Hitler burde aldri brukes som et eksempel på valgintegritet, men som vi vet, finnes det ikke grenser for hvor lavt norske medier vil synke for å sverte tidligere president Trump og hans supportere.

«Nasjoner kan selvdestruere. USA er på god vei», skriver Bernt Hagtvet i en kronikk i Aftenposten. Hagtvet er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo / Oslo Nye Høyskole. Takk til Furunål som gjorde oss oppmerksom på kronikken i kommentarfeltet.

Kronikken ble publisert samme helg som opptøyene i Bergen, og professoren kunne like godt skrevet «Nasjoner kan selvdestruere. Norge er på god vei.»

Men som vi vet, har de fleste i norske medier misforstått Vær Varsom-plakatens viktigste punkt:

1.4. Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold. Det er pressens plikt å sette et kritisk søkelys på hvordan mediene selv fyller sin samfunnsrolle.

De «tror» at samfunnet de skal informere om, først og fremst er USA. Kritikkverdige forhold i deres eget land blir omtalt når det passer inn i journalistenes aktivisme, og Sverige, vårt lands canary in a coal mine – forget about it.

Mediene «glemmer» også plikten de har til å sette et kritisk søkelys på hvordan de selv fyller sin samfunnsrolle.

«Glemmer» står i hermetegn, for de vet inderlig godt hva de gjør, og tyr til løgner, halvsannheter og fordømmelse av halve velgermassen i USA. Dette for å fremme sin venstrevridde ideologi som støtter de radikale Demokratene og deres ødeleggende agenda.

Professor Hagtvet jobber ikke som journalist i Aftenposten, og innlegget er hans mening, men han kunne jobbet der, påpeker en motstemme i kommentarfeltet. Uansett er det bare slike meninger norsk presse vil gi spalteplass til, for å holde ved like indoktrineringen av sine lesere.

Det er mye å diskutere i en lang kronikk som omhandler Trump, George Orwell, sannheten, Trumps medarbeidere og hans fanatiske supportere: The Deplorables – De foraktelige. Som egentlig er oss alle, også dere i Norge som nekter å slutte dere til saueflokken.

De virkelige orwellianske i USA; Demokratene, mainstream media, FBI, CIA, Homeland Security eller Big Tech, nevnes ikke med et ord.

Democracy Dies in the Darkness er Washington Posts slagord og betyr at et demokrati ikke kan overleve og blomstre uten en velgermasse som er informert med fakta og sannhet av en fri og uavhengig presse.

I USA har vi ikke lenger en fri og uavhengig presse; det har vi heller ikke i Norge

Det er skremmende å se hva medier i mitt hjemland klarte å lire av seg om et land jeg kjenner så godt og har vært bosatt i siden Ronald Reagan var president.

Enda mer skremmende er det å lese kommentarer som viser at indoktrineringen har virket:

– Dette er en analyse som alle demokratiske land bør ha noe å lære av.

– Fremragende analyse!

– En glitrende kronikk, tusen takk for god lesing. Dette bør på pensum i alle landets skoler.

Flott. La oss indoktrinere norske barn enda mer.

Vi kan snu litt på Hagtvets egne ord:

– At så mange republikanere tror på Trumps løgn – at valget i 2020 var stjålet, sier mye om lukkede mentale universer og identitetsgivende trosfellesskap.

At så mange nordmenn tror på mediers løgner, sier mye om lukkede mentale universer og identitetsgivende trosfellesskap.

Hitler burde ALDRI brukes som et eksempel på valgintegritet

Vi kan ikke gå igjennom alt professoren skriver, og for å være ærlig er mye av det tåkeprat for denne skribenten, som hverken er statsviter eller professor. Men vi tar for oss det som gjorde mest inntrykk. Sitat fra Hagtvet:

Sjelden med stjålne valg

– Trump representerer et epokeskifte også på en annen måte. Det er ytterst sjelden at en tapende part gyver løs på de tekniske sidene ved gjennomføringen av valg.

