Spesialetterforsker John Durham leverte langt om lenge rapporten om Russia gate. Var det hold i påstandene om at Trump sto i ledtog med Moskva? Overhodet ikke. Det fantes ikke fnugg av bevis for noe slikt, sa Durham mandag i den 300 sider lange rapporten.

«Verken amerikansk rettsvesen eller etterretningssamfunnet ser ut til å ha hatt noen faktiske bevis for samarbeid i deres beskyldninger ved begynnelsen av Crossfire Hurricane-etterforskningen», skrev Durham i en rapport på over 300 sider sendt til Kongressen og andre og innhentet av Just the News. DOJ var planlagt å offentliggjøre rapporten senere mandag.

FBI og justisdepartementet opprettholdt ikke den standarden man forventer i en sak av så følsom karakter.

«Basert på gjennomgangen av Crossfire Hurricane og relaterte etterretningsaktiviteter, konkluderte vi med at departementet og FBI ikke klarte å opprettholde sitt viktige oppdrag om streng troskap mot loven i forbindelse med visse hendelser og aktiviteter beskrevet i denne rapporten», skrev Durham.

Durhams rapport har vært etterlengtet lenge. Nå kommer den på et tidspunkt hvor FBIs lovbrudd allerede er diskontert. Nå er det ferskere ting det står om, som f.eks. at hele etterretningsapparatet stilte seg bak brevet som gikk god for at Hunters laptop var russisk desinformasjon. Etterretningen løy i 2016 og de løy i 2020 om Hunters laptop.

Putin og Hillary – Maktens ansikt

Durham er spesielt kritisk til at FBI benyttet materiale som Hillarys kampanje leverte, så som den beryktede Steele-rapporten, skriver Just the News.

Durham klandret spesielt FBI for å stole på bevis fra Hillary Clintons kampanje, inkludert Steele-dossieret, og sa at ledelsen manglet den nødvendige mistilliten til politisk motiverte påstander.

Også NTB har nyheten og erkjenner:

«Rapporten kommer med til dels knusende kritikk av FBI som anklages for å ha basert sin etterforskning på uverifiserte opplysninger. FBI får også kritikk for å ha oversett eller bevisst utelatt opplysninger som ikke bidro til å underbygge teorien om at Trump fikk bistand fra Russland i valgkampen.»

Men deretter går man over til å bagatellisere rapporten. Det var langt fra så alvorlig som Trump sa og nå har FBI forbedret seg.

» Trump og hans allierte har lenge hevdet at Durham ville avdekke «århundrets forbrytelse» der FBI og amerikansk etterretning aktivt spilte på lag med Demokratene for å spre løgner, men dette underbygges ikke i rapporten.

En underordnet ansatt i FBI har rett nok erkjent å ha løyet i sin forklaring til Durham, men to andre saker som havnet i retten endte med frifinnelse.

Mye av det som står å lese i Durhams rapport er tidligere kjent, ettersom anklagene om samrøre mellom Russland og Trump-leiren også ble gransket av det amerikanske justisdepartementets spesialetterforsker Robert Mueller, Representantenes hus og etterretningskomiteen i Senatet.»

AP/NTB sikter til advokaten Michael Sussmann som ble frikjent til tross for å ha løyet til FBI-sjef James Baker. Heller ikke russeren Igor Danchenko som var Steeles kilde, ble dømt.

Rettsbehandlingen etter Russia gate har vært preget av at man ikke ønsket et fullt oppgjør. Derimot ble Trumps medarbeidere dømt.

«FBI har fått ny ledelse siden 2016 og har overfor Durham forsikret om at det er gjennomført endringer for å unngå en gjentakelse der etterforskninger blir igangsatt på sviktende grunnlag.»

Dette har ikke rot i virkeligheten. Nåværende FBI-sjef Christopher Wray virker minst like korrupt som forgjengeren, James Comey.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.