Fredag 25. januar kom en kolonne på 16 biler til et privathus i Fort Lauderdale i Florida. Ut steg 29 FBI-agenter og et SWAT-team i full body-armour, med automatvåpen av typen AR-15 og en pansret vogn. Klokken var 0600 på morgenen, slik politiet gjør når de vil forsikre seg om at de bokstavelig talt tar folk på sengen.

Man skulle tro det bodde en narkoliga eller terrorister på adressen. Men det var bare 66 år gamle Roger Stone, hans kone, to hunder og tre katter. Stone har ikke noe våpen og passet hans utløper snart. Det var null fluktfare.

Normalt pleier påtalemyndigheten bare å kontakte advokaten til vedkommende, som så møter opp til avtalt tid.

Men ingenting er normalt med spesialetterforsker Bob Mueller og hans team. De har etterforsket og avhørt Stone i to år. De vet alt om ham.

Men maktdemonstrasjonen var ment å være intimiderende. Det skulle demonstrere hvor stor makt Mueller og hans team har. Mueller opererer med et mandat som stiller ham over alle andre statlige myndigheter. Det har han fått av visejustisminister Rod Rosenstein i to omganger, og den siste fullmakten, gitt i august 2017, var hemmelig. Dommer Ellis III som skulle dømme Paul Manafort forlangte å få se den, men den forble hemmelig.

Tilfeldigvis var det et kamerateam fra CNN til stede og kunne filme pågripelsen. Slik blir også mediene en del av de politisiære-politiske arm. CNN var ikke der for å stille spørsmål, de var der for å vise Muellers makt og vise at Trump er et skritt nærmere galgen.

The Great One

Mark Levin er en av USAs mest kjente konservative kommentatorer. Sean Hannity kaller ham The Great One. Levin arbeidet i toppen av administrasjonen for Ed Meese, justisminister under Ronald Reagan. Han kjenner systemet. Nå har han både et radio-talkshow, eget TV-show og er hver søndag på Fox News med et times intervju.

Amerikansk opinion forblir uforståelig for norske brukere når de ikke får vite hvem disse menneskene er som former en motstemme til New York Times og Washington Post: Alle de store på Fox News – som Sean Hannity og Laura Ingraham – har radioprogram i tillegg til TV-talkshowet. Amerikanerne er workaholics. Radioprogrammet varer tre timer. Levin fortalte at han har 11,5 million lyttere bare i USA.

Han har alltid bare en gjest på søndagsshowet og denne gang var det Sidney Powell. Powell har vært statsadvokat, forsvarsadvokat og dommer gjennom et langt liv. Hun kjenner systemet innenfra.

Amoralsk

Det hun har opplevd de siste tyve år er så rystende at hun har skrevet bok og utgitt på eget forlag.

Den handler om de to som leder granskningen av Trump: Bob Mueller og hans høyre hånd Andrew Weissmann.

Weissmann ledet etterforskningen av Enron-skandalen. Enrons revisorselskap var Andersen Consulting, som den gang var et globalt selskap med 85.000 ansatte. Weissmann reiste anklager mot Anderson som lammet hele driften. Et revisorselskap kan ikke være tiltalt for kriminelle forhold. Hele selskapet gikk over ende mens saken gikk sin gang gjennom rettsvesenet.

Den endte til slutt i Høyesterett. Der hev 9-0 dommere ut anklagene som det rene tøv. Weissmann hadde ødelagt et stort selskap på konstruerte anklager.

Hvorfor? Fordi det er slik han arbeider – knuse mennesker, sa Powell. Hun har opplevd Weissmann på nært hold.

Meryll Lynch

En annen beryktet sak på Weissmanns rulleblad var da han gransket det kjente meklerfirmaet Meryll Lynch. For å unngå at selskapet ble ødelagt, tok to sjefer på seg ansvaret. Weissmann hev dem i fengsel. De satt ikke i vanlige fengsler, men i høysikkerhetsanstalter, hvor de farligste fangene befinner seg. Det er slik man gjør i politistater for å myke opp folk.

Etter åtte måneder i fengsel kom sakene deres opp. Av 14 tiltaler, ble 12 kastet ut. To gjensto og de gjaldt to kjente begrep: Obstruction of justice og perjury – mened.

I alle de sakene Mueller har anlagt mot Trump-medarbeidere har disse to tiltalene gått igjen.

Powell er advokat for en av de tiltalte. Han ble kastet i solitary confinement, som er en betongsjakt med svakt lys langt oppe på veggen. Du kan knapt stå. Et normalt menneske blir gal etter 24 timer, sa Powell. Da hennes klient kom ut var han en knekt mann.

Hva består klientens «forbrytelse» i? Jo, Weissmann ba han tolke en telefonsamtale han selv ikke hadde deltatt i for en storjury. – Føl deg fri til å gi din tolkning, oppfordret Weissmann. Det var nok til å konstruere en anklage om mened og obstruction of justice.

Med slike metoder kan hvem som helst bli tiltalt for å motarbeide loven og lyve.

-Men dette har vel fått konsekvenser for Weissmann, sa Levin.

-Nei, Mueller har holdt sin hånd over ham i tyve år. I stedet er han blitt forfremmet.

