfelle, men det er ikke mulig å forstå hvis man hører på NRK.

The country has watched the FBI treat one presidential campaign with kid gloves, the other with informants, warrants and eavesdropping. They’ve seen the Justice Department resist all efforts at accountability, even as it fails to hold its own accountable. And don’t get them started on the one-sided media.

Amerikanerne har vært vitne til at justisdepartementet nekter å la sine egne stå til ansvar, mens det stiller Trumps folk til ansvar. Selv utøvelsen av justis polariserer. Magnus og NRK vil ha oss til å tro at det skyldes den onde Trump. Wall Street Journal forteller oss at det er justisdepartementet som har politisert loven. Er det sannsynlig at Magnus vet mer om amerikansk politikk enn Wall Street Journal?

Men, kan det innvendes, New York Times sier noe annet. Det er riktig. New York Times er blitt et agitasjonsorgan mot Trump. Den som skal rapportere må dekke både Wall Street Journal og New York Times.

Det gjør ikke NRK, de har valgt den mest ensidige siden, den som nekter å erkjenne at det finnes en annen story enn deres egen. Så ensidig er ikke Wall Street Journal. De mest retthaverske er på den Demokratiske siden.

Det er høyst uvanlig at man innleder straffesaker i spørsmål om valgkampbidrag, vanligvis går slikt for sivilrett. Men statsadvokaten understreket hvor alvorlig det var og at Cohen er advokat.

Men hvor er straffesaken mot Hillary, spør Strassel. Hillary og Demokratene betalte millioner av dollar til konsulentselskapet Fusion GPS for at briten Christopher Steele skulle finne dritt om Trump. Likevel står utgiftene oppført som «advokatutgifter» i regnskapene.

Mueller skal i neste rettssak ta Paul Manafort for at han ikke registrerte seg hos myndighetene som lobbyist for utenlandsk makt. Men hva med Steele som leverte materiale til FBI? Også utlendinger skal registrere seg hvis de benytter seg av utenlandsk materiale. Det gjorde ikke Steele.

Og hva med Fusion GPS som også arbeidet for Putins venner som ville ha omstøtt Magnitskij-loven og svertet dens opphavsmann Bill Browder på samme måte som de svertet Trump. Hvor er tiltalene mot Fusion GPS?

But under this standard, where are the charges against the principals of Fusion GPS, who Sen. Chuck Grassley has said look to have been lobbying on behalf of powerful Russians against a U.S. sanctions law, with its payment again funneled through a law firm? This was a sideline to its dossier work, but Mr. Mueller usually has no issue with sideline charges.

Or what about an evenhanded look at dossier author Christopher Steele ? FARA also requires foreigners to register if they act on behalf of a foreign principal. Recently disclosed emails from senior Justice Department official Bruce Ohr show the British Mr. Steele pleading the case to the Justice Department on behalf of a Russian oligarch, Oleg Deripaska.

Det er mye penger i omløp i disse sirklene. Steele jobbet for oligarken Oleg Deripaska som hadde innreiseforbud til USA. Når man blir en gun for hire, burde alt frem i lyset. Steele har vært en operatør. Det har også Cohen vært. Han har vært advokat for sheikene i Qatar.

Deler av Republikanerne ønsker å svare med samme mynt: Hvis Demokratene har politisert rettsvesenet, hvorfor skal ikke Republikanerne gjøre det samme?

Det vil være en dårlig løsning for Amerika. Men hvis man lytter til norske medier er det ikke mulig å få med seg at det ikke er Trump som truer det amerikanske demokratiet, men korrupte Hillary og narsissistiske Obama.

 

When Justice Is Partial
Mueller is determined to sniff out any wrongdoing he can find — on one side.