Donald Trump fortalte i forrige uke at han kommer til å møte tre motstandere i debatten,skriver Elizabeth Stauffer i Washington Examiner. De tre er president Joe Biden og to av CNNs mest partiske programledere, moderatorene Jake Tapper og Dana Bash.

Mye står på spill for både Biden og Trump under torsdagens oppgjør i Atlanta, skriver Stauffer. Ifølge en fersk meningsmåling fra Reuters/Ipsos er rundt 20 prosent av velgerne fortsatt usikre, og de to mennene vil derfor gjøre alt de kan for å overbevise dem.

Stauffer skriver at vi skal ikke tro at vi vil se den snublende, mumlende Biden vi er vant til – men heller den sinte, høylytte, aggressive og overstimulerte Biden som overrasket oss alle under State of the Union-talen i mars. Som Trump uttrykte det på sitt valgmøte i Philadelphia på lørdag, vil Biden være «helt oppe i skyene» etter at «han har fått en sprøyte i r**a – «a shot in the ass.»

Men det vil være én stor forskjell mellom denne debatten og State of the Union-talen. I stedet for å lese opp forberedte kommentarer fra en teleprompter, vil Biden måtte tenke på beina og formidle tankene sine på en sammenhengende måte, noe som har blitt stadig vanskeligere for ham.

Kun penn, papir og vann tillatt på scenen og forhåndsskrevne notater er ikke tillatt. En av de viktigste endringene i denne debatten er bruken av dempede mikrofoner, skriver USA Today. Dette tiltaket fra CNN skal sikre at hver kandidat kan snakke uforstyrret i løpet av sin tilmålte taletid.

Heldigvis for Biden vil han bli stilt spørsmål av vennlige moderatorer og debatten vil ikke finne sted foran et live publikum, som var et av kravene fra presidentens kampanje . Det er til og med mulig at kampanjen hans har mottatt spørsmålene på forhånd, akkurat som Hillary Clinton gjorde før en CNN-debatt i 2016, skriver Stauffer.

Hackede e-poster som WikiLeaks publiserte i 2016, avslørte at Donna Brazile, i sin tid som CNN-kommentator, ga debattspørsmål til Clintons kampanje på forhånd.

Biden har ryddet kalenderen sin i en hel uke for å forberede seg til den store kvelden sammen med sine nærmeste medarbeidere i Camp David. Trump, derimot, har drevet valgkamp i blå byer og hatt møter med politiske rådgivere innimellom.

Biden-kampanjen håper nok at Trump fortsatt er den løse kanonen han var under debatten i 2020, skriver Stouffer. Men disiplinen og den profesjonelle holdningen han har vist i valgkampen den siste tiden tyder på at han har lært en ting eller to.

Biden vil likevel forsøke å lokke Trump med alle midler. Stouffer og flere andre kommentatorer mener han vil bruke «convicted felon» for alt det er verdt og kalle han en dømt forbryter flere ganger. Han vil minne velgerne på at Trump ble funnet ansvarlig for seksuelle overgrep, at han angivelig skal ha forsøkt å omgjøre valgresultatet i 2020, og at hvis Trump vinner en ny periode, vil han begi seg ut på et hevntokt.

Biden vil også anklage Trump for å oppfordre til opprør den 6. januar 2021 og Stouffer råder Trump til å forklare at han var bekymret over FBIs advarsler om potensielle voldshandlinger, og ga flere tilbud til Nancy Pelosi, og borgermester Muriel Bowser i Washington, D.C, om å utplassere tropper fra nasjonalgarden for å beskytte Kongressen.

Trump bør også kreve at Biden står til ansvar for det beryktede brevet undertegnet av 51 tidligere tjenestemenn i etterretningstjenesten, som hevdet at historien om Hunter Bidens laptop var russisk desinformasjon. Brevet ble publisert bare dager før en avgjørende presidentdebatt i 2020, og Biden brukte det til å avvise spørsmål fra Trump om familiens lyssky forretninger i utlandet. Brevet reddet uten tvil Bidens kandidatur, mener Stauffer.

I april 2023 avslørte republikanerne i Representantenes hus at utenriksminister Antony Blinken, som da var topprådgiver for Bidens kampanje, fikk panikk over påstandene i New York Posts historie og fungerte som «drivkraften» bak brevet.

Videre skriver Stouffer at Trump gjør klokt i å etterligne tonen i den bejublede seierstalen han holdt etter å ha vunnet valget i Iowa i januar, der han oppfordret folk fra alle politiske ståsteder til å komme sammen for å løse de problemene vi står overfor. Det var et av hans beste øyeblikk.

Trump vil vinne kvelden hvis han klarer å holde seg rolig og motstå Bidens hån. Tidligere speaker i Representantenes hus, Newt Gingrich, anbefalte Trump å bruke humor i stedet for sinne for å beseire Biden i debatten.

Oppgjøret i Atlanta ser ut til å bli den mest betydningsfulle presidentdebatten i politisk historie. Selv om mye står på spill for begge kandidatene, er det Bidens opptreden som betyr mest, på både godt og vondt, skriver Stouffer til slutt.

Hvis Biden kan vise velgerne at han ikke er den senile mannen hans siste offentlige opptredener kunne tyde på, vil han få et sårt tiltrengt løft. Hvis han i stedet vakler, noe som er like mulig, kan han bli bedt av partilederne om å tre til side. Det er nå det gjelder å vinne eller forsvinne for presidenten.

Biden ville rett og slett ikke gått med på å debattere med Trump, spesielt ikke så tidlig, hvis han ikke trengte noe stort for å starte kampanjen sin på nytt.

Joe Biden Announces That He Will Debate Donald Trump Twice | Biden-Harris 2024.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.