Not so nice. Det er ikke vanskelig å avlese Jan Psakis holdning til spørsmålene hun får. GameStop var ikke velkomment. Reiser mange ubehagelige spørsmål. Foto: Evan Vucci/AP/NTB

Man kan godt sympatisere med Aleksej Navalnyj og likevel se at han brukes av vestlige interesser som gjerne fokuserer på Russland, for å kunne opprettholde Russia collusion-svindelen og slippe å snakke om Kina.

Sagt på en annen måte: Putin har et slott ved Svartehavet som er en romersk keiser verdig. Men senator Joe Biden har flere store hus som ingen vanlig kongresslønn kan forklare. Av en eller annen grunn spør ingen ham hvor pengene kommer fra. De er lydige, akkurat som pressen i Russland.

Det er flere likhetspunkter. Korrupsjon er ikke noe nytt i Putins Russland. Landet er et kleptokrati. Men Bidens USA går i feil retning. Korrupsjonen går helt til topps.

Noe av det verste er at det ikke lenger er likhet for loven.

Da tidligere FBI-advokat Kevin Clinesmith før helgen ble dømt til samfunnstjeneste og prøvetid, var det demonstrativt og en provokasjon mot Trumps 74 millioner velgere. De har ventet i fire år på et oppgjør som aldri kommer. Vi har ikke tall på hvor mange ganger Greg Jarett, Sarah Carter eller John Solomon har vært på Hannity og fortalt om FBI og justisdepartementets undergraving av Trumps administrasjon. Etter hvert vet vi mye om kollaborasjonen mellom eks-agent Christopher Steele, FBI, justisdepartementet, Demokratene og mediene. Da John Durham ble satt til å rydde opp, var alle sikre på at oppgjøret ville komme i god tid før valget og at det ville resultere i tiltaler og dom for de største «skurkene». Men sommeren kom og gikk, og vissheten ble til usikkerhet, tvil og bitterhet.

Amerikanerne ser at det er to rettssystem i USA: Ett for venstresiden og den dype staten, ett for Trump og hans folk. Den symbolske dommen over Kevin Clinesmith er derfor like mye et slag i ansiktet på Trump og hans velgere. Ikke forvent dere rettferdighet! Dere er deplorables og skal trakkes ned i søla, tilbake der dere hører hjemme. Omtrent slik oppfattes det.

Politikken er blitt klassekamp. Kampen om GameStop var David mot Goliat, og Goliat måtte blø. Aller mest provoserende var det at småinvestorene fikk syn for sagn: Spillet er rigget mot dem. Nå de store taper, endrer de reglene.

De store leker med ilden. Folk ser hva de ser. De ser også at insiderne raker kastanjene ut av ilden for hverandre, enten det gjelder penger eller lovbrudd. Folk har ikke lenger tillit til FBI.

Kevin Clinesmith endret et brev fra CIA der de bekreftet at Carter Page hadde jobbet for dem. Det var et bevis som ville gjort det umulig for en spesialdomstol å godkjenne overvåking av Page. Men i stedet for å godta det, endret Clinesmith brevet slik at bekreftelsen ble endret. Nå kunne søknaden om overvåking sendes inn. Den bygget for øvrig på en drittpakke som var satt sammen av den britiske eksagenten Christopher Steele. Steele ble betalt av Hillary Clinton. Hans kilde var en russer bosatt i USA, Igor Dansjenko, som ble introdusert for Steele av Fiona Hill, medlem av presidentens nasjonale sikkerhetsråd.

Alt i Washington virker råttent.

Biden ser ikke ut til å ha noe imot råttenskapen. Han tar den til et nytt nivå.

En av de verste FBI-agentene var Peter Strzok. Han var elskeren til Lisa Page, advokaten til FBIs no 2, Andy McCabe. De to utvekslet titusenvis av meldinger der de veltet ut av seg sitt hat mot Trump. Da Strzok var som mest i vinden, undret man seg på hvem kona var.

Det vet vi nå. Hun heter Melissa Hodgman og har arbeidet for det amerikanske kredittilsynet, SEC. Nå er hun løftet opp til lederposisjon av Biden. Det vekker oppmerksomhet.

Strzok har ikke lidd noen overlast for å ha fungert som en politisk FBI-agent. Han har skrevet bok og vært i vinden. Nå forfremmes kona.

En annen som har fått uheldig oppmerksomhet, er Bidens nye pressesekretær, Jan Psaki. Hun har ikke kunnet besvare spørsmål om GameStop og hedgefondene. Kanskje ikke så rart. Jans bror heter Jeff. Han arbeider som portefolio-leder for Citadel, et av hedgefondene som rykket ut og reddet Melvin Capital fra å gå over ende.

Eliten i Washington er en eneste stor familie. De tar vare på hverandre gjennom tykt og tynt.

Så får det ellers gå som best det kan med Amerika.

Biden-administrasjonen ser ut til å bli en av de mest korrupte i amerikansk historie. Den har rukket å blamere seg før den har sittet mer enn to uker.

Det er det en enkel forklaring på: Den bryr seg ikke. For hvem skulle den frykte? Mediene? Tamme som pudler. Republikanerne? Tause og tafatte.

Men hva med folket? Halvparten av dem kan man ikke stole på. Derfor er Capitol Hill omgitt av et to meter høyt gjerde, og Nancy ville ha soldater med ekte maskingevær utplassert. Nå skal det rustes opp til jakt på den indre fiende. Nancys egne ord.

Demokratene forbereder tidenes utrenskning.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.