– Et eksempel: Fra 1930 til 1933 ble det avviklet fem valg i Tyskland. Høsten 1932 tapte NSDAP 11 mandater, men selv ikke i den situasjonen forsøkte Adolf Hitler seg på en Trumps linje: å betvile at opptellingen av stemmer var korrekt.

– Med andre ord: Også på dette punkt er Trumps «store løgn» unik.

Her klarer professoren, som mange i norske medier gjør: å sammenligne Trump med Hitler. I tillegg presterer han å si at Trumps løgner er større enn Hitlers.

Mannen som var ansvarlig for folkemord på millioner, har altså mer valgintegritet enn den tidligere presidenten i USA som satte sitt land og sitt folk først – og som i tillegg var fredens president i motsetning til både Joe Biden og Barack Hussain Obama.

Hva heter You can’t make this stuff up på norsk?

Selv kommer Hagtvet med en enorm løgn som kunne felt ham i enhver løgndetektortest. PFU – not so much. De og Antirasistisk Front er for opptatt med å felle Document.

Vi begynner med valget i 2000, for å motbevise Hagtvets «store løgn».

Presidentvalget 2020
.
Vi husker presidentvalget i 2000 som om det var i går. Den gang den tapende part gikk løs på de tekniske sidene ved gjennomføringen av valg og hvor kampen gikk helt til høyesterett i USA.

I over en måned var verdens øyne rettet mot delstaten Florida, spesielt i fylket hvor vi bor, Palm Beach County, og Broward County lenger sør. Vår valgleder Theresa LePore ble kjent som Madame Butterfly, for det var hun som designet den beryktede butterfly ballot – sommerfuglstemmeseddelen – som skapte så mye problemer for velgerne.

Delstaten som allerede er kjent for Florida Man, ble nok et offer for latter, og resten av Amerika fikk bekreftet at solskinnsstaten er hvor shady people og tapere ender opp.

Da valget i 2000 er en historie som ikke kan bli fortalt innenfor en kort kommentar, kan den oppsummeres med filmen «Recount» fra 2008, med Kevin Spacey i hovedrollen.

Filmen handler om høyesterettssaken Bush vs. Gore, mellom guvernør i Texas George W. Bush og USAs visepresident Al Gore. Det begynner med valget 7. november og slutter med høyesterettsdommen, som stoppet opptellingen av valget i Florida 12. desember. George W. Bush ble kåret til vinner.

Tidligere på natten den 8. november hadde Gore ringt Bush og akseptert at Bush hadde vunnet valget. Bare noen timer senere ombestemte Gore og hans kampanjeteam seg, og annonserte at de ville gå til søksmål og forlange håndtelling av stemmer.

De pekte spesielt på demokratiske høyborger hvor det ble påstått at det var uregelmessigheter i opptelling av stemmer ved bruk av maskiner. Palm Beach og Broward var to av disse.

Kevin Spacey i hovedrollen spiller Ron Klain, som var drivkraften bak Gores snuoperasjon og ledet gjenopptellingskomitéen Gore’s Recount Committee.

RECOUNT Movie Trailer.

Vi foretrekker sumpene i Florida fremfor Washington D.C.

Ronald Alan Klain fungerte som stabssjef i Det hvite hus under president Joe Biden fra 2021 til 2023. Gjennom hele 2020 jobbet han som seniorrådgiver for Bidens presidentkampanje.

Han var tidligere stabssjef for visepresident Al Gore og Barack Obamas koordinator i Det hvite hus etter at ebolaviruset dukket opp i USA.

I motsetning til valget etter 2020 ble flere valgreformer foreslått og gjennomført, som installasjonen av moderne elektroniske stemmemaskiner.

Men 2000 var ikke den eneste gangen den tapende part gikk løs på uregelmessigheter og de tekniske sidene ved gjennomføringen av valg.

Demokrater har en lang historie med å så tvil om valgresultatene, skriver The Republican National Committee og viser til over 150 eksempler gjennom tidene.

Demokratiet dør i mørket. Også i Norge.

– Derfor er Trumps systematiske løgnaktighet og hans medarbeideres forslag til «alternative sannheter» så ødeleggende for et demokratisk styre, skrev Hagtvet.

