James Comer fra Kontrollkomiteen og Jim Jordan fra justiskomiteen holdt torsdag en pressekonferanse hvor de forklarte at de åpner en granskning av Joe Bidens forretninger med sin sønn Hunter og sin bror Jim. De mener at Joe Biden har drevet forretninger på bekostning av amerikanske interesser og er en sikkerhetsrisiko.

Etter 911 opprettet finansmyndighetene en kontrollmekanisme som kan ligne på den vi har mot hvitvasking og terror. Hvis bankene registrerer mistenkelig aktivitet, skal det rapporteres til finansmyndighetene. En såkalt suspicious activity report, SAR.  Vi vet at det ligger 150 slike rapporter på Biden-familien. Senatorene Ron Johnson og Chuck Grassley har tidligere fortalt om dem.

Det vanlige er én eller to rapporter. Bidens har 150. Mange av dem gjelder human trafficking.

Det siste halve året har 14 varslere fra FBI og justisdepartementet henvendt seg til Jim Jordan, Comer og Grassley/Johnson. De har fortalt om en politisering av politi og justisdepartement som gjør arbeidet umulig. De som skulle vokte, er selv blitt en del av problemet.

Det gjelder ikke fotfolket, det gjelder ledelsen. Den er totalt korrumpert, sa Jordan.

En spesialagent som nevnes ved Washington-kontoret, er Timothy Thibault. Han var med da FBI-agenter oppsøkte Facebook og advarte dem om at det kom til å komme en «dump» av russisk desinformasjon. Like etter kom historien om Hunters laptop i the New York Post. Den ble «drept» av både Facebook og Twitter.

51 etterretningstopper rykket ut og stemplet laptopen som russisk desinformasjon.

Hvem trakk i trådene? Hvem bestemte at FBI og e-tjenestene skulle gripe inn med noe de visste var desinformasjon, rett før et valg?

FBI hadde sittet på laptopen siden desember 2019. De visste godt at den var ekte.

Jordan sa at FBI og justisdepartementet nå har grepet inn i fire amerikanske valg:

Først gjennom etterforskningen av Trump og kampanjen hans før valget i 2016, deretter foran midtveisvalget i 2018, da Russiagate-skandalen var i høygir, gjennom inngripen for å drepe Hunters laptop-story i august–oktober 2020, og i år gjennom raidet på Mar-a-Lago. Det er en intervensjon uten sidestykke i amerikanske historie. Vi vil ha en slutt på det, sa Jordan.

Da Joe Biden kom til makten, gjorde han det vanskelig for Kongressen å få ut SAR-rapportene. Tidligere hadde de vært tilgjengelige. Nå er leder for finanskomiteen Demokraten Maxine Waters. Hun foreslo å gjeninnføre transparensreglene uten å vite at det var Biden som hadde lukket arkivene.

Dagens pressekonferanse markerte at Republikanerne har flertallet i Representantenes hus og akter å bruke komiteene til å komme til bunns i Biden-familiens transaksjoner.

De mener at presidenten er en sikkerhetsrisiko.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.