Trump er dømt, men spørsmålet er hvordan velgerne reagerer. Så langt har de reagert på trakasseringen og alle rettssakene med å slutte opp om ham. Under rettssaken har det skjedd en identifisering mellom Trump og velgerne. Også de føler seg skjøvet til side.

Svarte har sine områder i storbyer som Chicago og New York. Nå blir de fortrengt av illegale innvandrere som overtar skoler, helsevesen og særlig innkvartering. De gjør gatene utrygge for svarte og latinos. Når de ser den behandlingen Trump får, identifiserer de seg med ham; han er deres mann.

Under parkmøtet i Bronx South appellerte Trump til dem ved å si at de alle er amerikanere, mens Biden står ved avgangsseremonien på et svart college og sier at Amerika hater dem.

At presidenten rakker ned på sitt eget land, vekker ingen gjenklang. Tilhørerne trekker den logiske konklusjon: Det er ikke hans land.

Slik har det blitt: Trump går ut og connecter med kunder. Da politimannen Jonathan Miller ble skutt og drept av to bøller, stilte Trump opp i begravelsen på Staten Island. Guvernør Kathy Hochul troppet opp, men måtte dra med uforrettet sak.

Politifolk vet hvem som er deres kandidat.

Stål- og bygningsarbeidere vet hvem som er deres kandidat.

Oppslutningen kan avleses i meningsmålingene, og Demokratene har fått panikk.

De er blitt et korrupt parti, og den eneste fremgangsmåten de kjenner, er maktmisbruk.

Garland sendte Matthew Colangelo opp fra justisdepartementet, der han var nr. 3, til å sørge for at Trump ble tiltalt og dømt.

Han skulle assistere dommer Merchan, som hadde ett oppdrag: å felle Trump.

Merchan sto ikke på listen over 24 dommere som man skulle valgt dommer fra. Han kom utenfra og ble håndplukket.

Biden og justisminister Merrick Garland måtte være sikre på at de hadde en som ville gjøre jobben, uansett hvor skitne metodene var.

Det har holdt hardt. Ut fra det som kom frem i rettssaken, skulle ikke Trump vært dømt. Når han ble kjent skyldig på 34 punkter, sier det noe om et massivt press på juryen.

Bidens og Demokratenes svakhet er at de overdriver.

Amerikanerne husker raidet på Mar-a-Lago i august i fjor. Det er nå kommet frem at de 29 FBI-agentene plantet bevis og hadde fullmakt til å skyte Trump hvis det ble bråk. Agentene hadde sjekket kjøreruten til nærmeste sykehus. De var forberedt på å skyte landets tidligere president og Bidens hovedutfordrer. Hva ville skjedd?

Nå er Trump blitt dømt på 34 punkter, og hvert punkt kan gi fire års fengsel.

Det er den samme ekstremisme, det samme ønsket om å knuse Trump, koste hva det koste vil.

Det kan koste Biden en ny periode, og det kan koste Demokratene begge hus.

Når det kommer til stykket, liker ikke amerikanerne det de ser. De liker ikke å se landet sitt bli forvandlet til en bananrepublikk.

De føler at de har mistet status i verden. Biden har igjen rotet USA inn i en krig som ingen ser noen ende på. Biden trykker 1000 milliarder dollar hver tredje måned. Statsgjelden stiger. Pengeflommen har utløst inflasjon også i Norge.

Invasjonen av illegale driver opp boligprisene. Unge mennesker har ikke råd til å stifte hjem. De blir tvunget til å bo hos foreldrene til de er 30.

Velgerne husker hvordan de hadde det for fire år siden: Mye var bedre, særlig før pandemien.

De husker hvem som angrep dem. Det var ikke Trump. Det var Demokratene, med BLM og Antifa.

Nå er det invasjonen av illegale. Sommeren 2020 rev de statuer og truet Trump i Det hvite hus. Mediene var helt med.

Nå er det selve Amerika de truer, både demografisk, demokratisk og økonomisk: Biden og Demokratene har valgt seg et nytt folk.

Dommer Merchan er symbolet på prosessen som forvandler USA til en bananrepublikk.

Demokratene føler at de kan tillate seg hva som helst. Men enn så lenge kan de ikke det. Folk ser hva Demokratene gjør med Bidens utfordrer.

De spionerte på ham i 2016 og sa at han var i lomma på Putin. De reiste to riksrettssaker. Nå påstår de at han vil starte et blodbad og aldri vil gå av hvis han blir valgt. Det er «unhinged»: helt ute av kontroll.

Hvis denne følelsen holder seg hos velgerne, vil en dom bare kunne provosere dem til å slutte enda sterkere opp om Trump.

Vesten er igjen avhengig av at det amerikanske folk kan redde seg selv og Europa.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.