Trump spådde for to uker siden at justisminister Garland kom til å la Hunter slippe med et klaps på håndleddet. Det skjedde. Han slipper straff for noe som normalt gir fengsel: Skattesvindel og falske opplysninger på våpensøknad og en helt grenseløs skjødesløshet med et våpen – det ble kastet i søppelkassa.

Gjennomsnittsstraffen for skattesvindel er flere måneder i fengsel. Hunter slipper unna. Igjen. Det som er viktig hvordan ting tar seg ut. Nå kan det virke som om rettferdigheten har skjedd fyldest. Men i realiteten har justisminister Garland gjort noe helt annet: Han har vist at det i dagens USA finnes to standarder og to straffeprosesser: Ett for MAGA-velgere og en annen for den nye overklassen og Demokratene. Hvis du tilhører de siste kan du gjøre hva du vil.

Det gjelder også offentlige tjenestemenn. Spesialetterforsker John Durham satt onsdag i flere timer for justiskomiteen i Representantenes hus og svarte på spørsmål om rapporten som bærer hans navn. Republikanerne kan hjemmeleksen sin. Demokratene er kun interessert i å obstruere, presis det de anklager Trump og Durham for. Flere Demokrater kalte rapporten et bestillingsverk for Trump. De var ikke interessert i en opplyst samtale, spørsmål som kunne avklare. Hvis det er de som er på tiltalebenken forsøker de å kaste en skiftnøkkel inn i maskineriet. Dette er det motsatte av demokrati, det er barbari.

Representanten Adam Schiff som beviselig løy om Russiagate i to år, sjikanerte Durham fordi han ikke hadde fulgt opp møtet mellom den russiske advokaten Veselnitskaja og Don Trump jr. i Trump Tower. -Men møtet var en felle, det handlet ikke om Hillary, forsvarte Durham seg. Hvis man ikke vil bringe en diskusjon fremover kan man spille opprørt over ting som for lengst er begravet. Grave dem opp og late som om de er nye. Og spille indignert.

Demokratene har satt i gang den største heksejakt i amerikansk historie. Til det har de anvendt statens organer og maktmidler. Det begynte med Russiagate. Nå er det utvidet til å gjelde ikke bare Trumps velgere – 75 millioner – men også konservative av alle mulige avskygninger. Pro-lilfe-tilhengere er suspekte og må registreres og kanskje arresteres hvis de ber utenfor abortklinikkene.

Det har vært utallige forsøk på å stille Demokratens eksekutører til ansvar: Folk som tidligere FBI-sjef James Comey og hans nestkommanderende Andrew McCabe. Men når Comey blir konfrontert med spørsmål husker han ingenting. Han svarte «husker ikke» 245 ganger under en utspørring i Kongressen. Det er å vise forakt for Kongressen, men ingenting skjer.

McCabe mistet jobben og pensjonen sin av justiminister Jeff Sessions. Han gikk til en godt betalt jobb i MSNBC. Da det hadde gått en stund fikk han også igjen pensjonen.

Å «subvert», å undergrave og omvelte den amerikanske forfatningen innenfra får ingen konsekvenser.

Det er flere år siden Laura Ingraham fortalte at hun møtte rasende folk når hun reiste rundt i landet. Folk ville at de med makt skulle stilles til ansvar. Men det har ikke skjedd.

Når justisdepartementet lar Hunter slippe med et klaps når han samtidig har en laptop full av bevis, er det en maktdemonstrajon: Bidens er hevet over loven.

Det pågår et kappløp mellom et korrupt regime og Republikanerne i Representantenes hus om det er mulig å gjenreie likhet for loven.

Amerika er grunnlagt på prinsippet om at alle mennesker er like for loven og Gud som har skapt dem.

Demokratene har snudd dette på hodet. De later som om det er Amerika. De sier det er et bedre Amerika. Men praksis sier noe annet.

Når FBI-ledelsen sitter i Kongressen og forsvarer Biden-familien og Durham dokumenterer at etterforskningen av Trump brøt alle regler, forstår en oppvakt borger at dette landet er overtatt av korrupte mennesker for hvem lov og rett bare er ord.

Men Bidens er sårbare på en annen måte: Ved deres menneskelige skrøpelighet. Biden kan snart ikke snakke og det han sier er til tider så på jordet at det er pinlig. Hans reaksjon på at Hunter nå har «gjort opp for seg» var at han er så stolt av Hunter. Han er det smarteste mennesket han vet, har han sagt. Men Hunter er et vrak av et menneske og det samme er mannen som kaller seg USAs president.

Det er denne skrøpeligheten og svakheten som kan felle Bidens. Den kan selv ikke mediene trylle bort. Landet går nedenom akkurat som Bidens.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.