NEW YORK CITY – DECEMBER 12 2016: Hundreds of activists gathered in front of Trump International in Columbus Circle for a «Not My President!» rally & march against the inauguration of Donald Trump. Photo: Shutterstock, a katz, United States.

En video med Kari Lake hvor hun forteller målløse journalister om høytstående Demokrater hun beskrev som election deniers – valgfornektere – har gått viralt på sosiale medier, hvor den har blitt sett over 2,2 millioner ganger.

Republikaneren Lake, som ble beseiret i Arizonas guvernørvalg i november 2022, leste fra en liste publisert av The Republican National Committee i fjor som viser 150 eksempler på demokrater som benekter valgresultater. Over 150 examples of Democrats denying election results.

Blant listen nevnte hun Hillary Clinton og alle demokratene, og sa at siden 2000 har folk stilt spørsmål ved legitimiteten til valget vårt. Hun sa at alt vi ønsker, er at vi i fremtiden ikke trenger å bekymre oss. Når hun blir guvernør, vil hun sørge for at vi har ærlige valg, fortalte Lake et rom fullt av journalister:

– Since 2000, people have questioned the legitimacy of our elections. And all we are asking is that in the future we don’t have to have that happen anymore. When I’m governor, we’re going to make sure we have honest elections, Lake told a room full of journalists.

Hun siterte deretter en tweet fra pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, 2. april 2020: – Påminnelse: Brian Kemp stjal guvernørvalget fra georgiere og Stacey Abrams. Tweeten refererer til guvernørvalgkampen i Georgia i 2018, da Kemp stilte mot demokraten Abrams.

Det tidligere TV-nyhetsankeret har kjempet mot å bli stemplet av media som en «valgfornekter», til tross for å ha utfordret resultatet av Arizonas guvernørløp i november 2022 – og hevdet at hun er den virkelige vinneren. Hun har konsekvent støttet Trumps påstander om at valget i 2020 ble stjålet, skriver Newsweek.

Lake nevnte også den tidligere demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton, som sa at Trump er en illegitim president. Hun spurte journalistene: – Er hun en valgfornekter? Lake la ut klippet fra pressekonferansen på Twitter og skrev:

– Valgfornekter. Mediebedriftene kan holde sitt partipolitiske sludder for seg selv. Jeg benekter ikke at et valg har skjedd. Jeg benekter redeligheten ved hvordan det ble gjennomført. Vi kan enten gjenopprette rettferdige valg eller miste dette landet for alltid.

– Election Denier. The corporate media can keep their partisan slurs to themselves. I’m not DENYING an election happened. I’m denying the integrity with which it was ran. We can either restore fairness to our elections or lose this country forever,» she tweeted.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.