Den som hadde trodd eller håpet at Biden ville vært situasjonen voksen og i det minste vært på nivå med sin state of the union-tale, ble ettertrykkelig skuffet. Biden er bare et skall. Han ser ut som en som er hentet ut av et pleiehjem. Det visuelle inntrykket er helt ødeleggende.

Etter en time har Biden tapt, ikke bare debatten, men også valget, og det er et stort spørsmål om han kan bli kandidat.

Seerne ser en mann som ikke har kontroll over ansiktet sitt. Det er bare en maske. Han står med halvåpen munn, slik gamle gjerne gjør. De vet ikke at de gaper. Han ser ned eller bort, for han vil ikke se på Trump. Når han dreier kroppen, er det med den pingvinbevegelsen som gamle har, folk som ikke er spenstige og vitale.

Problemet er at Biden aldri skulle stått på en scene. De som har plassert ham der, ønsker ikke noe godt for det amerikanske folk og verden.

Biden forstår neppe hva han sier i forhold til verden der ute. Han gjentar noen talking points. Det var derfor ingen vanlig duell. Trump sa det flere ganger: Biden er ikke tilregnelig.

Nå kunne hele nasjonen se det.

Biden er blitt preppet i en uke av 16 «eksperter». Men de hadde ingenting å arbeide med. Da Biden kom inn på scenen, var han så hås at han knapt var hørbar. Det ble på forhånd antatt at han kom til å være høy på amfetamin-lignende stoffer, men energinivået hans var lavt gjennom hele seansen.

Intellektuelt er han svak og hjelpeløs. Han fortsatte å si at inflasjonen var Trumps skyld.

Biden later ikke til å forstå hvor ille det står til med amerikanere flest. Eller han bryr seg ikke.

Trump hadde åpent mål i store deler av debatten. Det var ingen virkelig utveksling mellom dem. Etter hvert holdt de seg heller ikke til tema.

Moderatorene fulgte et skjema, og det skapte ikke liv i debatten. Biden kjørte sine karakterdrap på Trump: at han hadde kalt falne soldater for suckers and losers. Trump ble provosert og brukte mye tid på å gjendrive anklagen, som ble avkreftet for lenge siden.

Hadde Dana Bash eller Jake Tapper vært profesjonelle, ville de arrestert Biden og påpekt nettopp dette. En kan ikke la være å mistenke at de lot Biden karaktermyrde Trump, og at det var et setup. Biden har ikke mye å vise til lenger. Han kunne resirkulere gamle anklager. Han gjentok forsyne meg anklagen om at Trump roste høyreekestremistene i Charlottesville. Dette ble avkreftet av Snopes for bare noen dager siden. Trump minnet ham om det, men Biden så helt vantro på ham. Det gjorde han flere ganger da Trump realitetssjekket det han sa: Biden så ikke ut til å ane hva han snakket om. Han måpte.

Seerne fikk demonstrert at mannen som har vært deres commander in chief i tre og et halvt år, ikke lenger er til stede.

Også Trump fremstod som sliten. Mentalt er han pigg, men ansiktet var et helt annet enn for fire år siden. Mimikken var ikke like livlig. Ansiktet var mindre vitalt.

Men Trump er til stede. Han har hukommelse. Han kan koble ting sammen. Biden svever og forholder seg ikke lenger til virkeligheten. Han mener at USA er respektert som aldri før.

Bare i juni har Bidens anseelse gått på en smell. Bildet av ham der han snur seg bort fra de andre på G7-møtet og fremstår som helt bortreist, er selve symbolet på hans mentale og fysiske forfall. Biden er gone.

Trump fikk inn en fulltreffer da han sa at det Biden har sluppet løs, er tusen ganger verre enn Charlottesville: Han har sluppet inn millioner som har gjort alle delstater til grenseområder. De fortrenger de lavere klassene: latinos og svarte. Det er disse som lider mest, for de illegale tar jobbene deres og skrur opp boligprisene.

Biden lot ikke til å forstå hva han snakket om.

Spørsmålet er hvem som har skjøvet Biden foran seg helt fra 2020.

Den tidligere ektemannen til programleder Dana Bash var stabssjef for CIA. Han var en av dem som undertegnet brevet som sa at Hunters laptop bar alle tegn på å være russisk desinformasjon. Brevet gjorde det mulig for Biden å stå og lyve i debatten.

Situasjonen nå er en helt annen. Biden er bare en skygge av seg selv. At de i det hele tatt kan la ham stille som kandidat, er ufattelig.

En stemme på Biden denne gang vil være en stemme på Kamala Harris. Og hun er enda dårligere likt enn Biden.

De er blitt et taper-par. Hvordan det i det hele tatt skal være mulig å drive valgkamp med to håpløse kandidater, gjenstår å se.

Tror Demokratene at de kan vinne ved hjelp av lawfare, dvs. ved ødelegge Trump via rettssystemet?

De ligger nå i krig med velgerne, som reagerte på Manhattan-dommen med å gi rekordstore bidrag til Trump. Hvis Det hvite hus strammer grepet, kan det slå kontra.

Så har du dommere som Aileen Cannon, som ikke finner seg i at rettsvesenet blir weaponized.

Demokratene utfordrer både maktfordelingsprinsippene og rettsprinsippene. CIA og FBI forsøkte å stjele valget i 2016, og de lyktes i 2020. Hva skal de finne på denne gangen? De har importert millioner av illegale, og alle forstår at disse skal bli billig arbeidskraft og stemmekveg for Demokratene.

Vil amerikanerne finne seg i at landet deres blir tatt fra dem?

Det er dét spørsmålet valget koker ned til.

Et skjebnevalg. Også for det som måtte være igjen av den frie verden.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.