Den som skal fortolke midtveisvalget må ha flere tanker i hodet samtidig. Noen av disse tankene er det bare Document som har offentlig i Norge. Det handler om manipulasjon og trusler. Biden truet velgerne til ikke å stemme på election deniers og NRK og norske medier følger opp.

Kl 1200 onsdag sier NRKs Anders Tvegård at hvis Kari Lake blir guvernør i Arizona og BlakeMasters senator fra samme stat vil de kunne kontrollere utfallet av valget i 2024. NRK gjentar den sorte propagandaen fra Demokratene, «George Soros» og medier som ikke skyr noen løgn eller overdrivelse for å ramme motstanderen.

Norske medier har ingen forestilling om denne manipulasjonen for de har vært del av den siden 2016. Vi sitter derfor med et stort demokratisk problem: Hvordan ha en samtale med noen som lyver systematisk om den andre siden og bruker politi, e-tjenester, rettsvesen og alle kommandoposter til å sverte. I totalitære stater finnes ikke sannhet. Alt er løgn. USA har nådd et nivå av løgn hvor de som følger regimemediene ikke lenger vet hva som er sannhet og hva som er løgn.

De overgripende fortellingene er det viktig å ha for seg: Instrumentaliseringen av statens organer til å stoppe Trump helt fra 2016 med løgnanklager. To riksrettssaker, og da ikke det hjalp – 6. januar. Karakteristisk er at Demokratene aldri har innrømmet noe som helst. De har bare økt «dosen».

Det fortsatte de med ved dette valget og Biden slo an tonen da han i to taler begynte å anklage de andre for å være semi-fascister. Slike trusler har aldri vært fremsatt i amerikansk politikk før, ikke siden borgerkrigens dager.

Mange amerikanere ser med stor bekymring på det høye spillet Biden-regimet spiller.

Etter 2020-valget var det 39 prosent av amerikanerne som mente valget var rigget.

Det ble sagt at det var det sikreste i USAs historie. Myndighetene vet at det finnes en stor skepsis der ute. Men i stedet for å ta hensyn til den og forsøke å overbevise velgerne om at alt går riktig for seg, gjør Demokratene det motsatte.

Det gjelder selve valgordningen, at poststemmer gjelder bare de er postlagt valgdagen, som i Nevada, det gjelder trøbbel med stemmemaskiner som i Maricopa County i Arizona.

Den Republikanske siden vil se på enkeltresultater og spørre: Er dette sannsynlig? Er det sannsynlig at Kathy Hochul ble valgt som guvernør i en by, New York, hvor kriminaliteten har eksplodert?

Kort sagt: Er det sannsynlig at folk stemmer for en politikk som betyr at de begår selvmord? Inflasjonen dreper Middle America, kriminaliteten gjør byene lovløse. Den henger sammen med invasjonen i sør. Det har strømmet inn 5,5 million illegale. Med seg har de fentanyl i hundrevis av kilo som har tatt livet av 108.000 amerikanere. Dette er Kinas takk for Opiumskrigen. Menneskestrømmen gjør også at sex-trafikken har nådd uante høyder, i sær med barn. Kvinner og barn voldtas. Pedofili er noe som aktivt promoteres i amerikanske skoler. Amerikanerne ser dette. De kjenner alt dette fra hverdagen. Hele deres tilværelse er truet. Skulle et flertall stemme for kandidater som betyr den sikre død for Amerika? Det spørsmålet vil mange stille seg.

De vil se på resultatene og spørre: Er dette sannsynlig?

De vet en ting som norske medier ikke vil vite: Biden-regimet er i stand til hva som helst. Hos en stor del av amerikanerne har de ingen legitimitet.

Et tvilsomt resultat vil ytterligere forsterke følelsen av at myndighetene er blitt motstandere. Biden-regimet kunne motvirket dette ved forsonlige trekk. Som å frigi 6. januar-fanger eller droppe tiltaler, eller love å slutte å kalle foreldre som vil beskytte barna sine for domestic terrorists.

Men vi har ikke sett noe tegn til en slik utstrakt hånd. Tvert imot. Med sine fascisttaler har Biden sagt det motsatte. Han erklærte Maga krig.

Biden-regimet spiller va banque – den satser alt på ett kort: Vinn eller forsvinn. Det er nok skjeletter i skapet til å fylle en hel kirkegård.

Gravere som Chuck Grassley og Ron Johnson ble gjenvalgt. De kommer ikke til å gi opp. Men det blir ingen utlufting slik det burde vært hvis den ene siden skal føle at reglene også gjelder de andre. Det kan ikke være slik i et demokrati at den ene part bestemmer reglene. Da er det ikke lenger et demokrati.

Tallene vi har sett stemmer ikke: Flere enn en tredel hadde inflasjon som nummer en. Det samme med kriminalitet og invasjon.

Amerikanerne vet at republikken er i fare.

Deres frykt er ikke blitt mindre.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.