Bidens valgkamp begynte i natt. Den begynte med et kupp. En demonstrasjon av makt. Av total makt. Den makt som kan gjøre svart til hvitt, rett til urett. Det er selve definisjonen på et totalitært samfunn.

Laura Ingraham er en middle-of-the road politisk talkshow-vert. Hun snakker til Middle America. Slik journalister pleide å gjøre. Derfor er det verdt å følge henne. Hun er intelligent, smart og hun har karakter.

I natt viste hun det da hun kommenterte dommen: Fra nå av kan alt skje. Ingraham forsto at dommen er en gamechanger. Jeanine Pirro som har praktisert som dommer i årtier, sa det samme: USA gikk utfor stupet i natt.

Er det noe som helst tegn til at norske medier er villige til å dekke dette perspektivet?

De vinket farvel til virkeligheten i 2016 og har siden aldri sett seg tilbake.

De kommer til å hylle diktaturet i USA og påstå at Biden har forsvarte demokratiet mot en farlig would-be-dikator. Derfor kan de ikke slippe ham til en gang til.

Ingraham forsto at noe endret seg i natt: The rules of the game. Spillets regler. Fra nå av og frem til valget kan alt skje.

Statsadvokat Alvin Bragg er en klovn. Men det spiller ingen rolle. Til høyre for ham sto den tredje mektigste i justisdepartementet, Matthew Colangelo, som er sendt opp til New York for å «fikse saken».

The fix was in, som de sier i mafiafilmene. Avtalt spill. Hva som ble sagt i rettssaken spilte ingen rolle. Dommer Merchan kunne definere sakens fakta akkurat som han ville. To advokater i juryen sørget for at resten av flokken fulgte etter.

Det er the new normal.

Biden kommer til å holde en tale fredag der han vil si at ingen er hevet over loven. Bak ham står det: -Bortsett fra oss. Vi er loven.

Mange i mediene er begeistret. De er på den vinnende siden.

Men ikke alle. Tvil har meldt seg. Nøling. Hva er det som foregår? Dette går fort.

Merchan skal avsi dommen 11. juli. Han kan ilegge Trump «tilsyn», slik vi har med Kriminalomsorgen: Trump vil få en tilsynsoffiser i Florida som han må melde seg for. Han kan utsettes for husransakinger, drugtests. Hvis han skal gjøre et rally må han søke og det er ikke sikkert svaret kommer før datoen er utløpt. En liten ubetydelig tjenestemann i Florida kan ødelegge hele valgkampen for Trump.

Det vil samtidig være en demonstrasjon av makt som knuser rettssamfunnet. Hvis Demokratene skal gjøre USA om til et diktatur kan de ikke tillate uavhengige dommere.

Dommer Aileen Cannon som har dokumentsaken fra raidet mot Mar-a-Lago, har pådratt seg spesialetterforsker Jack Smiths vrede fordi hun avslørte at han har jukset med bevisene. Han vil ha saken opp for valget. Spørsmålet om presidentens immunitet må avgjøres først og det vil ta tid. Saken vil ikke komme opp før valget.

Det gjør juristene og journalistene som jager Trump i flokk utålmodige. De tok signalet fra i natt: Nå er det åpen jaktsesong. Hindringene som ligger i den amerikanske due process, er fjernet.

Derfor kan en av de verste bødlene, Alexander Weissmann, stå på MSNBC og si at nå må Høyesterett få opp farten så den virkelig store saken kan komme opp før valget: 6. januar.

Justisminister Merrick Garland har hatt tre år på seg. Men timingen er slik at Trump skal stå i retten for å forsvare seg i fire saker. Han skal begraves i rettsprosesser og kompromitteres av mediene. Arkitektene bak dette spillet vil slå velgerne med frykt. De skal forstå at det er nye sheriffer i byen og de står ikke til ansvar overfor dem.

Trump sier at den virkelige dommen faller 5. november. Men det kan virke som om valget er avgjort på forhånd. Det hintet også Laura Ingraham om.

De liberale, ryggraden i det amerikanske systemet, turde ikke stå opp for rettsstaten da Demokratene stjal valget i 2020. Til tross for at 39 prosent av velgerne sa Biden var illegitim. Overbevisningen om at Biden er illegitim og at the fix was in i 2020, har ikke minket, den har vokst.

Demokratene og Corporate America fører krig mot folket. De har importert minst ti millioner illegale. Grensepolitiet står og passer på at de illegale får komme inn. Alle byer i Amerika er blitt grensebyer.

De skal også stemme til høsten. Trump kan score så høyt han vil blant minoriteter i vippestatene. Biden har importert nye og de er mer amerikanske enn de som bor der. Det har han selv sagt.

De som planla dette fulgte rådet om å «tenke stort». Alt er mulig.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.