FBI-agent Peter Strzok kom out of the blue og er plutselig sentrum i både Hillarys e-mail-skandale, Huma Abedin/Anthony Weiners e-post på avveie, Christopher Steeles drittpakke om Trump, overvåkingen av Carter Page og Team Trump, og på toppen av det hele: Trumps påståtte samrøre med russerne.

Det er så man må gni seg i øynene: Er det mulig at én og samme mann har hatt en sentral rolle i alle disse nøkkelhistoriene, som berører USAs fremtid?

Det må bety at Peter Strzok er en viktig mann. Noen annen slutning er ikke mulig.

At Strzok kunne falle fra en slik posisjon til å bli saksbehandler i personalavdelingen, sier noe om at han var blitt en stor belastning for spesialetterforsker Bob Mueller.

Mueller sparket ham i august, men først lørdag 2. desember fikk vi vite hvorfor: Han hadde utvekslet anti-Trump-meldinger med sin elskerinne, FBI-advokat Lisa Page, som var så sterke at Mueller måtte bli kvitt ham.

Men det var ikke Mueller som avslørte Strzok. Dét var det den interne kontrolløren i Justisdepartementet som gjorde. Han skulle gå over behandlingen av Hillarys epost-server, og det var i den forbindelse han oppdaget Strzoks meldinger. Alarmen gikk, og Mueller ble nødt til å handle.

Man kan spekulere: Er det rimelig at lederne ikke var klar over hvor Strzok sto politisk? Eller kan det ha vært grunnen til at han fikk en så sentral rolle i nær sagt alle de brennbare politiske storyene?

Strzok ble i hvert fall regnet som «pålitelig». Sakene var i trygge hender hos ham. Han var med på å forhøre Hillary sammen med en jurist fra justisdepartementet som er on the record for å ha bidratt til Obamas valgkamp.

Det vi ser konturene av, er en administrasjon som er full av mennesker som arbeider for den ene politiske siden. Denne siden er på kollisjonskurs med befolkningen den skal tjene.

Donald Trump føler seg så selvsikker at han nå tør å utnytte denne tillitskløften.

Trump tvitrer at FBIs renommé er blitt svært frynsete.

I dag, på vei til Utah, sa han at Michael Flynn hadde løyet til FBI én gang, og dét var ikke alvorlig, det var en såkalt prosess-løgn. Hillary, dermot, løy til FBI gang på gang. Tilsvarende lovbrudd har sendt folk i fengsel i årevis. I tillegg  ødela hun bevis, men likevel skjer det ingenting med henne.

Mike Flynn har fått ødelagt sitt liv, sa Trump. Hillary fortsetter som før. Hvor er rettferdigheten?

Trump har et instinkt for hva folk tenker og føler.

I dag var han i Salt Lake City sammen med senator Orrin Hatch. De skulle oppheve en båndlegging av naturområder som Obama hadde gjennomført, til sterke lokale protester. – Det er deres land, dere vet hvordan man skal ta vare på det, sa Trump.

Han har nå en selvsikkerhet som han ikke har hatt på en stund. Den verste stormen er ridd av. Julehandelen kommer til å slå alle rekorder. Dow Jones stiger og stiger.

Trump er i ferd med å posisjonere seg. Motstanderne har forsøkt å ødelegge ham, som menneske og som politiker.

Dét vekker motvilje hos vanlige mennesker. De tenker: Dette er ikke fair play! Alle mot én? Det er bedre jeg tar parti for the underdog.

Når denne underlegne er presidenten i Amerikas Forente Stater, er det også noe annet som tas i betraktning: Hva slags presse er det som angriper presidenten vår dag ut og dag inn?

Trump har holdt ut, og han er i ferd med å få et lite overtak.