De som kommer med alternative sannheter, er vel heller de som sier at det er ytterst sjelden at en tapende part gyver løs på de tekniske sidene ved gjennomføringen av valg.

Er denne videoen nok bevis for dere, Aftenposten? Dere trenger ikke svare. Demokratiet dør i mørket. Også i Norge.

Vi sier det igjen: You can’t make this stuff up, men dét gjør Aftenposten.

Et sammendrag av videoen fortsetter under, for dem som vil lese mer.

12 Minutes of Democrats Denying Election Results. 

Vi kan like godt ta også denne videoen frem fra glemselen. Fredelige protester etter Trumps innsettelse fra den tolerante Not My President venstresiden. NBC News presterer å si «en liten gruppe demonstranter.»

Violent Anti-Trump Protests Try To Steal Spotlight On Inauguration Day | NBC Nightly News

Presidentvalget i 2004

Valget i 2004 var ikke annerledes enn i 2000. Demokratene benektet nok en gang resultatet, og de fleste var de samme aktørene som fire år tidligere påsto at valget var stjålet.

Trettien demokrater i Huset stemte for å avvise valgstemmer fra delstaten Ohio. I 2005 publiserte DNC-formann Terry McAuliffe og Demokratene en rapport som hevdet at det var mange alvorlige uregelmessigheter i valget i delstaten.

Privatflyeier John Kerry, som nå er Bidens tsar for det grønne skiftet, hevdet utallige ganger at mange velgere ble skremt og ble nektet retten til å stemme. Han har også uttalt at valget var stjålet, og det har også hans kone, ketchup-arvtager Teresa Heinz Kerry, som sa at presidentvalget kunne ha vært hacket og stjålet.

Siden har utallige demokrater sagt at valget i 2000 og 2004 var stjålet. Det som gikk igjen, var bruken av elektroniske stemmemaskiner, mangel på valgintegritet, skitne triks, utbredt svindel og Republikanernes undertrykkelse av stemmer.

Hillary Clinton, som da var senator for New York, og demokratisk majoritetsleder Harry Reid, stilte spørsmål ved integriteten til elektroniske stemmemaskiner i valget i 2004. Det samme gjorde flere andre fremtredende demokrater.

Senator Tom Harkin fra Iowa anklaget Republikanerne for å samarbeide om å undertrykke valget og antydet at elektroniske stemmemaskiner kunne føre til alvorlig svindel.

Ted Kennedy applauderte demokratenes innsats for å bestride valget i 2004. Han kalte valget defekt og antydet at problemer kan ha vært et resultat av manipulasjon.

I september 2008 spøkte senator Barack Obama at det hjelper at i Ohio er Demokratene ansvarlig for stemmemaskinene i det kommende valget.

I januar 2005 berømmet daværende minoritetsleder Nancy Pelosi sine kollegers kamp for å utfordre valget i 2004 og sa at debatten er fundamental for vårt demokrati. Hun hevdet at det var legitime bekymringer angående integriteten til amerikanske valg.

Jesse Jackson, representantene Sheila Jackson Lee, Maxine Waters og Jerry Nadler, som var en av de største kritikerne etter 2000, sa at stemmesystemet brøt sammen 2. november 2004 og ba om en uavhengig revisjon av stemmesedler.

Jerry Nadler uttalte at stemmeretten ble stjålet fra velgerne og ba om en undersøkelse av alle påstandene om uregelmessigheter med elektroniske og andre stemmeautomater. Papirstemmesedler er ekstremt utsatt for svindel, sa han.

Jesse Jackson sa at Bush-seieren var et resultat av svindel og tyveri.

Presidentvalget i 2016

Syv demokrater i Huset protesterte mot valget i 2016, og 67 boikottet innsettelsen av Donald Trump fordi valget av ham ikke var legitimt. Mange hevdet at Trumps valgseier var påvirket av utenlandsk innblanding og velgerundertrykkelse.

