Hunter Biden kan bli stilt for retten for skatteunndragelser og for å ha oppgitt villedende informasjon på en søknad om våpen, skriver Washington Post. Saken har vært under etterforskning siden 2018. FBI avsluttet sitt arbeid i mars og det er nå opp til statsadvokaten i Delaware, David Weiss, om det skal tas ut tiltale.

Bidens hadde over 150 anmerkninger i Finanstilsynet for uregelmenterte internasjonale transaksjoner, ifølge senator Ron Johnson. Hunter innrømmet selv i desember 2020 at han var under etterforskning for skatteunndragelse.

Da han fylte ut et skjema for kjøp av våpen svarte han nei på spørsmål om han brukte narkotika. Hunter var den gang en tung bruker av narko.

Hunter er stadig i søkelyset. Senest da Tucker Carlson intervjuet forretningsmannen Tony Bobulinski som sto frem i oktober 2020 og fortalte om sine forretninger med Biden-familien. Den gang skjedde ingenting. Det var samtidig med at nyheten om Hunter Bidens laptop ble kjent gjennom the New York Post, men FBI sørget for å kvele historien gjennom Big Techs sensur. Ingen andre medier skrev om saken. Biden kunne stå i den andre tv-duellen med Trump og benekte at han hadde beriket seg på Kina.

To år senere har Bobulinski gitt et nytt intervju til Tucker. Der forteller han om sitt møte med fem FBI-agenter i Washington 23. oktober 2020. De fikk se tonnevis av dokumenter og var tydelig preget. Under avhøret ringer Bobulinksis telefon. Det er Jim Biden, Joes bror, som ringer. FBI-agentene ser på i sjokk og vantro og forlater rommet.

Hunters laptop ble overdratt til spesialagent Timothy Thibault. Han lovte å komme tilbake til Bobulinski. Men det skjedde ikke. Aldri.

Det kan være at bråket rundt varslerne i FBI og håndteringen av Hunters laptop har skapt så mye gnisninger innad at FBI og justisdepartementet velger å ta et skritt fremover. Saken vil selvsagt skade Biden foran midtveisvalget. Han har en sønn som kan bli stilt for retten. Joe har hele tiden bedyret Hunters uskyld.

 

Federal agents see chargeable tax, gun-purchase case against Hunter Biden
Delaware U.S. Attorney David Weiss, a Trump appointee, must decide whether to charge the son of the current president

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.