Et kjennetegn ved Demokratenes maktovertagelse er at de har medier som benytter samme talkingpoints: Nå heter det at Maga vil gjøre opprør – igjen – og at demokratiet er truet – igjen. Det hintes om en ekstraordinær situasjon krever ekstraordinære tiltak. Unntakstilstand?

Mediene legger opp til at det kan bli konklusjonen. Det var det samme Biden la opp til da han sa at de som ikke respekterer utfallet av dommen på Manhattan torsdag, er en trussel mot demokratiet.

Det har vært hans gjennomgangstone helt siden han kunngjorde at han stilte: Trusselen fra ytre høyre. Det er den samme trusselen som det politiske establishment i Europa ser ved EU-valget.

Først gjennomfører man et juridisk kupp, deretter gir man munnkurv til de som kritiserer og stempler dem som anti-demokrater. Kun de som slutter opp om Biden, er demokrater.

Laura Ingraham intervjuer Alina Habba, som er Trumps advokat, og det kommer frem at Trump fremdeles er under munnkurv. Hvorfor har dere ikke anmodet om at den blir hevet? spør Laura. – Vi har sendt alle de anmodninger vi kan, vi jobber på alle de fronter vi kan, sier Habba.

Ett svar på «trusselen fra Maga» kan være at poststemmer gjøres universelt ved valget. Da blir det umulig å kontrollere. Pandemien ga Demokratene og Zuckerberg muligheten for å stjele valget i 2020. Nå kan en angivelig trussel om sosial uro bli brukt som påskudd. Derfor sier konservative: Forhold dere rolige, ikke gi dem en sjanse til å slå oss ned.

Men i intervjuet med guvernør i Nord-Dakota, Doug Burgum, sier Laura: Det er folk der ute som sier at vi vil bare stå opp for dere hvis dere «fight fire with fire», hvis dere er villige til å ta av dere hanskene og være like brutale som Demokratene. Burugum bøyer unna.

Tidligere statsadvokat Brett Tolman sa det samme torsdag. Hvis ikke Republikanerne viser at de kan svare med samme mynt, kommer velgerne til å miste troen på dem. Så langt er de ikke imponert. Det er mye talk, talk, men ingen beef.

Jim Jordan kommer på Laura og sier de skal stevne Matthew Colangelo, nr. 3 i justisdepartementet, som tidligere har arbeidet for statsadvokat i New York, Letitia James, og nå ble sendt tilbake for å «ta Trump». Når Biden sier han ikke hadde noe med rettssaken å gjøre, er det latterlig. Hans fingeravtrykk er over hele saken.

Men justisdepartementet har tidligere vist at de ignorerer stevninger. Har Jim Jordan og hans kolleger tenkt ut neste trekk? Eller lar de det bare fise ut som så mange ganger før?

Det er denne svakheten velgerne forakter. De vil se styrke. De vil at hvis Demokratene spiller dirty, så skal Republikanerne svare med samme mynt.

Alvin Bragg førte saken på delstatsnivå. At en delstat kan intervenere i valgprosessen fem måneder før valget, er uhørt. Saken mot Trump ble tatt ut noen dager etter at han varslet at han stilte. Det gjelder også de andre sakene. Sammenhengen er klar: De gikk til sak for å stanse Trump med legale midler.

Nå kan Trump bli ilagt hjemmekarantene og reiseforbud utenfor delstaten. Han kan bli paralysert. På CNN og MSMBC sitter kommentatorene og godter seg over at en sittende president kan svinebinde sin utfordrer. De har ingen problemer med det. De er som jakobinere under den franske revolusjon som blander blodrus med maktbegjær.

Derfor kommer ikke forfølgelsen av Trump og hans velgere til å slutte.

Vi er over på et nytt nivå, og Trumps velgere forventer at Republikanerne svarer. De sitter også med statsadvokater som kan reise tiltaler mot Obama og Biden. – Er du ikke redd for at du også kan bli tiltalt for noe du har gjort, spurte Peter Doocey.

– Jeg har ikke gjort noe galt, svarte Biden.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.