-De er totalt amoralske. Det eneste som betyr noe er å knuse offeret/byttet.

Fra innsiden

Det Powell forteller kaster lys over den modus operandi vi har vært vitne til siden Mueller ble utnevnt 17. mai 2017. Allerede den gang sa kontraetterretningsagent Peter Strzok, nestleder for kontraetterretningen som hadde deltatt i kampanjen mot Trump siden våren 2016: There is nothing there there.

Men det har Mueller visst hele tiden. Målet er et annet: Å knuse presidenten.

Mueller har hele tiden ønsket å intervjue Trump personlig. Men det lar ikke advokat Rudy Giuliani ham få lov til. Giuliani har også vært statsadvokat, han vet godt hva Mueller pønser på.

Hvis Trump hadde stilt opp ville Mueller garantert ta ham i en «løgn», en liten nyanse i forhold til hva andre vitner har sagt.

Derfor tauer Mueller inn folk som han ødelegger økonomisk – Mike Flynn måtte selge huset – Roger Stone har brukt millionbeløp på advokater. I neste omgang kommer agententsvermene for å vise Muellers makt.

En liten detalj: Kona til Stone er døv. Hun befant seg ovenpå. Hvis agentene hadde stormet huset ville hun ikke forstått hva de ropte. Hun kunne blitt skutt.

Insider

De konservative spiller etter reglene.  Justisminister Jeff Sessions ba seg frifatt for Russia collusion-saken fordi han hadde snakket med den russiske ambassadøren. Det er rørende naivt. Weissmann jobbet som en av toppene i Justisdepartementet. Han tilhørte nettverket som foret FBI med informasjon fra Hillary og eks-agent Christopher Steele om Trump og russerne.

Vi vet dette med 100 prosent sikkerhet fordi en av dem som foret ham med info, Bruce Ohr, som selv var på samme nivå i Justis, forklarte seg bak lukkede dører i en kongresshøring i august 2018:

In a series of questions about his meetings with Steele, including one on July 30, 2016, and who he shared the information with, Fox News has confirmed the Ohr transcript stated: “Andy McCabe, yes and met with him and Lisa Page and provided information to him. I subsequently met with Lisa Page, Peter Strzok, and eventually (an FBI agent). And I also provided this information to people in the criminal division specifically Bruce Swartz, Zainab Ahmad, Andrew Weissmann.”

Weissmann er tidligere blitt tatt for å underslå såkalt exculpatory evidence, dvs bevis som taler til tiltaltes fordel. I tilfelle Trump-medarbeideren Carter Page, som FBI ville få spesialdomstolen FISAs godkjenning til å overvåke, var det vesentlig at rapporten Steele hadde utarbeidet, var bestilt og betalt for av Hillary. For å ha ryggen fri står det derfor en fotnote i FISA-søknaden hvor det kryptisk antydes at Steele-rapporten er bestilt av kandidat 1.

Weissmann befant seg altså på innsiden av nettverket som intrigerte for å felle Trump. Men han sa seg ikke fritatt. Han gikk rett inn som Muellers høyre hånd, som skulle granske Trump og russerne! Dette er den garantien som Strzok snakket om til elskerinnen Lisa Page: De måtte ha noe i bakhånd i tilfelle Trump vant.

 Spillet

Sessions forsto aldri hvor dirty dette spillet var. Den nye justisministeren Bill Burr kjenner systemet. Da han under Senats-høringen ble spurt om han kom til å la Mueller fullføre arbedeidet, svarte han «ja», han ville ikke sparke Mueller «uten en god grunn». la han til. Det siste forbeholdet var vesentlig. Det kan godt være at det kommer en god grunn.

Mueller og hans folk – arbeider videre på det som er et kupp innenfra.

Med seg har de anti-Trump-mediene, som de spiller hensynsløst på, og mediene er ikke vonde å be.

Her fortalte Powell noe annet interessant: Historien fra BuzzFeed om at Trump skulle ha bedt Cohen lyve for Kongressen, hadde Weissmanns fingeravtrykk over hele seg. Men det hadde også dementiet!

Mueller forsto at granskning av kildene til artikkelen kunne bli ubehagelig. De har lekket systematisk under hele granskningen. Hvis det kom et krav om utlevering av logger kunne det bli vanskelig å skjule. Derfor dementiet.

Men spillet er ikke over. Powell var sikker på at rapporten når den kommer, vil være skrevet av Weissmann. Den vil bli levert Justisdepartementet, hvor noen vil lekke den til mediene.

Siden anti-Trump-mediene ikke har gjort noe for å rapportere om den store sammensvergelsen mot Trump, siden de selv er en del av den, vil lekkasjene bli nok en spiker i kista. Tror de. Noen er blitt så dumme av Trump-bashingen at de tror det selv.

Blant dem er norske medier. De skal ha oss til å tro at selv etter tre års etterforskning uten en rykende pistol er det hold i Russia collusion-påstanden. Den har begynt å leve sitt eget liv.

Ingen Putin er smart nok til å tenke ut et slikt plot. USA ødelegger seg selv innenfra.

Men så lenge det finnes mennesker som Sidney Powell er det håp.

Det gjelder også vårt eget land.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vårStøtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.