Den store taperen, kjent som crooked Hillary Clinton, stilte gjentatte ganger spørsmålstegn ved valgets legitimitet og hevdet at valget ble stjålet fra henne. I tillegg har Clinton ved flere anledninger kalt Trump en illegitim president og sa han vet at han stjal presidentvalget i 2016.

I 2020 sa Clinton at Trump er redd for at amerikanere skal se hvor illegitim hans seier var og hevdet at valget ikke ble gjennomført lovlig, og at vi fortsatt ikke vet hva som skjedde.

Tidligere president og peanøttbonde Jimmy Carter sa at han trodde at en fullstendig etterforskning ville vise at Trump faktisk ikke vant valget i 2016.

Utallige høytstående demokrater har gjentatt Hillary Clintons valgfornektelse, inkludert Bernie Sanders, Debbie Wasserman Schultz, Nancy Pelosi, Ted Lieu, Jerry Nadler og Jamie Raskin. Senator Dianne Feinstein og mange andre sa at russisk innblanding endret utfallet av valget.

Representant Jamie Raskin begrunnet sin beslutning om å protestere mot sertifisering med at republikanere engasjerte seg i bevisst velgerundertrykkelse i en rekke vippestater.

Demokratene siden 2016

I 2018 nektet Stacey Abrams å godta valgresultatet etter å ha tapt Georgia-guvernørens løp. Hun utfordret gjentatte ganger valgets legitimitet og argumenterer fortsatt med at det var hun som vant valget.

Abrams sa at hun ikke ville godta et valg som var et angrep på demokratiet vårt, og at de ikke var et fritt og rettferdig valg.

Mange andre fremtredende demokrater støttet Abrams’ stjålne valgpåstander, som senatorene Cory Booker, Sherrod Brown, Elizabeth Warren og Howard Dean. De gjentok samme leksa som notoriske valgfornekter Hillary Clinton, at Abrams burde være guvernør, men ble fratatt stemmene hun ellers ville ha fått.

Obamas statsadvokat Eric Holder sa at han var overbevist om at Stacey Abrams vant valget.

Under guvernørvalget i Florida i 2018, da Ron DeSantis vant med litt over 30.000 stemmer, pekte demokraten Andrew Gillum på håndteringen av avstemmene i visse fylker.

Fun fact: Gillum ble senere funnet i et lugubert hotell i Miami etter en overdose av Crystal Meth. Han var sammen med to mannlige eskorter. Gillum, som er gift, uttalte senere at han ikke er homofil, men identifiserer seg som bifil. Noe som var nytt for hans kone.

Det er umulig å dikte opp slike hendelser.

I 2020, etter å ha tapt valgkampen for representanten for New York i Huset, ba tidligere representant Anthony Brindisi myndighetene om å undersøke uregelmessigheter i stemmegivningen og sa det var massiv undertrykkelse av velgernes rett til å stemme i et valg.

Det samme gjorde demokraten og delstatssenator Rita Hart samme år. Hun argumenterte for at stemmesedler for henne ble avvist.

Valgfornekteren Joe Biden og hans Entourage

Både i 2013 og i 2016 hevdet Joe Biden at Gore vant presidentvalget i 2000. I mai 2019 sa Biden at han er helt enig i at Trump er en illegitim president.

Det var mens hans holdt valgkamp fra kjelleren og presterte å få over 80 millioner stemmer, mer enn hans gamle sjef Barack Obama.

Kamala Harris har gjentatte ganger sådd tvil om valgresultatene opp gjennom årene. Etter guvernør-løpet i Georgia i 2018 hevdet visepresidenten at uten velgerundertrykkelse ville Stacey Abrams være guvernør i Georgia, og Andrew Gillum ville være guvernør i Florida.

Se fun fact om Gillum ovenfor.

I 2019 var Harris enig i at Trump var en illegitim president.

Flere tjenestemenn i Biden-administrasjonen har en historie med å benekte valgresultater. En av dem er Bidens stabssjef Ron Klain, som nevnt ovenfor.

Biden pressesekretær Karine Jean-Pierre tvitret at guvernørløpet i Georgia i 2018 ble stjålet, og at valget i 2016 var stjålet.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.