Mens Trump har valgt politiske diskusjoner for å forberede seg, har Biden tilbrakt den siste uken på Camp David i rollespill der han later som han er Trump – og hvor en flyhangar og en kino er transformert for å etterligne en debattscene.

Her er alt du trenger å vite om kveldens debatt mellom Joe Biden og Donald Trump. Informasjon hentet fra New York Post. 

Når og hvor er debatten?

Den 90 minutter lange debatten arrangeres av CNN i deres studio i Atlanta. Debatten er planlagt å starte kl. 21.00 ET (03:00), og inkluderer to reklamepauser, ifølge nettverket.

Hvor kan jeg se den?

Debatten sendes på CNN, CNN en Espanol, CNN International, CNN Max og HLN, og kan strømmes direkte på CNN.com, CNN-tilkoblede TV-er og mobilapper. Det trengs ingen login ifølge NYP. Debatten vil også bli sendt samtidig av flere andre nettverk i USA og andre land.

Hvem vil være moderator?

CNNs «State of the Union»-programlederne Jake Tapper og Dana Bash vil moderere debatten og stille kandidatene spørsmål om en rekke emner.

Hva er debattreglene og formatet?

Bidens kampanje presenterte en liste med krav i begynnelsen av forhandlingene med Trumps team om muligheten for å avholde debatter uten at kommisjonen for presidentdebatter er involvert. Commission on Presidential Debates har organisert hvert eneste valgdebatt siden 1988.

Trump gikk raskt med på kravene, som blant annet innebar at det ikke skulle være noe publikum i studio, og at kandidatenes mikrofoner skal slås av når den andre taler.

  • Debatten varer i 90 minutter, avbrutt av to reklamepauser og kandidatene kan ikke snakke med rådgiverne sine i pausen.
  • Det blir ingen åpningsinnlegg, men de får to minutter hver på slutten av debatten for å oppsummere.
  • De får to minutter hver til å svare på spørsmål og ett minutt for argumentasjon.
  • De får utlevert papir, penn og en vannflaske, men har ikke lov til å ta med seg notater.
  • Biden har valgt å stå på høyre side, noe som ble avgjort med et myntkast.
  • Trump får siste ord, noe som også ble avgjort med myntkast.

Hvordan forberedte kandidatene seg?

Biden har tilbrakt den siste uken på Camp David sammen med sine beste rådgivere for å forberede seg til debatten.

New York Times rapporterte mandag at forberedelsene inkluderte å transformere en flyhangar og en kino på stedet for å etterligne en debattscene.

Viktige allierte av Biden er der, – inkludert tidligere stabssjef i Det hvite hus Ron Klain og Bidens personlige advokat Bob Bauer. Ifølge New York Times er de der for å hjelpe presidenten forberede seg og bruker rollespill der Biden later som om han er Trump.

Trumps team fortalte The Post denne uken at han hadde valgt politiske diskusjoner i stedet for øvelser. De som har gitt råd til Trump har inkludert senatorene J.D. Vance og Marco Rubio, tidligere Immigration and Customs Enforcement fungerende direktør Tom Homan, tidligere tjenestemenn i Det hvite hus Stephen Miller og Kellyanne Conway og tidligere fungerende direktør for National Intelligence Ric Grenell.

Hvem vil være til stede under debatten for å støtte kandidatene?

Siden det ikke vil være noe studiopublikum, vil kandidatenes støttespillere og nærmeste allierte sannsynligvis slutte seg til dem i spin-rommet etterpå. Biden vil bli ledsaget av førstedame Jill Biden, mens senator Tim Scott , som ryktes å være en av toppkandidatene til å bli Trumps visepresident, også vil være til stede for å støtte den tidligere presidenten.

Hvordan kvalifiserte kandidatene seg?

Både Biden og Trump kvalifiserte seg til CNN-debatten ved å oppfylle minimumskravene i meningsmålingene.

Nettverket krevde at kandidatene måtte stå på nok stemmesedler i delstatene til å oppnå 270 valgmannsstemmer og oppnå minst 15 % i fire separate nasjonale meningsmålinger som oppfyller CNNs standarder for rapportering.

Andre kandidater, inkludert uavhengige Robert F. Kennedy Jr., uavhengige Cornel West og Green Party’s Jill Stein, oppfylte ikke kravene. Kennedy var nærmest, men klarte ikke å komme på nok stemmesedler til å nå terskelen på 270 valgmannsstemmer.


Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.